My Twitter Feed

10 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Μουσικός Σύλλογος στη Σόφια

Αντιπροσωπία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς αποτελούμενη, από την Πρόεδρο Σταυρούλα Γιοβανούδη και το μέλος Μαρία Κιορπελίδου, μετά των συζύγων τους, εκπροσώπησαν τη χορωδία στις εορταστικές εκδηλώσεις της χορωδίας Πλανινάρσκα Πέσεν της Σόφιας.

Η Πλανινάρσκα Πέσεν είναι τετράφωνη χορωδία, αποτελείται από ογδόντα μέλη, υμνεί τη φύση, την οικολογία, τον υγιή τουρισμό, τις ομορφιές της Βουλγαρίας, με πολλές συναυλίες, τόσο σε αίθουσες θεάτρων, αλλά κυρίως σε ανοιχτούς χώρους σε βουνά και λαγκάδια μέσα στη φύση, για τη φύση.

Η πρόσκληση προς τη χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου έγινε πριν από δύο μήνες και με χαρά την αποδέχτηκε. Υπήρξε προηγούμενη συνεργασία των δύο χορωδιών, τόσο στη Σόφια, όσο και στο Κιλκίς, αλλά πάνω από όλα ποτέ δεν σταμάτησε η επικοινωνία και η αμοιβαία εκτίμηση και ο σεβασμός.

Φέτος γιορτάζει η χορωδία Πλανινάρσκα Πέσεν τα εξήντα πέντε χρόνια συνεχούς και αδιάληπτης λειτουργίας.

Η κεντρική εκδήλωση έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου με μεγαλειώδη συναυλία στο κατάμεστο θέατρο «Σοφία», χωρητικότητας πεντακοσίων θέσεων, όπου οι μελωδίες του ακορντεόν της Λίλης έσμιγαν θαυμάσια με τις φωνές του συνόλου των πενήντα χορωδών, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Χρίστοφ.

Επίσης εμφανίσθηκε και ένα εκπληκτικό μικρό φωνητικό σύνολο της ίδιας χορωδίας, αποτελούμενο από δέκα πέντε χορωδούς, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Καλίνκα.

Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική. Προπομποί συνάντησης σε προκαθορισμένο σημείο και παραδοσιακή υποδοχή στο ξενοδοχείο με μπουγάτσα (ειδική κουλούρα), αλάτι και μέλι, από τις κυρίες Ναταλία και Τζουλιάνα. Οι κυρίες Ναταλία και Τζουλιάνα ήταν συνεχώς μαζί μας, όλο το τριήμερο. Ακολούθησε βραδινό γεύμα με μουσική σε αίθουσα κοντά στο ξενοδοχείο.

Το Σάββατο 6 Απριλίου ώρα 11 πμ, με το τραμ φθάσαμε στο θέατρο «Σοφία» όπου έγινε η συναυλία. Από τις τιμητικές θέσεις των θεωρείων, απολαύσαμε την καταπληκτική δίωρη συναυλία. Το θέατρο ήταν κατάμεστο με υποδειγματική τάξη αυθορμητισμό. Ο Ιορντάνωφ, φίλος από τα παλιά, περίμενε υπομονετικά έξω από το θέατρο να μας μεταφέρει με το αυτοκίνητό του. Ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα παρέα με όλους τους χορωδούς, όπου έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών.

Η πρόεδρος κ. Σταυρουλα Γιοβανούδη επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της χορωδίας κύριο Καλίν Μπαλκάνσκι, τοπικά κρασιά και διάφορα τουριστικά έντυπα. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τη χορωδία για την τιμητική πρόσκληση και τους πρότεινε μελλοντική συνεργασία.

Το ίδιο βράδυ, παρέα με τους Γερμανούς φιλοξενούμενους και τις συνοδούς μας βρεθήκαμε σε παραδοσιακή μπυραρία.

Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή, σε όμορφο παραδοσιακό κιόσκι, στο μέσον ενός τεράστιου πάρκου, παρουσία πολλών φίλων, όπου η χαρισματική Λίλη με το ακορντεόν και το ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι, μας κράτησε συντροφιά για τρεις ώρες. Ο γιατρός της παρέας, μας συνόδευσε μέχρι την έξοδο από την πόλη.

Αξέχαστες στιγμές φιλοξενίας, άνθρωποι καταδεκτικοί, φιλόξενοι, χαρούμενοι, χαμογελαστοί, χαιρετισμός από όλους προς όλους μας. Εισπράξαμε και διδαχθήκαμε ανθρωπιά μέσα από τη φιλοξενία.

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Σχολιάστε