My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Φραγγίδης για τη Πρωτομαγιά

Σε μήνυμά του για τη Πρωτομαγιά, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης αναφέρει τα εξής:

“1η Μαΐου!

Ημέρα που καθιερώθηκε παγκοσμίως ως μέρα εορτασμού του εργάτη.
Ήταν το 1886 όταν χιλιάδες εργάτες ξεσηκώθηκαν στο Σικάγο, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και κατοχύρωση του 8ώρου.

Στον Ελλαδικό χώρο η πρώτη απεργία έγινε από καπνεργάτες στην υπό Οθωμανική διοίκηση Δράμα το 1888 και οι απεργίες συνεχίστηκαν αργότερα στο νεοελληνικό κράτος, με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη από τους καπνεργάτες το 1936, με 12 νεκρούς. Στη δε Καισαριανή η 1η Μαΐου του 1944 συνέπεσε με την εκτέλεση 200 Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς.

Σήμερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και τις τεράστιες ανατροπές που επέφερε στο παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι, το μήνυμα της σημερινής μέρας γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι εντόνως ορατές τόσο στον τομέα στήριξης της υγείας και της ζωής των ανθρώπων, όσο και στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, η διαχείριση αυτής της κρίσης να γίνει όχι με τρόπους που θα επιβάλλουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά με γνώμονα τον άνθρωπο και τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Το δικαίωμα στην αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και το δικαίωμα σε μια σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία.

Το διαχρονικό μήνυμα της 1ης Μαΐου πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους και μαχόμενους για την κατοχύρωση του δικαιώματος της εργασίας σε όλες και όλους, σε ανθρώπινες συνθήκες, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.”

Σχολιάστε