My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Μητσοτάκης στο εργαστήρι…

lykesas-apostolos…του Απελλή.

Του Απόστολου Λυκεσά.


Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την  αποτυχία του σχεδίου «εκλογές εδώ και τώρα», μετά την καταγγελία των ευρωπαίων ότι «τα έχουν βρει με τον Τσίπρα» και θέλοντας ταυτοχρόνως να παρουσιαστεί και να επιβληθεί ως νεόκοπος ευρωπαϊστής πήρε σβάρνα τις διεθνείς ρούγες για να κυκλώσει τον αντίπαλο. Λάνσαρε μάλιστα στις γαλλικές και αμερικανικές πασαρέλες την νέα μόδα που θα φορεθεί από εδώ και στο εξής, καθώς, την ώρα που η Γαλλία φλεγόταν, διαπίστωνε με περισπούδαστο ύφος  ότι αυτά που ξέραμε για διαχωρισμούς αριστεράς και δεξιάς, είναι κενά νοήματος, το διακύβευμα πλέον είναι το αποτέλεσμα της μονομαχίας των μεταρρυθμιστών με τους λαϊκιστές.Εννοείται, ποιος άραγε δεν το καταλαβαίνει, ότι αυτός είναι μεταρρυθμιστής και η κυβέρνηση, ο λαϊκισμός αυτοπροσώπως.

Σε τι συνίσταται η μεταρρυθμιστική πνοή του κ. Μητσοτάκη παραμένει εισέτι άγνωστο. Κι όχι τυχαία. Το άγνωστο, προκαλεί στους ανίδεους μια ελπιδοφόρα ανυπομονησία, σαν να βρίσκονται στη μέση της ερήμου και ονειρεύονται οάσεις με γάργαρα νερά. Είναι γεμάτες οι έρημοι τούτου του πλανήτη αλλά και της ιστορίας του, με σκελετούς ανίδεων και ευκολόπιστων.

Μια μιντιακή λογοδιάρροια υψηλότερης έντασης ακόμη και αυτού του σιμούν κρύβει την τιποτολογία  που συναρτά το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ. Κρατιούνται, μάλιστα, σαν σκαθάρια από τον βώλο τους, για να μην τους ξεφύγει ότι το μοναδικό πρόγραμμα που έχουν είναι η συνέχιση της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά με άλλα λόγια. Κρατιούνται με νύχια και με δόντια από τούτο τον βώλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι η προσπάθεια Σαμαρά να δηλώνει συνεχώς και με κάθε τρόπο την παρουσία του, το …δέκα το καλό, ο Παπασταύρου και ο «πύραυλος» Κουμουτσάκος δεν μπορούν να κρυφτούν στις αμμοθύελλες της Βενεζουέλας.

Διότι ο κ. Μητσοτάκης το μόνο πρόγραμμα που έχει είναι η συνέχιση του έργου Σαμαρά -που είναι και δικό του έργο- για το οποίο αν και χρημάτισε προβεβλημένος υπουργός παραδόξως δεν κάνει πλέον καμιά αναφορά.

Γι αυτό και ο λόγος της ΝΔ είναι συσκοτισμένος από ευχολόγια και γενικολογίες. Αφού η θεωρία των δύο άκρων εστέφθη με μεγαλειώδη αποτυχία, αφού το σαξές στόρυ ξεβράστηκε, τώρα, παραγγέλνει μεταρρυθμίσεις και αναγγέλλει μείωση της φορολογίας. Κι εννοεί φυσικά, γιατί αυτός δεν είναι λαϊκιστής, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Διότι οι επιχειρήσεις παράγουν πλούτο. Και μη θυμηθώ ότι τον πλούτο παράγουν αυτοί που δουλεύουν και τον καρπούνται οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής γιατί μπορεί κανένα πουλέν να με πει λαϊκιστή. Δεν λέει φυσικά ο κ. Μητσοτάκης που καταλήγει αυτός ο πλούτος κι ούτε έχει σημασία αν καταλήγει και από δικούς του ανθρώπους στον Παναμά. Αυτά είναι λαϊκίστικες λεπτομέρειες. Λαϊκισμός είναι να έχουν πρόσβαση στα κακοπαθημένα νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι και να βάζει στα δημόσια ταμεία 2.5 εκατομμύρια ευρώ ο Παπασταύρου, χώρια που ενδέχεται να κληθεί να δώσει κι άλλα. Λαϊκισμός είναι με δύο λόγια να μην είναι αυτοί στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής πάει και τελείωσε. Μη ρωτάτε τίποτα για τις μεταρρυθμίσεις. Εδώ, ούτε η ΕΡΤ την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά Μητσοτάκη που την έκλεισε, δεν τον ρώτησε αν εννοεί, ότι κακώς την ξανάνοιξε η «λαϊκίστικη» κυβέρνηση ε κι αν καλώς στο μέλλον πρέπει να ξανακλείσει στα πλαίσια των … μεταρρυθμίσεων.

Οπότε, για την ώρα, ο κ. Μητσοτάκης περιφέρεται δεξιά και (όχι δα και αριστερά, αλλά ενδέχεται ακόμη κι αυτό) στο κέντρο, όπως ο Μεγάβυζος στο εργαστήριο του Απελλή και θαυμάζει δήθεν με αυτοκρατορικό ύφος φορώντας τους αστραφτερούς του μανδύες τα έργα του καλλιτέχνη. Κι όσο καταδεικνύει, με την σιωπή Βενεδικτίνων καλόγερων, την σοβαρότητά του, τα πράγματα πάνε πρίμα. Μόνο που όταν κληθεί να μιλήσει τότε θα καταλάβουν ακόμη και οι ανίδεοι παραγιοί τι σημαίνουν και τι είναι οι μεταρρυθμίσεις που τάζει.

Άρθρο στο kokkino.gr

Σχολιάστε