My Twitter Feed

5 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κύκλος των χαμένων ευκαιριών

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη


Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η αίθουσα του Επιμελητηρίου έζησε ιστορικές στιγμές. Η παρουσίαση του βιβλίου αλλά, κυρίως η παρουσία του ίδιου του πρέσβη-συγγραφέα Αλεξ. Μαλλιά, καθήλωσαν το ακροατήριο.

Στο τέλος αποχωρήσαμε συγκλονισμένοι. Αλλά και εξοργισμένοι, αφού γίναμε μάρτυρες του κύκλου των χαμένων ευκαιριών της χώρας. Με ενημέρωση από “πρώτο χέρι”. Από έναν ευγενή πατριώτη που έζησε τα πράγματα για 37 χρόνια κυριολεκτικά “από μέσα”.

Ενα στιγμιότυπο μόνο είναι αρκετό για “να χτυπήσει κόκκινο” η οργή και η αγανάκτηση για την απίστευτη ανεπάρκεια πολιτικών ηγετών και πολιτικού προσωπικού.

Μετά το τέλος των λαμπρών εισηγήσεων ο λόγος δόθηκε στο ακροατήριο. Ο γνωστός δικηγόρος και ερευνητής της ιστορίας Θ. Παυλίδης, έθεσε το ζήτημα της θέσπισης θέσης μόνιμου Υφυπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Μαλλιάς επεσήμανε ότι το ζήτημα αυτό έρχεται στο προσκήνιο εδώ και δεκαετίες. Ευγενικά απέφυγε να χαρακτηρίσει την αναβλητικότητα πρωθυπουργών και κυβερνήσεων. Επί του θέματος το λόγο έλαβε ο Γ. Φλωρίδης, καταθέτοντας μία προσωπική του εμπειρία από την υπουργική του θητεία. Μια εμπειρία που δείχνει, ότι ακόμη είμαστε  πολύ μακριά από την σοβαρότητα και την ανάληψη υπεύθυνων και αποφασιστικών πρωτοβουλιών για τη σωτηρία της πατρίδας. Ο Γ. Φλωρίδης κατέθεσε μια “ιστορία” από τότε που ως υφυπουργός Οικονομικών συμμετείχε στα Συμβούλια των Υπουργών, αρμοδίων για τους Προϋπολογισμούς των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι συνεδριάσεις φυσικά ήταν “ακανθώδεις”. Τα οικονομικά ζητήματα δεν είναι και τα πλέον ομαλά. “Κάθε φορά λοιπόν που παρουσιαζόταν “βραχυκύκλωμα”, είπε ο κ. Φλωρίδης, όλοι οι υπουργοί απευθυνόμασταν στον Γερμανό ομόλογό μας. Χωρίς τότε ακόμη η Γερμανία να είναι η σημερινή υπερδύναμη της Ε.Ε. Απευθυνόμασταν στον Γερμανό γιατί ήταν ΜΟΝΙΜΟΣ Υφυπουργός Προϋπολογισμού επί όλων των κυβερνήσεων και φυσικά έπαιζε τα θέματα στα δάχτυλά του, βρίσκοντας πάντα λύση στα αδιέξοδα”. Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της διένεξης με τα Σκόπια υπενθύμησε, συμφωνούντος και του πρέσβη, ότι οι Σκοπιανοί έχουν την ίδια ΜΟΝΙΜΗ ομάδα διαπραγμάτευσης από το 1992!

Αυτά κάνουν οι ξένοι “εχθροί” μας και έχουν πάντα αποτελέσματα εις βάρος μας.

Εμείς είναι τόσο δύσκολο να έχουμε έναν μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών που να λέγεται Αλέξανδρος Μαλλιάς;

Υ.Γ: Οι Γερμανοί για δεκαετίες ήταν κορόιδα που είχαν ΜΟΝΙΜΟ Υπουργό Εξωτερικών τον σπουδαίο Γκένσερ;

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε