My Twitter Feed

23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κεντρική εκδήλωση της ΛΑΣΥ στο Κιλκίς -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΔΣ Παιονίας στις 26 Σεπτεμβρίου -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδείες Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΒΕ: Δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ -

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλα προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα προβλήματα του ΓΝΚ στη Βουλή -

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου -

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδεία Μυλόπουλου σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο ΠΑΟΚ κοντά στους πρόσφυγες

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για άλλη μία φορά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία αποφάσισε θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

paok-prosfyges-1Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ του Δικεφάλου θα βρεθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην Ειδομένη Κιλκίς για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή, με φαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμό ένδυσης.

Μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα οργανώσει για τους πρόσφυγες μικρής ηλικίας αθλητικές δραστηριότητες, «έτσι ώστε τα παιδάκια αυτά να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να χαρούν».

Στην περιοχή τηης Ειδομένης θα μεταβεί αντιπροσωπεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας και στελέχη της.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Ο ΠΑΟΚ, ένας σύλλογος που γνωρίζει πολύ καλά την προσφυγιά, συνεχίζει τις δράσεις του, σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τον πόνο των ανθρώπων που αναγκάστηκαν ν’ αφήσουν τα σπίτια τους και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Επόμενος σταθμός της οικογένειας του Δικεφάλου, η Ειδομενή.

Το κάλεσμα ήρθε από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και η ανταπόκριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Το πρωί του Σάββατου (07.11), παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας μας, μαζί με στελέχη του Δικεφάλου θα μεταβούν στον Κιλκίς για να συναντήσουν από κοντά τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, να προσφέρουν υλικά αγαθά αλλά και να δώσουν χαρά και ελάχιστη ξεγνοιασιά στα νεαρά παιδάκια μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.»

Το δελτίο Τύπου της Δράσης

Το Σάββατο στις 7 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και υλοποιώντας μία από τις αποφάσεις της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (2-4 Οκτωβρίου 2015),η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας μαζί με την προσφυγική ομάδα του ΠΑΟΚ θα μεταβούν στην Ειδομένη για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες, με φαρμακευτικό υλικό και αναγκαίο εξοπλισμό ένδυσης.

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας αποτελείται από νέους Πόντιους από όλο τον κόσμο (Αρμενία, Αυστραλία, Γεωργία, Καζακστάν, Κύπρο, Ευρώπη, Υπόλοιπη Ελλάδα, Ουκρανία, Ρωσία) και δημιουργήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πρόεδρου Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι 500 συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη ποντιακής καταγωγής, γνωρίζοντας καλά τι θα πει προσφυγιά από όσα έζησαν οι οικογένειές τους στο πρόσφατο παρελθόν, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους Σύριους πρόσφυγες στο Ψήφισμα της Συνδιάσκεψης και αποφάσισαν να βοηθήσουν, οργανώνοντας αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας επικοινώνησε με τους γιατρούς – εθελοντές που βοηθάνε τους πρόσφυγες και πληροφορήθηκε τις ανάγκες που υπάρχουν. Έπειτα απευθύνθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην εταιρεία MEDOCHEMIE LTD (Κύπρος), που άμεσα ανταποκρίθηκαν και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην πρωτοβουλία των νέων Ποντίων.

www.gpyf2015.org

facebook page: gpyf2015

#pontosunited #gpyf #gpyf2015

email: press@gpyf2015.org

Σχόλια
One Response to “Ο ΠΑΟΚ κοντά στους πρόσφυγες”
  1. Ο/Η Yannis απο Παλιό Γυναικ, λέει:

    Αξιέπαινη η προτοβουλία του ΠΑΟΚ να επισκεφθεί και να προσφέρει στους Σύριους πρόσφυγες βοήθεια και στήριξη και μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλες ομάδες!και πως μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η ομάδα με την προσφυγια έχει σχέση ζωής!Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να παραστει στην εκδήλωση και ο Πρόεδρος της ομάδος?και πάντως θα ήταν ευχής έργον να το κάνει!!!

Σχολιάστε