My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Οχι στους καδους τα φαρμακα”

Κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, ζητούν να μην παραδίδονται ληγμένα ή αχρησιμοποίητα φάρμακα στους κάδους ανακύκλωσης των φαρμακείων, όπως ζητά το Υπουργείο Υγείας, αλλά στα κοινωνικά φαρμακεία.

Πράγματι, σε φυλλάδιο του Υπουργείου Υγείας που μοιράζεται σε φαρμακεία, καλούνται οι πολίτες να παραδώσουν τα ληγμένα αλλά και εν μέρει χρησιμοποιημένα φάρμακα σε φαρμακεία που έχουν κάδους ανακύκλωσης φαρμάκων. Κοινωνικά φαρμακεία, όμως, καταγγέλλουν την οδηγία του Υπουργείου Υγείας ως ανάλγητη και καλούν τον υπουργό κ. Λοβέρδο να ανακαλέσει το συγκεκριμένο φυλλάδιο και την Υγειονομική Διάταξη.

Εν μέσω κρίσης όλα τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία εφοδιάζονται με φάρμακα που δεν έχουν ανάγκη πλέον οι πολίτες και τα οποία
με την σειρά μας τα διαθέτουμε σε πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες τους σε φάρμακα. Τα «εν μέρει χρησιμοποιημένα» φάρμακα είναι πηγή ΖΩΗΣ για τους συμπολίτες μας και στερώντας αυτή την βασική πηγή από τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία αυτών των φαρμάκων, τίθεται θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ των πολιτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας!

Εννοείται ότι όλα τα ληγμένα φάρμακα πρέπει να ανακυκλώνονται. Βάζοντας όμως στην ίδια κατηγορία ληγμένα και εν μέρει χρησιμοποιημένα φάρμακα δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο που διαθέτει τα φάρμακα αυτά προς χρήση των κοινωνικών ιατρείων/φαρμακείων και ίσως καταστραφούν ποσότητες φαρμάκων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Αυτά τονίζονται από πλευράς κοινωνικών φαρμακείων, που καλούν:

‐ To Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ την συγκεκριμένη οδηγία.
‐ Τους φαρμακοποιούς να ΜΗΝ υπακούσουν στην συγκεκριμένη οδηγία και να διαθέσουν ΟΛΑ τα «εν μέρει χρησιμοποιημένα φάρμακα» στο πλησιέστερο σε αυτούς κοινωνικό ιατρείο ή φαρμακείο, ώστε να ενισχυθεί το έργο των τελευταίων.
‐ Τον κόσμο να ΜΗΝ παραδίδει τα «εν μέρει χρησιμοποιημένα φάρμακα» στους χώρους ανακύκλωσης. Αντίθετα, να τα παραδίδει στο πλησιέστερο κοινωνικό ιατρείο ή φαρμακείο.

Σχόλια
One Response to ““Οχι στους καδους τα φαρμακα””
Σχολιάστε