My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Σύλλογος Γυναικών στο Βόλο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, επέστρεψαν στο Κιλκίς μέλη  και φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς – μέλος ΟΓΕ από την ημερήσια εκδρομή που πραγματοποίησαν την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στον Βόλο.

syllogos-gynaikon-kilkisΤο πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στην πανέμορφη  Μακρινίτσα του Πηλίου με θέα  την πόλη του Βόλου,  ξενάγηση  στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, στο οποίο φιλοξενούνται πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα από την περιοχή της Θεσσαλίας και αφορούν μια μεγάλη χρονική περίοδο.

Στη συνέχεια, μετά από ένα φιλόξενο και ζεστό καλωσόρισμα από τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας – μέλος ΟΓΕ, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν με έναν ιστορικό περίπατο στις γειτονιές της πόλης, στα χνάρια των αγώνων του λαού της περιοχής ενάντια στη Γερμανική – Ιταλική ναζιστική κατοχή, της δράσης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ την περίοδο 1941-1944 και γεγονότων της περιόδου 1946-1949.

Σε κανέναν τουριστικό οδηγό δεν θα βρει κανείς αυτά που είχαμε την τιμή να μάθουμε και να δούμε. Η ιστορική αλήθεια έχουμε ευθύνη να αποκαλύπτεται, όπως και η στάση και η επιλογή της κάθε πλευράς. Έχουμε ευθύνη τα παιδιά μας να μάθουν πως το χώμα που πατάμε τόσο στο Κιλκίς όσο και στο Βόλο και σε όλη την πατρίδα μας το λευτέρωσαν και το «πότισαν» με το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές, άντρες και γυναίκες, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ του ΔΣΕ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συναγωνιστή Θανάση Βογιατζή, δημοσιογράφο – ιστορικό που με την έρευνα και τις γνώσεις του, επιμελήθηκε του ιστορικού περιπάτου στις συνοικίες του Βόλου. Ευχαριστούμε θερμά τις ακούραστες συναγωνίστριές μας από τον Σύλλογο της Μαγνησίας που και με την δική τους συμβολή η επίσκεψη στο Βόλο έγινε περισσότερο ευχάριστη και γέμισε με περηφάνια δύναμη και αισιοδοξία για τον δύσκολο αλλά δίκαιο δρόμο που επιλέξαμε και συνεχίζουμε να βαδίζουμε εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ,  μέσα από τους αγώνες για την ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.

Εννοείται πως η επίσκεψη κατέληξε  στην παραλία του Βόλου, στα  γνωστά φημισμένα τσιπουράδικα και καφέ με θέα το λιμάνι στης πόλης.

Καλή αντάμωση στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Καλές γιορτές με υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά.

Σχολιάστε