My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο κ. Γκουντενούδης για γενοκτονία και πανελλαδικές

Σε μήνυμά του  για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, αναφέρει τα εξής:

      “Η 19η Μαΐου με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Η εξέλιξη αυτή προήλθε ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες προσώπων και συλλόγων.

     Η επόμενη κατάκτηση θα πρέπει να είναι η καθημερινή ανάμνηση των προγόνων μας και η απόδοση τιμής σε εκείνους μέσα από τα δικά μας σύγχρονα επιτεύγματα. Μόνον έτσι θα κοιμούνται ήσυχοι και δικαιωμένοι για τους δικούς τους αγώνες και θυσίες, τόσο σε ειρηνικές όσο και σε ταραγμένες περιόδους της μακραίωνης ιστορικής τους πορείας.

      Τιμή και δόξα στους προγόνους μας. Αιωνία τους η μνήμη.” Ένα πρώτο δείγμα θα είναι η ενωτική μας δράση ως προσώπων και συλλόγων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων Μνήμης με το κύρος που αρμόζει στους λαμπρούς προγόνους. Κάτι που, ήδη έχουν δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια οι ποντιακοί σύλλογοι της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Για τις πανελλήνιες

Ο κ. Γκουντενούδης εξέδωσε μήνυμα και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών αναφέροντας τα εξής:

     “Την Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινά μια ακόμη δοκιμασία για τα νιάτα της πατρίδας μας.

     Σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ευχόμαστε καλή επιτυχία, η οποία θα επισφραγίσει τους κόπους και τις θυσίες ετών. Θα είναι το αίσιο τέλος μιας προσπάθειας στην οποία, πλην των μαθητών, έλαβαν ενεργά μέρος οι δάσκαλοί τους και φυσικά οι γονείς.

     Οι μαθητές μας, είτε επιτύχουν είτε όχι στις εξετάσεις, θα πρέπει να έχουν πάντα κατά νου, ότι οι Πανελλήνιες είναι απλά μια στάση στην μεγάλη διαδρομή της ζωής τους. Στο σύγχρονο κόσμο μας, ο αγώνας είναι διαρκής και οι εξετάσεις καθημερινές και χωρίς τέλος.”

Σχολιάστε