My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο στίβος του ΓΑΣ Κιλκίς…

…και οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ

Του Κώστα Μηναρετζή (Προπονητής Στίβου)

—————————————————————————————————————————————————————————————-Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια γενική παραδοχή που αφορά τον Ελληνικό στίβο και  νομίζω πως έχω αυτό το δικαίωμα μετά από μια τριαντάχρονη αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο.

Η παραδοχή και η κοινή αλήθεια είναι πως ο  Ελληνικός στίβος έχει δυσανάλογη ανοδική πορεία την Ελληνική πραγματικότητα. Οι επιτυχίες του είναι πολλές την τελευταία δεκαετία αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Οι επιδόσεις και η παρουσία των αθλητών και των αθλητριών μας στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις  βρίσκονται πολύ ψηλά αν και δεν είμαστε ούτε προικισμένοι νεγροαμερικάνοι ούτε ψηλόλιγνοι Βορειοευρωπαίοι αλλά ούτε και προικισμένοι Αιθίοπες και Κενυάτες.

Άρα για να έχουμε τέτοιου επιπέδου διεθνείς επιτυχίες κάτι έγινε, κάτι κουνήθηκε στον γενικότερο εφησυχασμό και “χαβαλέ” του Ελληνικού κράτους. Ας μη το πλατειάζουμε όμως το θέμα γιατί όλα αυτά είναι γνωστά ακόμη και σε άτομα που δεν ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στον χώρο του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού.

Είναι αλήθεια πως εδώ και μερικά  χρόνια ο ΣΕΓΑΣ έχει μια ασυνέπεια στις υποχρεώσεις του. Έχει μια αδυναμία στον προγραμματισμό του και στο πέρασμα των χρόνων υπήρξε μια διαπιστωμένη αδυναμία να διεκπεραιώνει αυτά που σχεδίασε τον Νοέμβριο έξι μήνες αργότερα. Έχει ακόμη μια φανερή αδυναμία να τακτοποιεί τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι σε προπονητές, σωματεία και αθλητές. Εμείς στον ΓΑΣ Κιλκίς έχουμε συμπληρώσει τα τελευταία χρόνια άπειρα έντυπα με πριμ από τις επιτυχίες των αθλητών μας , αλλά και με τα νούμερα από φόρμες και παπούτσια για του Πανελληνιονίκες αλλά έχουμε σχεδόν ξεχάσει ποτέ ήταν η τελευταία χρονιά που εισπράχθηκε ένα ευρό ως πριμ ή πότε έφτασε έστω και μια τσάντα. Φυσικά , όλα αυτά με βάση το οργανόγραμμα που η ίδια ομοσπονδία έχει σχεδιάσει και έχει προτείνει.

Ακόμη οι μισθοί προπονητών έρχονται στα σωματεία σε καθυστέρηση πολλών μηνών, οι επιχορηγήσεις σωματείων παραπέμπονται στις καλένδες και οι δυνατότητες υψηλού αθλητισμού πετσοκομμένες και περιορισμένες.

Απ΄ την άλλη υπάρχει και μια γκρίνια πως για όλα φταίνε οι ψηλοί μισθοί των υπαλλήλων που δε κάνουν τίποτε, την οποία ο γράφων ποτέ του δεν συμμερίστηκε . Ακόμη πως οι τεχνικοί είναι υψηλόμισθοι και ανεπαρκείς και πως τα μέλη του ΔΣ έχουν συμπληρώσει συνολικά περισσότερα από  χρόνια χρόνια στις καρέκλες του . Πως δεν μπορείς να συνοδεύεις αθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις και να μην παίρνεις στην αποστολή τους προπονητές τους ή πως δεν μπορείς να στέλνεις ως Ομοσπονδία δεκαπεντάχρονους σε ξένη χώρα και να μη ξέρεις μια ξένη γλώσσα.

Αλλά παρ’ όλα αυτά που είναι μια πραγματικότητα, από τους 300 εκπρόσωπους των σωματείων που συμμετέχουν ενεργά στα πρωταθλήματα στίβου ως την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, υπάρχει μια κίνηση που εκπροσωπείται από 90 κοντά, συλλόγους που δηλώνει ότι στηρίζουν τον ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρο Βασίλη Σεβαστή . Και μέσα σε αυτούς είμαστε και μεις. Ο ΓΑΣ Κιλκίς  στηρίζει την σημερινή διοίκηση του  ΣΕΓΑΣ , όχι γιατί είχε ποτέ  προνομιακή μεταχείριση, αλλά γιατί ξέρει καλά ότι στον Ελληνικό στίβο δε θα άλλαζε απολύτως τίποτε αν στο λογαριασμό των προπονητών έμπαινε ένα χιλιάρικο ή δυο φόρμες στους αθλητές στα σακίδια των αθλητών.

Γιατί ο ΓΑΣ Κιλκίς ήξερε και συνεχίζει να ξέρει πως ούτε οι αγώνες θα γίνονταν καλύτεροι αν ξέραμε από το Γενάρη που θα διεξάγονταν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Εκτιμάμε όμως το ότι στην Ελληνική Επικράτεια η ομοσπονδία στίβου έχει μια διάρκεια και μια αξιοπρέπεια. Έχει όραμα και αποδοχή. Ότι ποτέ δεν μας είπε παραμύθια ούτε μας έκρυψε την πραγματικότητα. Εκτιμάμε, πως με την διαχείριση του ίδιου του Προέδρου προσωπικά έγινε σεβαστή και αξιοποιήθηκε κάθε ευρώ που πάρθηκε από την Ελληνική Πολιτεία.

Είναι χρέος μας λοιπόν, στη φάση αυτή, να είμαστε αλληλέγγυοι ζυγίζοντας τα καλά και κακά. Φυσικά και στηρίζουμε Σεβαστή γιατί έδωσε ώθηση όραμα αλλά και αποτέλεσμα.

Αλλά. Όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή και κυριολεκτούμε, είναι η στιγμή που όλα πρέπει κάποια πράγματα στο εσωτερικό του ΣΕΓΑΣ να τελειώσουν.

Τα οικονομικά να αναθεωρηθούν σύμφωνα με την ισχύουσα πραγματικότητα και μπουν σε νέα βάση, ο σχεδιασμός να είναι τεχνοκρατικός και πειστικός, ενώ και η αλλαγή προσώπων σε επίπεδο συμβούλων μάλλον κρίνεται αναγκαίος.

Σχολιάστε