My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας κι ο γιος

Του Τάσου Παππά.


Ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός από τον Νίκο Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1) για την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη και είπε: «Δεν έχω τίποτα να πω γιατί δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη, θεσμικά μου απαγορεύεται». Θεσμικά ναι. Υπογείως όμως; Και δεν έχασε βεβαίως την ευκαιρία να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Στο ζήτημα του κ. Παπαγγελόπουλου παρεμπιπτόντως συμπεριλήφθηκε ο κ. Βαξεβάνης στο σχετικό πόρισμα. Η Δικαιοσύνη ερεύνησε την υπόθεση και έκρινε ότι πρέπει να προσέλθει ως κατηγορούμενος. Το ερώτημα είναι αν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης γιατί σήμερα υπάρχουν κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί που κάνουν τη δουλειά τους. Να βγει να το πει λοιπόν ότι αμφισβητούμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και θεωρούμε ότι οι διώξεις αυτές είναι κατευθυνόμενες. Αλλά θα πρέπει να μπορεί να το υποστηρίξει και με στοιχεία».

Αυτά τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την οποία υποτίθεται πως σέβονται ο πρωθυπουργός και η παράταξή του, είναι το λιγότερο προκλητικά. Ας ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τους συμβούλους του να του φέρουν τις δηλώσεις σημερινών υπουργών του την περίοδο που στη δημόσια συζήτηση κυριαρχούσε το σκάνδαλο Novartis. Θα διαπιστώσει ότι εκτόξευαν απειλές εναντίον των εισαγγελέων που ερευνούσαν τη βρόμικη αυτή ιστορία και εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων, φωνάζοντας από τις τηλεοράσεις και από το βήμα της Βουλής ότι θα τους βάλουν φυλακή. Οι δικαστές και εισαγγελείς είναι ανεξάρτητοι και επιτελούν το καθήκον τους όταν βγάζουν αποφάσεις που μας συμφέρουν, αλλά όταν δεν μας ικανοποιούν οι επιλογές τους, είναι ύποπτοι, ραδιούργοι, συνωμότες, σκευωροί, συμμορίτες και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά: είτε με δυσμενή μετάθεση είτε με εξαναγκασμό σε παραίτηση είτε, ακόμη «καλύτερα», με φυλάκιση.

Θα διαπιστώσει επίσης ότι ο πολιτικός που ο ίδιος τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, δηλαδή αυτός που εκ του ρόλου του οφείλει να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται σε θέματα που ερευνά η Δικαιοσύνη, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο είχε πει ότι και οι δυο φάκελοι πολιτικών προσώπων που είναι σε εκκρεμότητα (Αδ. Γεωργιάδης, Δ. Αβραμόπουλος) πρέπει να πάνε στο αρχείο. Ωραία αντίληψη για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχει ο υφιστάμενος του κ. Μητσοτάκη! Μας είπε ακόμη ο πρωθυπουργός ότι στο ζήτημα του κ. Παπαγγελόπουλου συμπεριλήφθηκε παρεμπιπτόντως ο κ. Βαξεβάνης στο σχετικό πόρισμα. Μιλάμε για το πόρισμα της προανακριτικής, δηλαδή για το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία της επιτροπής (οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας) και ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής (οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας). Ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. λειτούργησαν ως ανιδιοτελείς εισαγγελείς και ότι δεν αποφάσισαν με κομματικά κριτήρια; Μα αυτοί οι… αδέκαστοι, οι… υπεράνω, οι… ανεξάρτητοι δεν έπραξαν ούτε το στοιχειώδες. Αρνήθηκαν να δεχθούν ως μάρτυρα τον Κ. Βαξεβάνη. Δεν του έδωσαν την ευκαιρία να πει την άποψή του, να καταθέσει τα δικά του στοιχεία. Φοβήθηκαν; Παρόμοιες πρακτικές χρησιμοποιούν ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Και κάτι ακόμη που δείχνει πώς το κόμμα που διοικεί ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Είναι από το παρελθόν και έχει πρωταγωνιστή τον πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως αυτοπαρουσιάζεται στον Αλέξη Παπαχελά στο βιβλίο «Με τα δικά του λόγια», τόμος Β’ 1974-2016 (Εκδόσεις Παπαδόπουλος), αναφέρει για την περίπτωση της δίκης του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Εγώ δεν εκίνησα το δακτυλάκι μου για να καταδικαστεί ο Ανδρέας. Το μικρό μου δακτυλάκι αν κινούσα ο Ανδρέας θα καταδικάζετο» (σελ. 149). Δεν το εκίνησε λοιπόν. Αν το κινούσε, η τότε… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα καταδίκαζε τον Ανδρέα.

Ανάγωγα

«Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της δημοκρατίας» είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ήθελε να το πει ή του ξέφυγε; Ποιοι, κύριε εκπρόσωπε; Τους ξέρετε; Αν έχουμε να κάνουμε, όπως λέτε, με προσπάθεια κατάλυσης της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δηλαδή με απόπειρα πραξικοπήματος, οφείλετε να τους δείξετε. Διαφορετικά, λέτε παπάρες.

Συγγνώμη για την ακρότητα, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτό που ξεστομίσατε.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε