My Twitter Feed

5 Ιουνίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποίηση ενόψει εκλογών -

Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Διαδρομές τουριστικής ανάπτυξης -

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Δούλεψε πάλι η κοπτοραπτική” -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

“Βάϊραλ” οι δηλώσεις για ΕΝΦΙΑ! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

ΑΝΚΙ: “Δαγκωτό” στο Leader! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

ΝΔ: Ξεκινά νέα καμπάνια -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Από τα «επείγοντα» στη Βουλή -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παιονία: Έργο 4,3 εκ. για ύρδευση -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΟΝΝΕΔ: Επίθεση σε Αγαθοπούλου και προτάσεις για ΤΕΙ

tei-kilkisonnedkilkisΕπίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εξαπέλυσε η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, για το θέμα του ΤΕΙ. Η οργάνωση νέων της ΝΔ στο νομό μας, δηλώνει “συγκρατημένα αισιόδοξη για την πραγματική αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς”, ενώ παράλληλα καταθέτει προτάσεις της “για τη ορθή λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς αλλά και την μετέπειτα εξέλιξη του”.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς έχει ως εξής:

Παρατηρώντας τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο “Αθηνά” στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και παρακολουθώντας τον καταιγισμό δηλώσεων που αφορούν το Τ.Ε.Ι. Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων (ΣΠΕ) που λειτουργεί στο Κιλκίς θα θέλαμε σαν Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς να τοποθετηθούμε πάνω στο ζήτημα αυτό.

Απογοητευτήκαμε πλήρως από τη δήλωση της κας Ειρήνης Αγαθοπούλου η οποία εκπροσωπεί το νομό μας στη Βουλή των Ελλήνων και οφείλει να υπερασπίζεται το συμφέρον του τόπου που την εξέλεξε. Μολαταύτα από την δήλωση της μόνο πικρία μπορούμε να εκλάβουμε για τη συγχώνευση του τμήματος που ήδη λειτουργεί στο Κιλκίς με το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (Ε.Α.Δ.Σ.Α.) που λειτουργεί στο Τ.Ε.Ι. Σερρών.

Πιστεύουμε ότι είναι ευλογία στην δύσκολη εποχή που η χώρα μας περνά, να εκπροσωπείται ο λαός από νέους ανθρώπους, οι οποίοι όμως έχουν καινούργιες ιδέες και προτάσεις και όχι πανομοιότυπες πολιτικές τακτικές με το παρελθόν. Έτσι λοιπόν αναφέρει στη δήλωση της ότι δεν αποτελεί επιτυχία αφενός το μη κλείσιμο της σχολής που λειτουργεί στο Κιλκίς (Σ.Π.Ε.) το οποίο σύμφωνα με την ίδια παραπαίει  και αφετέρου η αναβάθμιση του με τη μεταφορά του τμήματος Ε.Α.Δ.Σ.Α.. Με έκπληξη παρατηρούμε επίσης να προσθέτει, ως άλλη Πυθία το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς σε λίστα με τα υπό κατάργηση τμήματα, μελλοντικά!!! Στη συνέχεια βλέπουμε να καταγγέλλει παλαιοκομματικές τακτικές ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει την εξέλιξη του Ελληνικού Πανεπιστημίου απορρίπτοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία 2 κύκλων σπουδών, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως. Να σημειώσουμε ακόμη ότι φάσκει και αντιφάσκει κρίνοντας από τη μια ελάχιστο το χρονικό διάστημα της διαβούλευσης, της οποίας τις αποφάσεις αποκαλεί προειλημμένες αλλά αναφέρει από την άλλη ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα όχι απλά δημιουργήθηκαν φήμες για τη μεταφορά του Ε.Α.Δ.Σ.Α. στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας αλλά οι φήμες διαψεύστηκαν κιόλας με την ανακοίνωση των αποφάσεων !!!

Πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση και η εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Πανεπιστημίου δεν είναι ευθέως ανάλογη με τη χρηματοδότηση αυτού από το κράτος αλλά πρωτίστως με τη διάθεση των καθηγητών, των φοιτητών και όλου του ανθρώπινου δυναμικού των Πανεπιστημίων. Αξία στα πτυχία μας δεν δίνουν οι χρηματικές απολαβές των πανεπιστημίων αλλά οι γνώσεις και οι ικανότητες που έχουμε με την απόκτηση των πτυχίων.

Ως πρωτοπόρα και η μοναδική νεολαία, αυτή της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ., η οποία έχει καταθέσει  προτάσεις υλοποιήσιμες και με επιχειρήματα για την αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου και ως νέοι που φοιτούμε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια θέλουμε να καταδικάσουμε το συντηρητισμό και τη καταστροφολογία. Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας έχουν ανάγκη από ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές και όχι από ανούσιους αγώνες όπως συνέβη και με το άσυλο το οποίο αποτελεί καταφύγιο ομάδων που θεωρούν το πανεπιστήμιο σπίτι τους και αναζητώντας αφορμή προχωρούν, με το παραμικρό ζήτημα στην κατάληψη του, αποφεύγοντας το διάλογο και την επιχειρηματολογία.

Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πραγματική αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει σε ένα ποσοστό το νομό μας. Να συγχαρούμε για τη προσπάθεια που κάνει σε αυτή την κατεύθυνση τον βουλευτή κ. Γιώργο Γεωργαντά καθώς και να σημειώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όποιον υπερασπίζεται και προσπαθεί να προσφέρει στον τόπο μας, ανεξαρτήτως χρώματος και πεποιθήσεων.

Οι προτάσεις μας για τη ορθή λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς αλλά και την μετέπειτα εξέλιξη του είναι :

 1. 1.      Μεταφορά του τμήματος του Ε.Α.Δ.Σ.Α. στο Τ.Ε.Ι. Κιλκίς είτε ως ξεχωριστό τμήμα είτε συγχώνευση του με το υπάρχων τμήμα του Σ.Π.Ε. και ριζική αλλαγή του προγράμματος σπουδών και των δύο τμημάτων με τη δημιουργία καινούργιων μαθημάτων κορμού και την επιλογή κατεύθυνσης στο τελευταίο έτος των σπουδών με σκοπό την εξειδίκευση των φοιτητών στο αντικείμενο που επιθυμούν.
 2. 2.      Μεταφορά των φοιτητών στο καινούργιο κτηριακό συγκρότημα και πλήρης εκμετάλλευση των προνομίων που αυτό προσφέρει.
 3. 3.      Μετακίνηση των φοιτητών με αστική συγκοινωνία εφόσον υπάρξει η ανάγκη.”
Σχόλια
10 Σχόλια to “ΟΝΝΕΔ: Επίθεση σε Αγαθοπούλου και προτάσεις για ΤΕΙ”
 1. Ο/Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς λέει:

  “Επίθεση” δεν κάνουμε σε κανέναν…επιθέσεις γίνονται μόνο στον πόλεμο…Κριτική κάνουμε και εκφράζουμε τη γνώμη μας και τις απόψεις μας. Περιμένουμε πολλά από τους νέους ανθρώπους και για αυτό χρησιμοποιούμε και την λέξη απογοητευτήκαμε…
  Με σεβασμό.-

 2. Ο/Η ωπα λέει:

  τους φοιτητές και τους καθηγητές των τμημάτων τους ρωτήσατε παιδάκια???
  ή πήρατε απευθείας γραμμή από τον υπουργό??

  • Ο/Η ωπα λέει:

   και για του λόγου το αληθές, διαβάστε και την αξιολόγηση των καθηγητών του τμήματος του Κιλκίς,
   κομμάτι το οποίο ο γνωστός Γκέμπελς Σούλης, ξέχασε να αναφέρει στο σχετικό άρθρο του. Μαέστρος στο είδος του, έκοψε έραψε από την έκθεση των καθηγητών και τα παρουσίασε όπως ήθελε….

   Αξιολόγηση/Παρατηρήσεις επί του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»

   1. Αρχικά, αποτελεί πολύ θετικό στοιχείο του Σχεδίου, η παραμονή και συνέχιση του μοναδικού τμήματος, για τον κλάδο Ένδυσης σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

   2. Η αλλαγή του τίτλου του τμήματος από Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων (ΣΠΕ) σε «Ετοίμου Ενδύματος & Κλωστοϋφαντουργίας» με δύο κατευθύνσεις, τις α) Έτοιμο Ένδυμα και β) Κλωστοϋφαντουργίας, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, διότι θεωρούμε ότι θα συντελέσει στην υποβάθμιση του τμήματος και την απαξίωση του αντικειμένου σπουδών για τους εξής λόγους:

   2.1. Με τον νέο τίτλο σπουδών πιστεύουμε ότι χάνεται η μοναδικότητα και εξειδίκευση του τμήματός μας με συνέπεια την βαθμιαία υποβάθμισή του και τελικά και του γνωστικού αντικειμένου του Σχεδιασμού και της Αγοράς της Ένδυσης από τη δημόσια Ανώτατη Παιδεία.

   2.2. Ο τίτλος «Έτοιμο Ένδυμα» θεωρούμε ότι είναι αναχρονιστικός παραπέμποντας τον κλάδο στην δεκαετία του 80 με την κουλτούρα των Ετοίμων Ενδυμάτων των Επιχειρήσεων. Το σύγχρονο πρόσωπο του κλάδου της Ένδυσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Ε.Ε. δίνει μεγάλη βαρύτητα στο Σχεδιασμό και την Αγορά της Ένδυσης, παράλληλα με την δημιουργία ταυτότητας Σχεδιασμού για κάθε χώρα.

   2.3. Αποδυναμώνει το τμήμα, διότι το αναγκάζει να εκχωρήσει μια κατεύθυνση σε ένα ανύπαρκτου ενδιαφέροντος αντικείμενο (Κλωστοϋφαντουργία).

   2.4. Το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας που υπάρχει στο ΤΕΙ Πειραιά μεταφέρεται στο Ομόσπονδο Αττικό ΤΕΙ με έδρα πλέον την Αθήνα και με όλους τους ΔΕΠ που διαθέτει (9). Το τμήμα αυτό έχει πολύ χαμηλή προτίμηση από τους υποψήφιους φοιτητές, διότι ο κλάδος αυτός βρίσκεται σε απόλυτα φθίνουσα πορεία και οι λιγοστοί απόφοιτοι του υπερκαλύπτουν τις όποιες ανάγκες των «νησίδων» της αγοράς εργασίας. Άρα, δεν καταργείται και δεν μεταφέρεται το υπάρχων τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας, κατά συνέπεια δεν υφίσταται πραγματική ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη τμήματος.

   2.5. Στη Βόρεια Ελλάδα ανθεί μόνον ο κλάδος της ένδυσης και το τμήμα είναι ελκυστικό μόνο με τον τίτλο του για να υπηρετεί τον κλάδο σε επίπεδο Σχεδιασμού και Τεχνολογίας της Ένδυσης.

   2.6. Τέλος οι δύο νέες κατευθύνσεις ακυρώνουν αυτόματα τα θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας.

 3. Ο/Η TEACHER2 λέει:

  οκ, πειστήκαμε για τις καλές προθέσεις σας. Για την ταμπακιέρα βέβαια, κουβέντα… Όταν η ιστορία θα γράφει ότι η κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά βούλιαξαν και ξεπούλησαν τη χώρα, εσείς θα λέτε στα παιδιά σας ότι δεν το καταλάβατε, γιατί την εποχή εκείνη …διαβάζατε !!! ΌΠως έλεγε και ο Χριστόδουλος για την εποχή της χούντας…
  Αντε γεια…

 4. Ο/Η Καφές Πικρός λέει:

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει και ο σχολιασμός εδώ μέσα…

 5. Ο/Η alantala λέει:

  Συγγνώμη αλλά αυτά τα παιδάκια της ΟΝΝΕΔ που κάθονται και γράφουν αυτές τις ανακοινώσεις έχουν λίγο πάρει χαμπάρι πώς έχουν γίνει αυτές οι συγχωνεύσεις και η ανακατανομή σε ΤΕΙ και ΑΕΙ;;
  Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!!! Όλες οι εφημερίδες λένε και ξαναλένε (με διακριτικότητα φυσικά γιατί δεν τους παίρνει, η κυβέρνηση έχει αρχίσει και δέρνει) ότι το σχέδιο “Αθηνά” δεν έχει κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης αλλά έχει βασιστεί απλά σε προτροπές των κατά περιοχών βουλευτών της ΝΔ!!!!!!!!
  Αυτοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι;;;;

 6. Ο/Η ΒΕΝΕΡΗ ΕΛΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ λέει:

  ΚΑΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
  ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
  ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ, ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ , ΣΕΡΝΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΙΚΑ ΤΡΕΝΑ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ,
  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΓΩ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;;
  ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ,
  ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑΕΙ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΤΕ.
  ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΔΣΑ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΣΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ.
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙς ΣΧΟΛΕΣ.
  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.
  ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
  ΕΓΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.
  ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ Ή ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΙ.

 7. Ο/Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς λέει:

  Παρατηρούμε για ακόμη μια φορά ότι μένετε σε συγκεκριμένα πράγματα και μας κρίνετε με σκουριασμένη νοοτροπία.
  Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ορισμένα θέματα.
  Καταρχάς εμείς γραμμές δεν ακολουθήσαμε ποτέ…Πράγματα που μας έχουν πληγώσει στο παρελθόν δεν τα επαναλαμβάνουμε.
  Δεν ξέρουμε για πια ταμπακιέρα μιλάτε. Μπορείτε να μας πείτε για να μιλήσουμε και για αυτή εφόσον αξίζει. Δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα να εκφράζουμε τις απόψεις μας επί παντός επιστητού και να τις τεκμηριώνουμε με επιχειρήματα.
  Σημασία για εσάς έχει το πως γίνονται αυτές οι συγχωνεύσεις ή για το αποτέλεσμα που θα έχουν ; Γιατί για εμάς σημασία έχει το αποτέλεσμα.
  Καημένα, αδιάβαστα και απροβλημάτιστα κυρία Βενέρη θα ήμασταν αν δεν μας άγγιζαν αυτά τα θέματα από τη στιγμή που δεν μας αφορούν άμεσα και αράζαμε με τον καφέ μας σε κάποια καφετέρια. Κάτι θέλουμε να αλλάξουμε λοιπόν και ασχολούμαστε. Και το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε είναι νοοτροπία. Δεν είμαστε ίδιοι με τους προγόνους μας. Αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας. Αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Το μέλλον που εσείς οι ίδιοι μας καταστρέψατε. Εννοείται ότι και εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν και για αυτό στη πρόταση μας μιλάμε για μεταφορά του τμήματος ως ξεχωριστό τμήμα. Εαν και εφόσον αυτό είναι ακατόρθωτο (που δεν πιστεύουμε ότι είναι) τότε ζητάμε τη ριζική ανανέωση του προγράμματος σπουδών του νεοσύστατου τμήματος με μαθήματα κορμού και από τα δύο υπό συγχώνευση τμήματα και δημιουργία κατευθύνσεων στο τελευταίο ή ακόμη και στο τρίτο έτος των σπουδών για να επιλέξει ο κάθε φοιτητής το αντικείμενο που θέλει να εξειδικευθεί. Απλά, εφαρμόσιμα πράγματα χωρίς αδικίες.

  • Ο/Η ΒΕΝΕΡΗ ΕΛΕΝΗ λέει:

   ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ.

   ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΜΥΜΑ ΣΑΣ κ.κ. ΟΝΕΔ ΚΙΛΚΙΣ:
   (Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πραγματική αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει σε ένα ποσοστό το νομό μας. Να συγχαρούμε για τη προσπάθεια που κάνει σε αυτή την κατεύθυνση τον βουλευτή κ. Γιώργο Γεωργαντά καθώς και να σημειώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όποιον υπερασπίζεται και προσπαθεί να προσφέρει στον τόπο μας, ανεξαρτήτως χρώματος και πεποιθήσεων.

   Οι προτάσεις μας για τη ορθή λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς αλλά και την μετέπειτα εξέλιξη του είναι :

   1. Μεταφορά του τμήματος του Ε.Α.Δ.Σ.Α. στο Τ.Ε.Ι. Κιλκίς είτε ως ξεχωριστό τμήμα είτε συγχώνευση του με το υπάρχων τμήμα του Σ.Π.Ε. και ριζική αλλαγή του προγράμματος σπουδών και των δύο τμημάτων με τη δημιουργία καινούργιων μαθημάτων κορμού και την επιλογή κατεύθυνσης στο τελευταίο έτος των σπουδών με σκοπό την εξειδίκευση των φοιτητών στο αντικείμενο που επιθυμούν).

   ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΓΟΝΕΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
   ΜΙΣΩ ΤΟ ΑΔΙΚΟ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.

   ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:
   ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ.
   ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΑΔΣΑ ΣΕΡΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
   ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ, ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.
   ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!!
   ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ:
   ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΔΣΑ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΣΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ.
   ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙς ΣΧΟΛΕΣ.
   ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.
   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

   ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΔΣΑ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΠΟΥΔΕΣ.
   ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ..
   Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΑΔΣΑ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΗΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.
   ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

   ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ:
   Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πραγματική αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει σε ένα ποσοστό το νομό μας. Να συγχαρούμε για τη προσπάθεια που κάνει σε αυτή την κατεύθυνση τον βουλευτή κ. Γιώργο Γεωργαντά καθώς και να σημειώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όποιον υπερασπίζεται και προσπαθεί να προσφέρει στον τόπο μας, ανεξαρτήτως χρώματος και πεποιθήσεων.

   ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΔΥΟ -ΤΡΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ
   600 ευρώ * 12 μήνες = 7.200,00 ευρώπεριπου η βοήθεια του κάθε σπουδαστή στο νομό σας !!!!!!!!!

 8. Ο/Η φοιτητης ΣΠΕ λέει:

  Ανοιχτή Επιστολή στον υπουργό Παιδείας των φοιτητών του τμήματος Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων (ΣΠΕ) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Κιλκίς.

  Κιλκίς, 11/2/2013
  Κύριε Υπουργέ,
  Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή καθώς με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το σχέδιο Αθηνά προτείνει για το τμήμα μας «Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων», τη μετονομασία σε «Έτοιμου Ενδύματος & Κλωστοϋφαντουργίας» με επακόλουθη αλλαγή του αντικειμένου σπουδών.
  Έχουμε την άποψη πως με το σχέδιο Αθηνά διαλύεται ένα επιτυχημένο αντικείμενο με ικανό αριθμό φοιτητών & αποφοίτων, κτιριακών εγκαταστάσεων και εργαστηριακών υποδομών. . Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε το γεγονός πως το τμήμα μας είναι το μοναδικό στον τομέα αυτόν, σε όλη την Ελλάδα!

  Αφού διανύουμε την περίοδο διαβούλευσης του Σχεδίου Αθηνά και, όπως υποσχεθήκατε, έχετε όλη την καλή διάθεση να διορθώσετε ό,τι προτάσεις αποδεικνύεται ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, θα θέλαμε να στρέψουμε την προσοχή σας στα παρακάτω:

  1. Από όσο γνωρίζουμε ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά και θεωρούμε πως ένα τμήμα με αυτό το αντικείμενο (αυτό του ΤΕΙ Πειραιά) αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιορισμένης αυτής αγοράς εργασίας.
   Γιατί μας φορτώνετε ένα κορεσμένο αντικείμενο το οποίο θα οδηγήσει σταδιακά (και μάλιστα σύντομα) στο να μην έχει καθόλου ζήτηση? Είναι τυχαία αυτή η επιλογή του υπουργείου Παιδείας και αν όχι σε ποια λογική στηρίζεται?

  2. Το αντικείμενο «Κλωστοϋφαντουργία» αφορά έναν κλάδο βιομηχανίας που απαιτεί βαρύ εξοπλισμό στα εργαστήριά του και που διαθέτει το τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά.
   Αφού το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά διαθέτει το κατάλληλο πρόγραμμα και εξοπλισμένα εργαστήρια που ικανοποιούν αυτό το αντικείμενο, τι ρόλο θα παίξει το τμήμα του Κιλκίς χωρίς τα ανάλογα εργαστήρια και εξοπλισμό, τη στιγμή που έχει προετοιμαστεί ένα νέο κτίριο στο Κιλκίς με εξοπλισμένα εργαστήρια που εξυπηρετούν τον τομέα του Σχεδιασμού, της τεχνολογίας και Αγοράς του Ενδύματος?

  3. Τα γνωστικά αντικείμενα «Κλωστοϋφαντουργία» & «Έτοιμο Ένδυμα» δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν σε μία κατεύθυνση το καθένα, αλλά απαιτούν τη λειτουργία τους σε αυτόνομο τμήμα, όπως ήταν στον Πειραιά και στο Κιλκίς αντίστοιχα.
   Γιατί να φορτωθεί το τμήμα του Κιλκίς μία κατεύθυνση που ήδη υπάρχει και αυτή του Σχεδιασμού που χωρίς αμφιβολία ανθεί καλλιτεχνικά και χαίρει υψηλής επαγγελματικής αποδοχής σε όλη την Ελλάδα τι θα γίνει?

  4. Οι απόφοιτοι του τμήματός μας, με ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό προφίλ και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, έχουν πετύχει στην Ελλάδα και το εξωτερικό πολλές διακρίσεις και απασχολούνται στις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το Σχεδιασμό, την κατασκευή και εμπορία ενδυμάτων, στα ΜΜΕ και έχουν μεγάλη απορρόφηση στην αγορά αυτή.
   Ποιος επιθυμεί να εισβάλει στην Αγορά αυτή και να διεκδικήσει μερίδιο? Μήπως τα ιδιωτικά κολλέγια που θα κρατήσουν για τον εαυτό τους το αντικείμενο του Σχεδιασμού αφού θα χαθεί το αντικείμενο αυτό από τη δημόσια Εκπαίδευση?

  5. Το αντικείμενο του Σχεδιασμού Μόδας και της Τεχνολογίας Ενδυμάτων (όπως ονομάζεται στα περισσότερα πανεπιστήμια της Ε.Ε.) είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και συνδέει το Ένδυμα με τη σύγχρονη αντίληψη της Αγοράς και της Τεχνολογίας.
  • Ποιος θέλει να απαξιώσει το αντικείμενο του Σχεδιασμού και να μας πάει πίσω στη δεκαετία του 80, την εποχή της κλωστοϋφαντουργίας και των ετοίμων ενδυμάτων, όταν σήμερα, το Fashion Design ανθεί στα πανεπιστήμια της Ε.Ε. και συνδέει με επιτυχία την εφαρμοσμένη τέχνη με την Αγορά?

  Η Ελλάδα κουράστηκε να βλέπει επιτυχημένες πρακτικές της να στέλνονται από την ίδια στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν αντέχει πλέον Κρόνους να τρώνε τα παιδιά τους.
  Παρακαλούμε να προβληματιστείτε πάνω στις σκέψεις που σας θέσαμε και να κοιτάξετε με διάθεση δημιουργική –τέτοια που ταιριάζει και στις δικές μας σπουδές- το μέλλον του τμήματος μας.

  Mε Εκτιμηση,
  ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Σχολιάστε