My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές

Οι τρεις βουλευτές του νομού Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) και Χρήστος Χατζησάββας (ΧΑ), ορκίστηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου μαζί με τους υπόλοιπους 297 συναδέλφους τους, για ν` ανοίξει έτσι η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής.

x-defaultΗ ορκωμοσία των βουλευτών με θρησκευτικό όρκο έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ευχήθηκε στους βουλευτές σύνεση και πνεύμα αφοσίωσης, χωρίς να μετακινηθεί προς τις πτέρυγες των κομμάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Εν συνεχεία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ορκίστηκε στο Κοράνι, ενώ οι άλλοι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του κόμματος, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένους του Ποταμιού και του ΚΚΕ πλην της Λιάνας Κανέλλη.

Πριν την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χειραψία με τον καθισμένο πια στη θέση του ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γ. Γεωργαντάς ασπάζεται συνάδελφό του πριν την ορκωμοσία.

Ο Γ. Γεωργαντάς ασπάζεται συνάδελφό του πριν την ορκωμοσία.

Η χωροταξία

Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του βρέθηκε στα «ορεινά» της Ολομέλειας.

Από τα δεξιά προς τα αριστερά, τις δύο μπροστινές πτέρυγες κατέλαβε η ΝΔ, τις δύο επόμενες, δηλαδή στο κέντρο και τα αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ την τελευταία αριστερή πτέρυγα.

Στις «ορεινές» πτέρυγες άκρα δεξιά βρίσκεται η Χρυσή Αυγή. Ακολουθούν δύο πτέρυγες με βουλευτές της ΝΔ. Στο κέντρο είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αριστερά δίπλα τους το ΠΑΣΟΚ και αριστερά δίπλα από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το Ποτάμι.

Σχολιάστε