My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Γεωργαντάς στη κρίσιμη ΚΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας τους Κιλκισιώτες αναμένεται η τοποθέτηση του βουλευτή του νομού μας, Γιώργου Γεωργαντά, στην αυριανή (Πέμπτη) κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Downloads-001Στη συνεδρίαση της νέας ΚΟ, που είναι η πρώτη μετά τη μεγάλη εκλογική ήττα του κόμματος, ο κ. Γεωργαντάς αναμένεται να είναι ένας απ` τους βουλευτές που θα λάβουν το λόγο, χωρίς όμως να είναι γνωστή η ουσία της τοποθέτησής του σε σχέση με τον κ. Σαμαρά, το προτεινόμενο συνέδριο κα.

Όπως είναι γνωστό, ο βουλευτής Κιλκίς στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό στη μάχη του για την προεδρία του κόμματος, ενώ κι έκτοτε θεωρείτο ένας απ` τους ακραιφνείς “σαμαρικούς”. Το γεγονός δε ότι ανέλαβε και κυβερνητικά καθήκοντα έστω και για λίγους μήνες δεν επιτρέπει εκτιμήσεις για αποστασιοποίησή του απ` τον πρόεδρο του κόμματος.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι σήμερα Τετάρτη ο κ. Γεωργαντάς είχε μια κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι ένας εκ των βουλευτών που θ` ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά.

Στην συνεδρίαση ενδέχεται να έχουμε κι άλλη κιλκισιώτικη παρουσία, αυτήν του πολιτευτή και ακραιφνούς σαμαρικού, Σούλη Καζαντζίδη, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου. Ωστόσο, μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν είναι γνωστό αν η ΚΟ θα δεχθεί εξωκοινοβουλευτικούς παρατηρητές στη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις οι δελφίνοι της ΝΔ έχουν πάρει ήδη θέση… μάχης, την ώρα που ο κ. Σαμαράς είναι έτοιμος να πετάξει το γάντι σε όποιον έχει αποφασίσει να τον αμφισβητήσει, τον οποίο σκοπεύει να παραπέμψει στη συλλογή υπογραφών, ενώ στο αίτημα για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, ενδέχεται να αντιπροτείνει τη διεξαγωγή έκτακτης εθνικής συνδιάσκεψης!

Ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης, πολλοί βουλευτές επισκέπτονται τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος τονίζει συνεχώς την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της παράταξης. Παράλληλα, η Ντ. Μπακογιάννη είναι το μόνο στέλεχος που μέχρι στιγμής έχει αποφασίσει να θέσει ανοικτά θέμα παραίτησης του Αντ. Σαμαρά τονίζοντας ότι δεν την ενδιαφέρει η ηγεσία αλλά μια υγιής και ισχυρή Κεντροδεξιά με σωστό πολιτικό προσανατολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα κατατεθεί κίμενο από ομάδα νέων μελών της Κ.Ο. για την ανάγκη στροφής της ΝΔ προς το κέντρο, ενώ σκληρή κριτική αναμένεται να ασκήσουν οι Ευρ. Στυλιανίδης και Ν. Δένδιας, ανοικτά θα μιλήσει και ο Κυρ. Μητσοτάκης και ιδιαίτερα επικριτικός θα είναι και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Όσο για την υπεράσπιση του Αντ. Σαμαρά αναμένεται να αναλάβει μια ομάδα βουλευτών με κεντρικό ρόλο σ` αυτήν να έχουν οι Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάστε