My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο Λαζαρίδης σε tv – debate

Τις θέσεις και τις προτάσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, για το νομό Κιλκίς ανέδειξε, σε τηλεοπτικό debate της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 στις 25/4, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Λάζαρος Λαζαρίδης.

lazaridis-lazarosΣτις ερωτήσεις που αφορούσαν τη  γειτνίαση του νομού με τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε πως είναι συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη του νομού.

Τα χρόνια προβλήματα στις υποδομές , το ανεπαρκές οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έπρεπε προ πολλού να είναι λυμένα από τις πρώην διοικήσεις τις περιφέρειας (η οποία έλλειπε επιδεικτικά από το πάνελ αλλά έλλειπε γενικά τόσα χρόνια και από το νομό).

Προβλήματα που δε λύθηκαν, αναδεικνύοντας την ανεπάρκειά τους στη διοίκηση , τον σχεδιασμό αλλά και την εκτέλεση των έργων , έργων που μπορεί να μη θωράκιζαν το νομό απέναντι στην κρίση αλλά τουλάχιστον δεν θα δυσκόλευαν όλους του παραγωγικούς φορείς οι οποίοι με τη δουλεία τους στον πρωτογενή τομέα ή στη μεταποίηση συμβάλλουν στην τοπική οικονομία

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θέτει ως βασική προτεραιότητα να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων όπως είναι η σύνδεση του νομού με την Εγνατία οδό , η βελτίωση του οδικού άξονα Σερρών – Κιλκίς – Παιονίας – Πέλλας  . Η σιδηροδρομική σύνδεση με προαστιακό , όχι μόνο από την πλευρά της Παιονίας αλλά και με τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Σερρών ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Κιλκίς αλλά και οι εργάτες της βιομηχανικής ζώνης που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Να αναδειχθεί το ΤΕΙ , με λειτουργία και άλλων τμημάτων .

Να στηριχθεί το Κιλκίς και να ενισχυθεί στον πρωτογενή τομέα μιας και είναι αγροτοκτηνοτροφικός νομός . Εδώπρέπει να βρούμε ένα νέο μοντέλο συνεταιρισμών με καθετοποίηση της παραγωγής όπου ομάδες παραγωγών θα προωθούν ποιοτικά προϊόντα σε αγορές χωρίς μεσάζοντες σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τα καρτέλ τα οποία καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων. Επίσης να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στο κομμάτι της αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης . Να έχει κάθε χωράφι νερό και κάθε κτηνοτροφική μονάδα τις σύγχρονες υποδομές που απαιτούνται στην εποχή μας .

Όσο για τον τουρισμό σίγουρα δεν είμαστε Χαλκιδική αλλά μπορεί να αναπτυχθεί ένας εναλλακτικός τουρισμός που θα αναδείξει τις ομορφιές του νομού οι οποίες υπάρχουν στις λίμνες και τους ορεινούς όγκους του νομού .

Γι αυτό το λόγο και η  θέση μας στο κομμάτι των μεταλλείων είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ ,αφού για να γίνει όποια εξόρυξη με οποιοδήποτε τρόπο,  θα έχει μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις .

Ερωτηματικά προκαλεί το μοντέλο ανάπτυξης που προαναγγέλλει ο κ. Ιωαννίδης με την ανάπτυξη που υπόσχεται ως περιφερειάρχης ενώ ως βουλευτής της συγκυβέρνησης υπερψηφίζει πολυνομοσχέδια λιτότητας .

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως η ανεργία και η ανάγκη είναι αυτή που ωθούν τους κατοίκους του Κιλκίς στη γειτονική χώρα των Σκοπίων για αγορές ειδών καθημερινής ανάγκης, καυσίμων ακόμα και για οδοντιατρική περίθαλψη πλήττοντας θανάσιμα την ήδη βασανισμένη από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τοπική αγορά. Η λύση είναι απλή , να σταματήσουν οι πολιτικές που αναγκάζουν και εξωθούν τους ανθρώπους σ’ αυτές τις λύσεις.

Δήλωσε αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο και ότι τελικά η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα νικήσει και θα φέρει την ανατροπή του κεντρικού πολιτικού συστήματος ώστε η Περιφέρεια να μην είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την εφαρμογή των πολιτικών της.

«Περιμένουμε στις εκλογές ένα βαθιά πολιτικό και ταξικό αποτέλεσμα που θα στείλει ηχηρό μήνυμα όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη»

Δελτίο τύπου από ΡΑΕ 

Σχολιάστε