My Twitter Feed

27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Οταν κάθησε η σκόνη

Του Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–Στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα ήταν εμφανή και προφανή. Αυτή ήταν η διαταγή του αρμόδιου Υπουργείου. Η επιστράτευση της τοπικής Αστυνομίας ήταν τέτοια, ώστε δεν περίσσεψε αστυνομική δύναμη για συμμετοχή στην παρέλαση.

Τα λογής επεισόδια τελικά δεν προκλήθηκαν. Με το πέρας της παρέλασης, μια κυρία απ’ τον περιφρουρούμενο χώρο έναντι της εξέδρας των επισήμων, άρχισε να φωνάζει και να χειροκροτεί ειρωνικά, “επαινώντας” τους απλούς αστυνομικούς για την ωραία παρέλαση “μπράβο, ωραία παρέλαση. Συγχαρητήρια”. (Τί έφταιγε άραγε ο αστυνομικός υπάλληλος για το σχεδιασμό των προϊσταμένων του;) Μια άλλη κυρία (του “Μετώπου εναντια στα μεταλλεία” κι αυτή), διαμαρτυρόμενη για το “μάντρωμα”, μιμήθηκε την προβατίνα, επιτυχημένα ομολογουμένως!

Το όλο χάπενιγκ αντιμετωπίσθηκε ψύχραιμα από την Αστυνομία, και παντελώς αδιάφορα από τους πολίτες, οι οποίοι, τηρώντας το πανίσχυρο έθιμο κατέκλυσαν καφετέριες και ουζερί της πόλης. Τί συνέβη ξαφνικά; Οι πολίτες έπαψαν να είναι οικολόγοι και μεταβλήθηκαν σε παχύδερμα, αδιάφορα για το Περιβάλλον; Προφανώς όχι.

Απλά, άρχισε να καταλαγιάζει αυτή η πυκνή σκόνη που προκλήθηκε από την επιθετική μονομέρεια στην ενημέρωση της αδαούς κοινής γνώμης. Απλά, στο προσκήνιο άρχισαν να εμφανίζονται και απόψεις από επιφανείς Κιλκισιώτες επιστήμονες και πολιτικούς, υπεράνω κάθε υποψίας και εγνωσμένης και πολύχρονης αποδοχής.

Και φυσικά, μαζί μ’ αυτές τις φωνές, άρχισαν και οι λογής αποκαλύψεις: Οτι, για παράδειγμα, ο ένας από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν τις ενημερώσεις σε πολλά χωριά και λαύρος κατά των μεταλλείων, είχε υποβάλλει παλαιότερα 5-6 αιτήσεις για μεταλλευτικές έρευνες στα Κρούσσια, συμφερόντων γνωστότατης Τεχνικής Εταιρείας. Τότε, μάλλον οι έρευνες δεν απειλούσαν τη ζωή μας. Ενώ έτερος της ίδιας ομάδας, εργαζόταν στα μεταλλεία της Χαλκιδικής επί προηγούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Αργότερα, όταν απελύθη από την καινούργια εταιρεία, “είδε το φως το αληθινόν”. Παράλληλα, βλέπουμε ότι στα επιστημονικά επιχειρήματα του λαμπρού Κιλκισιώτη καθηγητή Ορυκτολογίας Ανανία Τσιραμπίδη, αναλαμβάνει να δώσει απάντηση ένας… Αρχιμανδρίτης! Με την αλαζονεία που του παρέχει η ασυλία του ράσου.

Το ζητούμενο είναι η “ισοφάριση” στο δικαίωμα της γνώμης, να μη οδηγήσει σε σκληρές και βίαιες αντιπαραθέσεις. Ο φονταμενταλισμός, σε κάθε μορφή του, οδηγεί μόνο σε τυφλή βία και τραγωδίες. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι εσχάτως πολυπράγμονες περί την Οικολογία ιερωμένοι, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιλκίς, μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο καταλλαγής στο θρησκευόμενο ποίμνιο. Η Μητρόπολη, συν τοις άλλοις, θα καταργήσει και την υφέρπουσα δηλητηριώδη φημολογία για διαπλοκή της Ελλαδικής Εκκλησίας με γνωστή πανίσχυρη και “ευεργέτρια” Εταιρεία. Η ουσία είναι ότι το κλίμα αλλάζει και όσοι δεν τολμούσαν να ψιθυρίσουν καν την άποψή τους, διεκδικούν πλέον ισότητα στην οικολογική συνείδηση και τον πατριωτισμό με τον καθένα συμπολίτη τους. Στα καφενεία των επίμαχων οικισμών άρχισαν να ακούγονται και άλλες φωνές.

Οπως και να’χει το πράγμα, το ζήτημα των (πιθανών) εξορύξεων, στην ουσία τώρα ξεκινά. Στην όποια αντιπαράθεση πρέπει φυσικά να επιστρατευθούν τα καλύτερα όπλα. Μέσα βέβαια από τις πλέον έγκυρες ομάδες αντιπαράθεσης.

Υ.Γ: Πιθανόν, μετά από τη διαβούλευση, να φανεί, ότι η πλέον ενδεδειγμένη προοπτική είναι η πρόταση του αξιόλογου (Κιλκισιώτη επίσης) Παν. Κωνσταντινίδη για μετατροπή της περιοχής των Κρουσσίων σε κάτι ανάλογο με την περίφημη Silicon Valley των ΗΠΑ, με αρωματικά και άλλα φυτά. Με συνεννόηση όμως και αποφασιστικότητα.

Σχόλια
26 Σχόλια to “Οταν κάθησε η σκόνη”
 1. Ο/Η κιλκισιωτης λέει:

  Δεν ασχολούμαι με το πρώτο μέρος του άρθρου που είναι γεμάτο κακία,χολή και συκοφαντίες.Οσο για τις φήμες θα έπρεπε να δώσετε ονόματα και στοιχεία γιατί έτσι δεν μπορούν να απαντηθούν και μόνο ως λάσπη μπορώ να τα εκλάβω.
  Οσο για το τελευταίο,αυτό θα θέλαμε όλοι κ.Φλωρίδη.Ολοι αυτό ζητούσαμε από το υπουργείο να μας δώσει χρόνο για διαβούλευση αλλα δυστυχώς δεν μας υπολόγισε.Αναγκαζόμαστε να επιταχύνουμε γιατί μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων.Πιθανότατα σε λίγο καιρό θα έχουμε εταιρεία πάνω από το κεφάλι μας και φαντάζομαι να γνωρίζεται πως αυτές λειτουργούν.
  Πρώτα διπλαρώνουν κάποιους από τους τοπικούς άρχοντες και τους επιφανείς πολιτικούς,μετά ακολουθούν οι χορηγίες σε πολιτιστικού και αθλητικούς συλλόγους έπειτα κάποιες προσλήψεις και πολλές υποσχέσεις προσλήψεων μέσω των επιφανών πολιτικών
  και πάει στο διάβολο και ο υγιής διάλογος και η διαβούλευση.Αυτά τα βλέπουμε να συμβαίνουν στη διπλανή Χαλκιδική που με τις ευλογίες των επιφανών πολιτικών η περιοχή έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα εμφυλίου.Αυτά έπρεπε να προλάβουν αξιόλογοι και διορατικοί πολιτικοί και Κιλκισιώτες και να απαιτήσουν από το υπουργείο να τα πα΄ρει όλα πίσω και να αφήσει την τοπική κοινωνία να κάνει τις διαβουλεύσεις της χωρίς την εταιρεία και τους χρηματισμούς,τότε θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας!!

 2. Ο/Η κιλκισιωτης λέει:

  και να σας πληροφορησω οτι ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ Η ΣΚΟΝΗ!!!

 3. Ο/Η BINGO!!! λέει:

  Φλωριδη θες κούρεμα …το αριστερό σου τσουλούφι πετάει λίγο αλλα το δεξιο βλεπω ειναι καλο!!!

 4. Ο/Η τρακατρούκης λέει:

  Αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο που δημοσιεύεται η άποψη του κ. Π. Φλωρίδη. Μήπως είναι κάποιος διανοούμενος της πόλης μας που πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ όψη; Μήπως συνεισφέρει το κείμενό του στο διάλογο για τα μεταλλεία; Ποιες τεκμηριωμένες πληροφορίες για το θέμα μας προσφέρει (εκτός από κακεντρεχή υπονοούμενα για το ποιόν των ανθρώπων του Μετώπου). Ή ποιους σοβαρούς προβληματισμούς του μας μεταφέρει; Τίποτα. Μηδέν. Αίολα συμπεράσματα, παντελώς αστήρικτα. Προσπαθεί μόνο να δημιουργήσει εντυπώσεις και τα καταφέρνει. Γιατί το να δημιουργείς εντυπώσεις είναι ο μόνος τρόπος για να προσεχθεί ένας λόγος κενού περιεχομένου.
  Θα του πρότεινα λοιπόν αυτού του κυρίου να αφήσει τα καφενεία των χωριών και να ασχοληθεί ως δημοσιογράφος με τα πραγματικά προβλήματα αυτής της πόλης. Γιατί έχει αρχίσει να αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και τα όρια της δικής μας υπομονής.
  (η σκόνη προ πολλού έχει καθίσει στα αρτηριοσκληρωμένα μυαλά των βολεμένων αστών αυτού του τόπου. Σκόνη και μούχλα μαζί θα έλεγα εγώ)

 5. Ο/Η mostas45 λέει:

  Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή και πολύ περισσότερο όταν λέγετε επώνυμα. Υπάρχει όμως και κάτι που λέγετε αυτοκριτική. Θα παρακαλούσα από τον κ. Φλωρίδη να την κάνει κάποια στιγμή και να μας πει τα λάθη που έκανε ως υπηρέτης ενός κλάδου που ευθύνεται τα μέγιστα για την κατάντια της χώρας να περιμένει να σωθεί από το ξεκοίλιασμα της γης. Και επίσης να παρουσιάσει και έγγραφα που να αποδεικνύουν τις μομφές και κατηγορίες που εκτοξεύει κατά του κ. Τριανταφυλλίδη.
  Για να κάνει κανένα ρεπορτάζ για τον Μπόμπολα και την Eldorado δεν το ζητώ γιατί γνωρίζω πως είναι πέρα από τις δυνατότητες του.

 6. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  κ. Φλωρίδη,
  Μου προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία σπεύδετε να υιοθετήσετε και να προωθήσετε δια του ηλεκτρονικού τύπου κατηγορίες για τις οποίες δεν διαθέτετε υποθέτω καμία απόδειξη. Και τις αναπόδεικτες αυτές κατηγορίες τις εκτοξεύετε γενικά και αόριστα κατά προσώπων, αφήνοντας στους αναγνώστες σας να βάλουν εκείνοι τις ταμπέλες σε όποια πρόσωπα ο καθένας επιθυμεί. Αυτό λέγεται “γενική λασπολογία” ή “γκεμπελισμός” , αλλά καθόλου υπεύθυνη δημοσιογραφία, και μπορεί όπως ξέρετε να έχει και νομικές συνέπειες (ίσως γι’ αυτό αποφύγατε να προσωποποιήσετε τις κατηγορίες σας). Εγώ πάντως σας προκαλώ να δημοσιοποιήσετε αν έχετε κάτι εναντίον εμού προσωπικά, και αν όχι, ρητά να δηλώσετε στο ίδιο αυτό μέσο οτι καθόλου δεν αναφερόσασταν στο πρόσωπό μου.
  Επειδή το μόνο όνομα που υπάρχει στο κείμενό σας είναι του “λαμπρού”, όπως λέτε κιλκισιώτη καθηγητή ορυκτολογίας Ανανία Τσιραμπίδη, σας πληροφορώ οτι εγώ είχα το θάρρος και την ευθύτητα να τον αποκαλέσω ψεύτη, όχι γιατί είμαι αναιδής ή συκοφάντης, αλλά γιατί υπάρχουν αδιάσειστες μαρτυρίες των ψευδολογημάτων του, που στρεφόταν κατά εμού, αλλά και πολλών άλλων προσώπων. Και όπως καλά ξέρετε, υπήρξαν και οι άλλοι εναντίον των οποίων στρεφόταν τα ψεύδη του που ομοίως του τα καταλόγησαν. Τώρα αν ανάμεσά τους ήταν και ένας Αρχιμανδρίτης, εσάς γιατί σας ενοχλεί αυτό, ενώ καθόλου δεν αντιλήφθηκα να σας ενοχλούν τα ψεύδη του λαμπρού σας επιστήμονα;
  Σ.Δ.

