My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ο ΣΔΥΚ πλάι στη M. Lootie στο γύρω του κόσμου

Από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς (ΣΔΥΚ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Marie Lootie ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου του 2019 από την Πορτογαλία προκειμένου να διασχίσει συνολικά 26.232 χλμ. ώστε να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο. Να κάνει το γύρω του κόσμου τρέχοντας! Ένα εγχείρημα που μόλις 6 άνθρωποι στον κόσμο το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Στον δρόμο προς την Κεντρική Ευρώπη , η Γαλλίδα αθλήτρια την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έφτασε στο Κιλκίς όπου δέχθηκε θερμής υποδοχής από τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της και να μοιραστούν την ξεχωριστή εμπειρία της. Πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου τρία μέλη του συλλόγου τιμητικά έτρεξαν μαζί της τη διαδρομή Κιλκίς – Ροδόπολη. Έως σήμερα έχει διανύσει περισσότερα από 7.000 χλμ.. και ο ενθουσιασμός της είναι τέτοιος που δε φαίνεται τίποτα να στέκεται εμπόδιο στο υπέροχο ταξίδι της.

Το πάθος της για το τρέξιμο ξεκίνησε όταν είδε τον Ολυμπιακό μαραθώνιο στην Αθήνα το 2004 και από τότε δε σταμάτησε ποτέ. Από την ημέρα που ξεκίνησε τρέχει περίπου 40 χλμ. την ήμερα, το επίπεδο ενός μαραθωνίου, ωθώντας ένα καροτσάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα και απαραίτητα τρόφιμα. Δε συνοδεύεται από όχημα ή κάποια ομάδα. Πρόκειται να διασχίσει 23 χώρες, 4 ηπείρους, τρέχοντας 650 μαραθωνίους.

Ο αρχικός διετής σχεδιασμός της άλλαξε εξαιτίας της παγκοσμίας πανδημίας και αναμένεται να τελειώσει την υπέροχη περιπέτειά της σε συνολικό διάστημα τριών χρόνων. Αισθάνεται τυχερή για την ελευθερία των επιλογών της και αγωνίζεται για να υποστηρίξει και να ενισχυθεί οικονομικά ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Women for Women International” που παρέχει ηθική και πρακτική υποστήριξη στις γυναίκες που επιβίωσαν πολέμων και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Συμβολικά ο ΣΔΥΚ θα κάνει δωρεά στον παραπάνω οργανισμό, 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που έτρεξε η Lootie εντός του νομού Κιλκίς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της σε πραγματικό χρόνο και να υποστηρίξετε το σκοπό του “Women for Women International” στο site https://lootierun.com.

Βon voyage Lootie. Σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες στιγμές και που έστω για λίγο μας έκανες κομμάτι αυτού του ξεχωριστού ταξιδιού σου. Καλή επιτυχία.

Σχολιάστε