My Twitter Feed

7 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απώλειες του ζωικού κεφαλαίου -

Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

7 κυβερνητικά στελέχη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Και κρατική αρωγή για τις ζημιές” -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ο Φραγγίδης για τις εκλογές στη Κ/Α

Με τίτλο “αλλαγή γενιάς, αλλαγή νοοτροπίας”, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τις εκλογές στη κεντροαριστερά (Κ/Α):

“Σε λίγες ώρες ξεκινά η εκλογική διαδικασία την ανάδειξη αρχηγού στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Μια διαδικασία που καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες με αίσθημα ιστορικής ευθύνης για την παράταξη και τη χώρα.

Από την αρχή της διαδικασίας είχα εκφράσει τη στήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Γιατί ο Νίκος με το όραμά του για ένα νέο κόμμα – θεσμό, για μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη αλλά και για μια διαφορετική Ελλάδα, μακριά από το βόλεμα, τον εθνολαϊκισμό, την αναξιοκρατία, μπορεί να φέρει την ανανέωση που χρειάζεται ο χώρος και την ελπίδα για ευημερία και σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα.

Γιατί θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που θα διαπαιδαγωγήσει τα στελέχη του -και ιδιαίτερα τα νεότερα στελέχη- ότι η πολιτική δεν είναι βόλεμα. Δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική είναι προσφορά ανιδιοτέλειας.

Γιατί θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που κρατώντας τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τη φιλοευρωπαϊκή ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, τις φιλελεύθερες δυνάμεις που μιλούσαν μεταρρυθμιστικά για πολλά χρόνια, μπορεί να προκαλέσει ένα δημιουργικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα.

Γιατί μπορεί να εγγυηθεί για ένα ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα που δε θα είναι ένα συνέδριο χειροκροτητών προειλημμένων αποφάσεων. Θα είναι το πρώτο συνέδριο διαδραστικό σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Γιατί το όραμα του Νίκου είναι οι πολίτες να ξαναβρούν τη χαμένη τους ελπίδα, να πιστέψουν πως μπορούμε να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτή η χώρα να αναταχθεί.

Γιατί ονειρεύεται μια χώρα που θα είναι παράδεισος ευκαιριών – ίσων ευκαιριών- για όλους τους Έλληνες και που οι πολιτικοί θα μιλούν στο λαό με καθαρές κουβέντες.

Μια χώρα που το πολιτικό σύστημα θα σκοτώσει τις γάγγραινες που χρεοκόπησαν την πατρίδα: τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Γιατί θέλει να βάλει τέλος στην κουλτούρα που λέει ότι το κράτος είναι λάφυρο του πρωθυπουργού για να γεμίζει από κομματικούς αξιωματούχους.

Γιατί μεταξύ του ακραίου και διχαστικού εθνολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της προσκολλημένης στο χθες, στα παλιά εργαλεία, στις παλιές αντιλήψεις ΝΔ, υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο δρόμος της Δημοκρατικής παράταξης.

‘Ήρθε η ώρα να τα καταφέρουμε, ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε ξανά η παράταξη του λαϊκού κόσμου της χώρας.

Των νέων που η κρίση τους υποχρεώνει στη φυγή και στο κοινωνικό περιθώριο.

Των μικρομεσαίων που η κυβέρνηση οδηγεί στην απόγνωση.

Των αγροτών που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος.

Των ανέργων που αισθάνονται αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας. Των ηλικιωμένων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα.

Τώρα είναι η ώρα για αλλαγή γενιάς.

Για αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας.

Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Καλό μας αγώνα.”

 

Σχολιάστε