 7. Ο/Η a λέει:

  Δεν υπήρξε καμμιά απόφαση για μαζική αντίδραση του μετώπου κατά των μεταλλείων, υπήρξαν πράγματι μεμονωμένες αντιδράσεις από άτομα που ανήκουν στο μέτωπο κι όχι μόνο, ως εκ τούτου τα συμπεράσματά σας είναι αυθαίρετα κε Φλωρίδη. Το ίδιο αυθαίρετα είναι τα συμπεράσματά σας για τον κο Τριανταφυλλίδη ο οποίος πρώτος, πριν προλάβει άλλος (όπως οι “πολίτες Αριστοτέλη” απ’ όπου προφανώς ενημερώνεστε), εξήγησε το ιστορικό της απόφασής του, χωρίς ουσιαστικά να διαψευσθεί. Δεν έκανε το ίδιο όμως ο “συντοπίτης” μας του οποίου τα κίνητρα, αν και εμφανίσθηκε με τους παράγοντες του υπουργείου στην εδώ ενημέρωση, ΜΕΤΑ τη διαβούλευση και με πια ιδιότητα κανείς δεν κατάλαβε, δεν αναζητήσατε με το ίδιο πάθος. Θα πρέπει βέβαια να το ξέρετε, αλλά θα το τονίσω επειδή έχει τη σημασία του ότι αυτοί οι “επιστήμονες που πραγματοποίησαν τις ενημερώσεις σε πολλά χωριά και λαύρος κατά των μεταλλείων” το έχουν κάνει με δικά τους έξοδα, αφιλοκερδώς. Για το “παντελώς αδιάφορα από τους πολίτες” έχω να σας αντιπαραθέσω αυτό “τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα ήταν εμφανή και προφανή. Αυτή ήταν η διαταγή του αρμόδιου Υπουργείου. Η επιστράτευση της τοπικής Αστυνομίας ήταν τέτοια, ώστε δεν περίσσεψε αστυνομική δύναμη για συμμετοχή στην παρέλαση”, δικά σας δεν είναι αυτά τα λόγια; Γι’ αυτό “Στα καφενεία των επίμαχων οικισμών άρχισαν να ακούγονται και άλλες φωνές” μήπως ευθύνονται κάποιοι που διαδίδουν ότι και ο Πάχτας στη Χαλκιδική (και οι “πολίτες Αριστοτέλη”) ότι τους προσλαμβάνουν 300-300, θα γνωρίζετε βέβαια (από το διαδίκτυο) ότι προσλαμβάνουν πράγματι αυτές οι εταιρείες πλεονάζον προσωπικό μόνο και μόνο για πίεση (δήθεν θέσεις εργασίας) στην πολιτεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία, ενώ τους χρησιμοποιούν για μπράβους και καφέδες, έτσι πετυχαίνουν επιπλέον να ελέγχονται “ευνοϊκά” για περιβαλλοντικές ατασθαλίες, επέκταση του χώρου εργασιών τους (πέρα απ’ το νόμιμο) κ.α. Τέτοιες θέσεις εργασίας θέλετε;
  Δεν μπορώ να συνεχίσω επειδή θα παρεκτραπώ.

