My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ο Κιλτιδης για κοψιμο εκπομπης της ΕΡΤ

Στο κόψιμο απ` την ΕΡΤ της εκπομπής του Παναγιώτη Μυλωνά «Μουσική Παράδοση», αναφέρεται μ` ερώτησή του, που κατάθεσε στη Βουλή,  ο Κ. Κιλτίδης. Ο Κιλκισιώτης βουλευτής τουΛΑΟΣ αναφέρει στην ερώτησή του τα εξής:

    “Επί 43 χρόνια η Ελληνική Τηλεόραση με τον γνωστό μουσικολόγο και λαογράφο Παναγιώτη Μυλωνά κράτησε ζωντανή τη μουσική και τα τραγούδια του λαού μας. Από την εκπομπή «Μουσική Παράδοση» μεταλαμπαδεύθηκαν ακούσματα του Ελληνισμού και διατηρήθηκαν χοροί, που έμειναν αναλλοίωτοι κατά την συνέχειά μας.

     Λόγω των γνωστών προβλημάτων της ΕΤ, επί διετίας μεταδίδονταν επαναλήψεις, με την υπόσχεση της επανεκκίνησης της παραγωγής νέων εκπομπών. Όλες οι εκπομπές ήταν εσωτερική παραγωγή με το ελάχιστο κόστος. Ενώ δε, ζητούσε ο κ. Μυλωνάς αμισθοί την συνέχιση της εκπομπής, εμφορούμενος από συναισθήματα αγάπης για τη μουσική παράδοση, αντικαταστάθηκε με άλλη εκπομπή, 16 επεισοδίων και κόστους 32.000€+ΦΠΑ, δηλαδή συνολικού κόστους 517.000€ και μάλιστα ως εξωτερική παραγωγή.

     Σήμερα κ. Υπουργέ που η κρατική τηλεόραση ταλανίζεται από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, και στην ουσία έχει σταματήσει την παραγωγή νέων προγραμμάτων, χωρίς αξιοποίηση των χρημάτων, που από το υστέρημά του καταβάλει ο ελληνικός λαός, τα ανωτέρω αποτελούν προκλητική απαξίωση και αλλοτρίωση της αποστολής της. Εξάλλου μια ορθολογική προσπάθεια εξυγίανσης και ανάπτυξης της Ε.Τ., απαιτεί πρωτίστως, την απόλυτη αξιοποίηση, του άρτια καταρτισμένου προσωπικού της, δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων, την χρησιμοποίηση ίδιων μέσων για εσωτερικές παραγωγές και ελαχιστοποίηση του κόστους. Υπογραμμίζω επίσης ότι, οι όποιες εκπομπές, έστω και σε επανάληψη, με θέμα την λαϊκή παράδοση, οποιασδήποτε μορφής αλλά κυρίως της μουσικής, αποτελούν για το λαό μας, όαση στην έρημο της σημερινής αλλοτρίωσης και πηγή έμπνευσης, δύναμης και αισιοδοξίας, στοιχεία που πάντοτε αξιοποιούμε όταν στρέφουμε το βλέμμα μας στις ρίζες μας και στην παράδοσή μας.     

            Γι’ αυτό:

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΡΩΤΑΣΘΕ

  • Τι προτίθεσθε να πράξετε για τον αυτονόητο έλεγχο της διοίκησης της ΕΤ και την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας; “
Σχόλια
One Response to “Ο Κιλτιδης για κοψιμο εκπομπης της ΕΡΤ”
  1. Ο/Η M-Wa λέει:

