My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο κόσμος πολυς τα ψωνια λιγα

Πολύς κόσμος κυκλοφορούσε στην αγορά του Κιλκίς και των άλλων πόλεων του νομού την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά η αγοραστική κίνηση ήταν πιο περιορισμένη από ποτέ! Οι καταναλωτές που έβαζαν το χέρι στην τσέπη για να ψωνίσουν ήταν λίγοι, ενώ αυτοί που απλώς χάζευαν τις στολισμένες βιτρίνες, πολλοί! Η οικονομική κρίση έχει “γονατίσει” το κόσμο και μαζί τους εμποροεπαγγελματίες.

Στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο του Κιλκίς, στην 21η Ιουνίου, η κίνηση θύμιζε περασμένα Χριστούγεννα, αλλά στο εσωτερικό των καταστημάτων, ο κόσμος που ψώνιζε ήταν σαφώς λιγότερος απ` τα προηγούμενα χρόνια. Το έλεγαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες : Η εορταστική περίοδος του 2011 είναι πολύ διαφορετική κι ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα!

Οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν σημαντική μείωση του τζίρου της αγοράς, με το αισιόδοξο σενάριο να προβλέπει πτώση της τάξης του 22%, που μπορεί να φτάσει έως και 30%. Ιδιαίτερη είναι η κρίση που βιώνουν τα εμπορικά καταστήματα που πωλούν ρούχα και παπούτσια, ενώ “κεσάτια” γνωρίζουν κι αυτά με τα δώρα.

Αυτά που πήγαν σχετικά καλά ήταν τα καταστήματα τροφίμων, επειδή αυτοί που ταξίδεψαν για τις γιορτές είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενα χρόνια κι ο κόσμος επέλεξε να μείνει σπίτι και όχι να πραγματοποιήσει εξόδους για φαγητό, αγοράζοντας τα υλικά για μαγείρεμα από τις αγορές και τα σούπερ μάρκετ.

Σχολιάστε