 8. Ο/Η Γ. Κ. Τριανταφυλλίδης λέει:

  Αξιότιμε κ. Φλωρίδη

  Αν και δεν με κατονομάζετε προσωπικά, το υπονοείτε. Εχω δεχθεί άπειρη λάσπη κατά τα 10 τελευταία χρόνια από τις εταιρίες χρυσού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Για όσα είπαν απάντησαν άλλοι αντί για έμένα που τα ήξεραν πολύ καλά τα πράγματα. Τώρα άνοιξε το μέτωπο στο Κιλκίς και οι εταιρίες άρχισαν τα ίδια. Λάσπη σε όσους τους είναι αντίπαλοι και μελέτες στις οποίες η επιφάνεια της γης είναι ήδη μολυσμένη από βαρέα μέταλλα οπότε αυτά που θα επακολουθήσουν δεν θα την επιβαρύνουν άλλο. Aυτά για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

  Οπως είναι διατυπωμένο το άρθρο σας δεν είναι δυνατή η απάντηση από πλευράς μου διότι στερείται πραγματικών στοιχείων. Θα πρέπει να εξειδικεύσετε επώνυμα ό,τι με αφορά για να απαντήσω. Αλλά αυτή τη φορά κάθε ψευδής και αστήρικτη κατηγορία (πχ αιτήσεις για πρόσληψη σε εταιρίες χρυσού στα Κρούσια!!!!!!) θα έχει τις απαραίτητες νομικές συνέπειες. Στις Σάππες το έπαιξαν το χαρτί και τους βγήκε σε κακό. Φροντίστε να μην επαναλάβετε το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιώντας το ίδιο “ντοκουμέντο”..

  Περισσότερο ειδικά θα αναφερθώ σ΄αυτά που λέτε στην επικείμενη εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη στα Γιαννιτσά. Σας προσκαλώ να τα συζητήσουμε από κοντά μπροστά στο κοινό.

  Γιώργος Κ. Τριανταφυλλίδης

 9. Ο/Η πολιτης λέει:

  Τους είδαμε κ.Φλωρίδη και τους “επιφανείς” πολιτικούς με τις διασυνδέσεις τους με τις εταιρείες , στα σκάνδαλα της Siemens , στα υποβρύχια και τους κουμπάρους και πόσο καλα διευθέτησαν και προάσπισαν το “κοινό” συμφέρον. Μόλις αρπάξουν κανένα δωράκι θα μας πείσουν και για το ότι η γη είναι επίπεδη. Παντού στον κόσμο οι αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού είναι έντονες , μόνο που η δημοσιογραφική σας ιδιότητα δε φτάνει μέχρι εκεί για να τα ανακαλύψει.

 10. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

  ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τα πουλακια μου…………….!!!!!!!!!!!!!!!! Τοτε βρε συμπολιτες πληρωνονταν τωρα οχι και γι αυτο καταστρεφεται το περιβαλλον…Παθολογος δεν μας ειπε την αποψη του, τα παιδια κινδυνευουν περισσοτερο απο το παθητικο καπνισμα ή απο τα μεταλλεια;;; Αλλα οι καφετεριες μαλλον δεν ενοχλουν κανεναν, ειναι μεγαλο καζανι ψηφων.

 11. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

  Για τις παρελασεις: Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός: τα επεισόδια στις παρελάσεις τα έκαναν προβοκάτορες, μπαχαλάκιδες και αριστεροί φασίστες.

 12. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  κ. Φλωρίδη,
  Σας προκάλεσα με πρωϊνό μου μήνυμα να προσωποποιήσετε τις κατηγορίες σας για να μπορέσουν όσοι αισθάνονται οτι στοχοποιούνται να απαντήσουν επι όσων συγκεκριμένων τους καταλογίζετε. Επώνυμα, ευθαρσώς και με επιχειρήματα, όχι με λόγια του καφενείου. Καμία αντίδραση από μέρους σας. Ξέρω, έχετε και άλλες δουλειές, όμως εχοντας εκτοξεύσει τέτοιου βεληνεκούς κατηγορίες δεν δικαιούσθε μετά να σιωπάτε, ούτε να έχετε κλειστό τον υπολογιστή σας. Το να αφήνετε τις εντυπώσεις που ύπουλα εσείς διασπείρετε να αιωρούνται και να γενοβολούν, έστω και επι ώρες, λειτουργεί, όπως καλά καταλαβαίνετε, διαβρωτικά για την προσωπικότητα κάποιων ανθρώπων που συμβαίναι να έχουν και φιλότιμο, αν έχετε ακούσει κάτι γι’ αυτό. Θα περιμένω πάντως με υπομονή την απάντησή σας στην πρόσκληση-πρόκλησή μου.