    Εγκρίνω και επαυξάνω τα γραφόμενα του “TOO LATE”. Ωσαύτως και εμένα είχε στοιχειώσει τα παιδικά μου “ασπρόμαυρα -λόγω συσκευής- χρόνια” η ωοειδής Ηπειρώτικη κεφάλα του γλυκανάλατου αυτού κυρίου και της γλυκανάλατης φωνής του. Αλήθεια, διαβάζοντας το βιογραφικό του δεν είδα πουθενά μουσικές σπουδές. Αν έχει 43 χρόνια στην ΕΡΤ τότε προσελήφθη το ’69 μεσούσης της Χούντας. Χουντάλα λοιπόν, αλλά μπράβο, επι Καραμανλή επιβίωσε, δεν φαντάζομαι να είχε και σοβαρό πρόβλημα, μπορεί να θεωρήθηκε “σταγονίδιο”. Το ’81, επι ΠΑΣΟΚ “σκορτσάρησε” λίγο αλλά το ξεπέρασε. Μετά τον πυροβολούσε και του ‘χε βγάλει τα άπλυτα στη φόρα η “μακαρίτισσα” Ελευθεροτυπία αλλά και πάλι τότε “έφαγε” τον επίδοξο διάδοχό του. Μέχρι κάποιου σημείου το ‘παιζε χαμηλοβλεπούσης και σεμνός. Μετά, “ξεκαπίστρωσε” (καπίστρι= εξάρτημα του ζώου όπου προσδένονται τα χαλινάρια για τον έλεγχο) και το ‘παιζε μαέστρος, διευθύνοντας τις δημοτικές ορχήστρες. Τώρα θα μου πεις ότι ότι και να τους πει αυτός, αυτές θα παίζουν το δικό τους χαβά. Εκτός αυτών, μερικές φορές μακρυγορούσε ακατάσχετα και αντί για δημοτικά θαυμάζαμε την ευρυμάθειά του. Καλά βολεμένος στην ΕΡΤ, τη στοίχειωνε και μας στοίχειωσε. Τώρα τι συνέβη; Μήπως τον έπιασε η εφεδρεία; Ο φουκαράς ήθελε να το πάει σόι το βασίλειο με την ευειδή κόρη του και το γιό του; Η οποία κόρη του, δεν καταδέχθηκε να σηκωθεί να τραγουδήσει στην εκπομπή του Σ.Π.(εκπομπή 25-3-2012) όπως οι άλλες, αλλά ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και τραγούδησε απ’ το τραπέζι. Τα ‘χε καλά με όλους, ανώδυνα πραγματάκια, χωριουδάκι, μελισσούλα, στάνη. Αυτός και ένας άλλος, ονόματι Νικολαρέας, χουντάλα καραμπινάτη, μας είχε στοιχειώσει τα παιδικά μας χρόνια με το μυστήριο όνομα “Συνεργάτης χωρίς όνομα” και ο οποίος όταν τον εκπαραθύρωσε από το ΕΙΡ ο μακαρίτης Γιαννόπουλος, απέκτησε όνομα, βρίσκοντας φιλόξενο άσυλο και κατανόηση στο τότε ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Καρατζαφύρερ και ενώ στην κρατική ΕΡΤ τα ‘βλεπε όλα ρόδινα, ένεκα του λουφέ, μετά τα ‘βλεπε όλα χάλια. Α! Μην ξεχάσουμε στο μνημόσυνο και τον αλήστου μνήμης Νάσο Αθανασίου. Αυτό το εμετικό κατασκεύασμα που το ‘χαμε συνδέσει με τα φρύδια του Καραμανλή.
    Υ.Γ.1 Άλλο ολέθριο λάθος του Π.Μ. στην εκπομπή του Σ.Π.(εκπομπή 25-3-2012). Έπλεξε το εγκώμιο, μάλλον από γλειψιματική συνήθεια, της παρούσης οικογένειας Δοϊτσίδη, θεωρώντας την μοναδική, ξεχνώντας(;) το γίγαντα της Θράκης, Χρόνη Αϊδονίδη.
    Υ.Γ.2 Πόσο θα ήθελε να κάτσει στην ΕΡΤ, πέρα απ’ τα 43 χρόνια; Η αμμισθί προσφορά του μας βάζει σε υποψίες.

Σχολιάστε