My Twitter Feed

25 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

50 κενά εκπαιδευτικών σε Ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

“Θα ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι” -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

“Ανεπάρκεια κυβέρνησης σε Υγεία” -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Φτιάξτε το δρόμο Ειδομένη – σύνορα -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Η μεγάλη γιορτή είναι πάλι εδώ! -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική 1η Μάη

Την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 10 το πρωί, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς από την βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Σε ανακοίνωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Κιλκίς υπογραμμίζοντας ότι “τα κεκτημένα αιώνων υπονομεύονται από τον κατʼ ευφημισμό Υπουργό Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη”, τονίζει τα εξής:

“Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο του αγώνα του κόσμου της εργασίας σε ολόκληρη την υφήλιο. Το 1886 και η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο με αίτημα το 8ωρο στην εργασία, στο σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σήμερα που διανύουμε την εποχή, που η τεχνολογική εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα για μείωση των ωρών εργασίας και η επιλογή αυτή υιοθετείται σταδιακά ανά τις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ επικαιροποιεί την ανάγκη για αγώνα, καθώς πιστή στα πιο ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα και στις επιταγές του ΣΕΒ επιδιώκει να θεσμοθετήσει τη 10ωρη εργασία. Σήμερα, που από τότε που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας παρατηρείται ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία, ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών και άλλες αντεργατικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις, επικαλούμενη την πανδημία και εργαλειοποιώντας τις συνέπειές της εις βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Σήμερα, με τον Υπουργό των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος καθετί δημοσίου, Κ. Χατζηδάκη, ως Υπουργό Εργασίας, έρχεται

Να διαλύσει το 8ωρο,

Να επιτρέψει απλήρωτες υπερωρίες και να αυξήσει το ετήσιο όριο υπερωριακής απασχόλησης,

Να θέσει τη διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις

Να απελευθερώσει καταχρηστικές απολύσεις

Να υποβαθμίσει τη λειτουργία του ΣΕΠΕ

Να φέρει διατάξεις, που περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αμφισβητούν το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τις κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως γνήσια εντολοδόχος των συμφερόντων των ελίτ διαλύει κατακτήσεις αιώνων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες αυτής της χώρας στην ανεργία, την επισφάλεια,τη μετανάστευση και την εργασιακή ζούγκλα.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία

μείωσε την ανεργία κατά 9% (675.000 νέες θέσεις εργασίας),

αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και για τους νέους 27% και κατήργησε τον εξευτελιστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους (περίπου 800.000 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν άμεσα ή έμμεσα),

επανάφερε τις συλλογικές συμβάσεις (επέκταση σε 15 κλάδους από την οποία ωφελήθηκαν περισσότεροι από 215.000 εργαζόμενοι),

μείωσε την αδήλωτη εργασία από το 19,2% το 2014 σε 8,94% το 2018,

με την ηλεκτρονική προαναγγελία της υπερεργασίας και της υπερωρίας δηλώθηκαν για πρώτη φορά 6 εκατ. ώρες υπερεργασίας,

προώθησε στοχευμένα προγράμματα εργασίας για 15.500 νέους επιστήμονες,

θεσμοθέτησε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα delivery,

έδωσε δεδουλευμένα 51 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους μέσω των εργατικών διαφορών του ΣΕΠΕ,

ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ.

Αυτή την ώρα, οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να βρεθούν με ενότητα στην πρώτη γραμμή της μάχης που ακολουθεί.

Στις 6 Μάη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και οφείλουμε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, ώστε να μην επιχειρήσει να φέρει τις αντεργατικές και αντικοινωνικές αλλαγές στη Βουλή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ”

Σχολιάστε