  Και για να είναι η απάντησή σας πιο ολοκληρωμένη, πέστε μου σας παρακαλώ τι σημασία έχει για τους επαπειλούμενους περιβαλλοντικούς και γενικότερους κοινωνικοοικονομικούς κινδύνους από την μεταλλεία στον τόπο σας αν, όπως λέτε, το κλίμα αλλάζει μεταξύ των κατοίκων των χωριών εντός του μεταλλευτικού χώρου; Αυτό μειώνει τους κινδύνους αυτούς; Για τους ίδιους τους κατοίκους των χωριών αυτών και για εσάς τους κιλκισιώτες; Έχετε κάτι συγκεκριμένο να πείτε που εξαφανίζει αυτούς τους κινδύνους; Αν όχι νομίζω η σιωπή είναι μια πιο σοφή προσέγγιση. Απλά να σας πω πως ακόμα δεν είδατε τίποτα από ενορχηστρωμένες προσπάθειες αλλαγής του κλίματος. Από τους ανθρώπους της ίδιας της αναδόχου εταιρίας που θα ενσκύψουν στον τόπο σας, από πληρωμένους κονδυλοφόρους και από δήθεν ειδικούς. Σαν κι’ αυτούς που είχατε την τύχη να γνωρίσετε στο συνεδριακό σας κέντρο στις 6 Φεβρουαρίου. Και από πολιτικούς που “τιμούν” το λόγο τους, όπως ο γνωστός εραστής του ορυκτού πλούτου υφυπουργός και ο άλλος, ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη.

 13. Ο/Η NEA λέει:

  Γιατί τόσο μίσος και επιθετικότητα κ.Φλωρίδη;

  Ούτε δική σας να ήταν η επένδυση. – Βέβαια – ποιος ξέρει, στο σχετικό ντοκυμαντέρ του κ.Αυγερόπουλου υπουργός της κυβέρνησης της Κολομβίας παραιτήθηκε για να αναλάβει θέση στελέχους στην μεταλλευτική πολυεθνική.

 14. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  κ. Φλωρίδη, περιμένω ακόμα.

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  κ. Φλωρίδη θα προτιμούσατε βέβαια τον κόσμο στα τσίπουρα και στους καφέδες βυθισμένο στην μελαγχολία του από το να αντιδράσει έστω αυθόρμητα στην πολιτική κατάντια – εξαθλίωση που έχει αυτή η Χώρα!!! Συγχαρητήρια…το ότι είμαστε τα ίδια άτομα που διαμαρτυρήθηκαν μεμονωμένα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε και μέλη του “Μετώπου” και κατ΄εμέ κάθε νοήμον άνθρωπος τη σήμερον ημέρα το ίδιο θα έκανε…κλείνοντας σας θυμίζω….θέλει αρετήν και τόλμην η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…
  Ε.Κ.

 16. Ο/Η statis kokki λέει:

  Κυριε Φλωριδη….το σπιτη μου ειναι στο Γερακαριο
  μετα απο μερικα χρονια εαν προχωρηση η καταστροφη
  ..πως θα με αποκαλεσετε??

  • Ο/Η κιλκισιωτης λέει:

   γιατί αναρωτιέσαι??? απλά θα σε αποκαλέσει μετοικούντα σε νεόδμητο διαμέρισμα….σύμφωνα πάντα με το γνωστό,λαμπρό,Κιλκισιώτη καθηγητή ορυκτολογίας!!!!

 17. Ο/Η katarina λέει:

  Για γνώστης πάντων – έως και των φωνών εκ καφενείων και ειδήμων που απαιτεί να σεβαστούμε το αυστηρό κούνημα του δακτύλου του προς εμάς, μέγα ερώτημα γιατί το κείμενό του παραπάνω είναι αντιγραφή του ύφους αλλά και λέξεων και εκφράσεων του αδερφού Γ.Φλωρίδη (όσοι ακούσατε την πρόσφατη συνέντευξή του στο Ράδιο Μαχητής), πρώην άνδρα εν ισχύ που εγκατέλειψε το πλοίο ΑΛΛΑ έχει άποψη για τα μεταλλεία χρυσού!

 18. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  κ. Φλωρίδη, εξακολουθώ να περιμένω.

 19. Ο/Η katarina λέει:

  Κύριε Φλωρίδη ο Σ.Δημητριάδης εξακολουθεί να περιμένει

 20. Ο/Η ΤΡΑΓΟΣ λέει:

  ΜΠΕΕΕ ΜΠΕΕΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑΜ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑΡΙΑΣΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ.ΡΕ ΦΛΩΡΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ???

 21. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  κ. Φλωρίδη,
  Δεν έχει νομίζω νόημα να περιμένω άλλο, φεύγω, μπορείτε να βγείτε.

 22. Ο/Η katarina λέει:

  Όχι απλώς σκόνη, λάσπη – πολύ λάσπη. Κι αν δεχτώ στο ελάχιστο αυτήν τη λογική σας της λάσπης να ισχύει για τους ΚΑΤΑ των μεταλλείων χρυσού επιστήμονες, τότε άραγε τους ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡ των μεταλλείων χρυσού – άραγε αυτούς τι τονάζ λάσπης τους περιβάλλει αλλά εσείς τους κρίνετε υπεράνω πάσης υποψίας;

  Και εσείς, αν υποθέσουμε ότι χρίζεται τις προσοχής μας, τόσο μένος και επιθετικότητα, δημοσίως και επωνύμως, κατά των συμπολιτών σας από ποια θέση ασυλίας τον εκτοξεύετε; Το Μέτωπο ουδέποτε ασχολήθηκε με το πρόσωπό σας, εσείς από ποιες αιτίες εμφανίζεστε να έχετε θέση ισχυρού αντιπάλου αυτού ;

  Εξηγήστε μου, οι κατ’ εσάς τρομοκρατημένοι, για ποιον λόγο δεν τολμούσαν να ψιθυρίσουν καν την αντίθετη άποψή τους; Και πως αυτοί οι δυστυχείς κατάφεραν σε κλίμα μονομερούς πληροφόρησης και τρομοκρατίας (όπως λέτε) να αποκτήσουν την άλλη άποψη ; Σε κάποιο “κρυφό σχολειό”;

  Και μια παρεκτροπή από το δικό σας ζητούμενο «το ζητούμενο είναι … να μην οδηγήσει σε σκληρές και βίαιες αντιπαραθέσεις» ΜΑ για πολλαπλή φορά χρησιμοποιείτε στο κείμενό σας λέξεις που παραπέμπουν σε βιαιότητες: έχετε επαναλάβει «πυκνή σκόνη», «φωνές», «επιθετική», «σκληρές», «βίαιες», «όπλα». Για ποιο λόγο ένα κείμενο που επικαλείται της σωφροσύνης και της διαύγειας της κρίσης, περιλαμβάνει τόσες λέξεις που παραπέμπουν σε αγριότητες και εκφοβισμούς; Ειδικά μάλιστα μετά από τα πρόσφατα γεγονότα επί του ιδίου θέματος στις Σκουριές της Χαλκιδικής; Απορίας άξιο!

  Και πώς να αντιληφθώ το σκοπό με το υστερόγραφό σας; Θυμίζει λίγο σχολικό διαγώνισμα. Όταν δεν είμαστε βέβαιοι, βάζουμε και κάτι ακόμα στις απαντήσεις μας κι ας μη χρειάζεται, μπας και πέσουμε μέσα.

 23. Ο/Η mostas45 λέει:

  Ένα πουλάκι μου είπε πως ο κ. Φλωρίδης πίνει το ποτό του αυτή την στιγμή σε μπαρ στην Αξιούπολη. Στην οποία κατέφθασε επιβαίνοντας σε λευκό αυτοκίνητο με πορτοκαλί πινακίδα ΚΥ 3283, του δασαρχείου. Μάλλον κάποιο ρεπορτάζ για τα μεταλλεία του Πάικου θα κάνει και εμείς θα πληρώσουμε την βενζίνη.

Σχολιάστε