My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο δρόμος-χείμαρρος του θανάτου!

Τραγωδία χθες βράδυ στο Δρυμό, στο δρόμο προς Κιλκίς, όταν 48χρονος οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του από χείμαρρο που παρέσυρε το αυτοκίνητό του και το έριξε σε ρέμα σε αγροτική περιοχή. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο 19χρονος γιος του, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται.

plimmyraΤο τραγικό συμβάν έλαβε χώρα εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, έως και Ωραικάστρου, με το θύμα να έρχεται σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Μυγδονίας, αλλά να δίνει λανθασμένο στίγμα της θέσης του, με αποτέλεσμα να γίνει εφικτή η προσέγγισή του όταν ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι ουρανοί “άνοιξαν” χθες βράδυ στην ευρύτερη προαναφερθείσα περιοχή, με απίστευτες ποσότητες νερού να κατακλύζουν το οδόστρωμα του δρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, λίγο μετά τα φανάρια της στροφής προς Κιλκίς, στον κόμβο Μυγδονίας. Ο δρόμος είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε ορμητικό χείμαρρο και τα πέριξ χωράφια σε λιμνοθάλασσα!

Το αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθούν επί μια και πλέον ώρα δεκάδες αυτοκίνητα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, με αυτά που είχαν εγκλωβιστεί στο οδόστρωμα – χείμαρρο να κινούνται κάποια στιγμή με πολλά προβλήματα και με μικροσυγκρούσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, οι υπηρεσίες του δήμου ήταν σε ετοιμότητα και επιστρατεύτηκε όλος ο μηχανισμός για την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ζήτησε και τη συνδρομή της περιφέρειας. Ο κ. Γαβότσης δεσμεύτηκε ώστε τις επόμενες ημέρες να γίνει «χαρτογράφηση» της κατάστασης των ρεμάτων και οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινοβραδινή απίστευτη κατάσταση που δημιουργήθηκε και το τραγικό συμβάν του χαμού του 48χρονου υπογραμμίζουν με δραματικό τρόπο την άμεση αναγκαιότητα να ξεκινήσει επιτέλους και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο νέος δρόμος Ν. Σάντας – Κόμβος Μυγδονίας, αλλά στο μεταξύ θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα τα ρεύματα της περιοχής.

Ξουλίδου: Να ληφθούν μέτρα

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο Δρυμό, με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να περισώσει την περιουσία του κατά τη χθεσινή νεροποντή στο Δρυμό.

Έχουμε πολλές φορές όλοι μας ομολογήσει ότι η φύση εκδικείται. Το διαπιστώνουμε κάθε φορά που βρέχει, κάθε φορά που πλημυρίζουν οι δρόμοι, κάθε φορά που γίνονται καταστροφές. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μπαζώνουμε τα ρέματα, να αδιαφορούμε και να καταστρέφουμε το περιβάλλον. Η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και η αδιαφορία και αδράνεια από την πλευρά της πολιτείας είχαν ως αποτέλεσμα αυτή τη φορά το χαμό ενός συμπολίτη μας με τον πιο άδικο τρόπο.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και η λήψη άμεσων μέτρων, όπως καθαρισμός των υδατορεμάτων, κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, συντήρηση οδικού δικτύου, είναι επιτακτική ανάγκη για να σταματήσουμε πια να θρηνούμε θύματα και να καταγράφουμε απλώς τις ζημιές μετά από κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο.»

Φωτό: rthess.gr

Σχολιάστε