My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Μουριές

*Και διαμαρτυρία Φραγγίδη κατά οργανώσεων.

Για το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας των δυο προσφύγων στις Μουριές, η βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου και η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση. Ακολούθησε δε ανακοίνωση-απάντηση της ΝΟΔΕ της ΝΔ.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Φραγγίδης, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά I.O.M και ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.

Η ανακοίνωση Αγαθοπούλου – ΝΕ:

Δύο νέοι πρόσφυγες, αφγανικής και ιρακινής καταγωγής, έβαλαν τέλος στη ζωή τους στον χώρο φιλοξενίας των Μουριών, τις προηγούμενες ημέρες. Παρότι τα ζητήματα αυτά δεν ενδείκνυνται για πολιτικές αντιδικίες, οφείλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την κοινή συνέντευξη τύπου των ανθρωπιστικών οργανώσεων (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες), που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη στέρηση πρόσβασης στο σύστημα υγείας των αιτούντων άσυλο, αλλά και των ατόμων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, που διαμένουν στην Ελλάδα.

Η σημερινή κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες – αφού αφαίρεσε το «μετατραυματικό στρες» από τη λίστα των κατηγοριών ευαλωτότητας – στερεί από τους ανθρώπους αυτούς το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και αρνείται να εξασφαλίσει υγειονομική περίθαλψη σε σχεδόν 50.000 ανθρώπους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των δύο αυτόχειρων στις Μουριές, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο ήταν διαγνωσμένος με ψυχολογικά προβλήματα και έχριζε φαρμακευτικής αγωγής και παρακολούθησης. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, εάν όχι εγκληματικό, να μην παρέχεται υγειονομική φροντίδα στους ανθρώπους αυτούς και να μην υπάρχει πρόβλεψη της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων ΜΚΟ για παροχή φαρμακευτικής αγωγής και νοσηλείας στους χώρους διαμονής τους.

Δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους αιτούντες άσυλο και πέντε μήνες μετά την κατάργηση του ΑΜΚΑ για τους πληθυσμούς χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, αναμένουμε ακόμη την ΚΥΑ των 5 συναρμόδιων υπουργείων για την έκδοση του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. Τα στατιστικά στοιχεία, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα, δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η υγειονομική κάλυψη των πληθυσμών αυτών τόσο για τη δική τους υγεία και ασφάλεια όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει επιτέλους να αντιμετωπίσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό με τη δέουσα σοβαρότητα και να σταματήσει να εθελοτυφλεί. Οι εσωκομματικές φωνές της ΝΔ περί του να κάνουμε την ζωή των μεταναστών δυσκολότερη (Α. Γεωργιάδης) δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα διαπιστώνουμε με τον χειρότερο τρόπο. Καμία ζωή δεν είναι λαθραία και δεν υπάρχουν ανθρώπινες ζωές που να αξίζουν λιγότερο από κάποιες άλλες.”

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

“Οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο ξενοδοχείο του Σ.Σ. Μουριών, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 96 κλινών να φιλοξενείται από τον Ιανουάριο του 2017 υπερδιπλάσιος αριθμός μεταναστών από το προβλεπόμενο. Είναι αναμενόμενο όταν σε μόλις δέκα διώροφα σπίτια φιλοξενούνται 350 άτομα, οι συνθήκες να είναι άθλιες και απάνθρωπες για τους φιλοξενούμενους.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός της σιωπής, όλο αυτό το διάστημα, του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, όταν οι καταγγελίες αλλά και η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση του ξενοδοχείου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κατάσταση την οποία παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία στο μεταναστευτικό οφείλεται στην πρόχειρη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική διαχείρηση του ζητήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δημιουργήθηκε ένα άναρχο πεδίο, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη αρχίζει να βάζει σε τάξη .

Ας σταματήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς τις αόριστες αναφορές και καταγγελίες και πέρα από την αυτοκριτική που οφείλει να κάνει, ας απαντήσει στους κατοίκους των Μουριών στο απλό ερώτημα:

Πρέπει να αποσυμφορηθεί το ξενοδοχείο από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, έτσι ώστε να παραμείνουν μόνο οι 96 που προβλέπεται από την αρχική άδεια λειτουργίας του, προκειμένου να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσής τους;

Όλα τα άλλα είναι λόγια άνευ ουσίας και εξυπηρετούν μόνο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.”

Η διαμαρτυρία Φραγγίδη

“Σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Βουλευτή Νομού Κιλκίς κ. Φραγγίδη Γεωργίου με αφορμή το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας δύο νέων ανθρώπων προ δύο ημερών στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο χωριό Σ.Σ Μουριές Κιλκίς, όπου φιλοξενούνται 276 πρόσφυγες, εκ των οποίων 116 είναι παιδιά έως 12 ετών,

Μείναμε εμβρόντητοι από την αυθάδεια και την αγένεια των υπευθύνων Ελλάδας I.O.M (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης)και του προγράμματος ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που αρνήθηκαν την ενημέρωση που ζητήσαμε .

Με πρόσχημα ότι δεν έχουμε άδεια για επίσκεψη και ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μας ζητήθηκε να απομακρυνθούμε άμεσα από το χώρο.

Είναι δυνατόν οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο να αρνούνται την ενημέρωση σε εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα από τον ίδιο νομό;

Aναρωτιέται κανείς η συμπεριφορά αυτή που αποσκοπεί; Θέλουν οι υπεύθυνοι να αποκρύψουν κάτι;

Γνωρίζουν ότι οφείλουν να ενημερώνουν και να λογοδοτούν τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου;”

Σχολιάστε