My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο Φραγγίδης με εργαζόμενους ΥΠΕ

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είχε την Τετάρτη 9 Μαρτίου ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Φραγγίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος τους, ανέλυσαν τις θέσεις και τα αιτήματά τους και αναφέρθηκαν στην “εγκατάλειψη και την απαξίωση που επικρατεί στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην Ελλάδα, γεγονός με αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία”.

Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η κατάρτιση οργανογράμματος και καθηκοντολογίου, η μονιμοποίηση του προσωπικού, η αύξηση του προϋπολογισμού για την ΠΦΥ, η καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, η λήψη επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας από όλους, κ.ά.

Ο κ. Φραγγίδης από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΠΦΥ μέσα σε ένα πλαίσιο ευρύτερης αναμόρφωσης του ΕΣΥ. Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του ρόλου της ΠΦΥ και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής ως προς την πρόληψη, την προστασία και την προαγωγή της υγείας, αλλά και την ενημέρωση και την προσβασιμότητα των πολιτών.

Σχολιάστε