My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

«Ο Πινόκιο Αλλιώς» στο Κιλκίς

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΡΙΔΑ» Κιλκίς, με το πέρας των δραστηριοτήτων του, για την χρονική περίοδο 2017-2018, παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Ο Πινόκιο Αλλιώς», σε θεατρική επιμέλεια της Μαρίας Κουτσοκώστα, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στις 20.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17).

«Ο Πινόκιο αλλιώς», ιστορία βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι «Οι περιπέτειες του Πινόκιο», του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Κολόντι και λαμβάνοντας υπόψη την εκδοχή της Disney, εστιάζει στο ρατσισμό, στην προκατάληψη και στα στερεότυπα της κοινωνίας μας. Παράλληλα τονίζει τις προσπάθειες και την δύναμη των ανθρώπων να ανακαλύψουν σε βάθος τον εαυτό τους και να τον αγαπήσουν πέρα από τις ιδιαιτερότητες τους. Οι ήρωες του έργου έχοντας βιώσει τη μοναξιά, αναζητούν τη συντροφιά και το σεβασμό. Τι γίνεται όμως όταν μια σειρά από ανατροπές καθυστερούν την πραγματοποίηση των ονείρων και προσδοκιών τους;

Στην «κουκλόπολη» όπου διαδραματίζεται η ιστορία, οι κάτοικοι-κούκλες, που κατασκευάζει ο ξυλουργός Τζεπέτο, ζουν αρμονικά. Η μοναξιά οδηγεί τον γέρο-Τζεπέτο να δημιουργήσει από ξύλο, τον Πινόκιο για να υποκαταστήσει την παρουσία ενός γιού που τόσο ονειρεύεται!! Όμως το «ατύχημα» στο εργαστήριο αλλάζει τα δεδομένα και την ευτυχισμένη ζωή που προσδοκεί ο Τζεπέτο….

Η συνέχεια επί σκηνής….

Συντελεστές:

Κείμενο: Ομάδα φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ (Αναστασία – Στέλλα Λαουμτζή, Στέλλα Μηνά, Κατερίνα Αγγίσταλη, Μαρία Κουτσοκώστα και Ελένη Παυλίδου).

Θεατρική απόδοση κειμένου-Σκηνοθεσία: Μαρία Κουτσοκώστα

Σκηνικάμακιγιάζ: Αντώνης Παπαδόπουλος

Αφίσα: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου

Σκίτσο αφίσας: Στέλλα Μηνά

Κοστούμια και Επιμέλεια μουσικής: Μαρία Κουτσοκώστα

Ηχητική υποστήριξη-Φωτισμός: Θανάσης Ντέμκο

Μουσικοί επί σκηνής: Ευαγγελία Κυριακίδου (πιάνο), Μαρία Συγγουρίδου (φλάουτο)

Παίζουν: Αθανασία Καντίδη (γρύλος), Εβίνα Κουτσοκώστα (θιασάρχης και Μήτσος), Δημήτρης Αλεξόγλου (πιγκουινάκι – αλεπού), Δέσποινα Αναστασιάδου (κλόουν ο Πίπης – μαθήτρια), Ευαγγελία Κυριακίδου (δασκάλα – Τζένη – ντίβα), Ζωή Μπόζη ( Λίτσα η κουκλίτσα και παρουσιαστής), Μαρία Συγγουρίδου (Τζεπέτο), Στέλλα Παπαντωνίου (Καραμελένια και γριούλα)

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 20.30 (ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 20.00)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχολιάστε