My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομιλία Ειρήνης για τον προϋπολογισμό

Τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2021, έκανε η βουλεύτρια Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το εμβόλιο δεν θα επανεκκινήσει από μόνο του την οικονομία, χρειάζεται ισχυρή δημοσιονομική παρέμβαση για αυτό».

Η κ. Αγαθοπούλου εστίασε στις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και στα μειωμένα αντανακλαστικά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντί να δούμε γενναία μέτρα στον προϋπολογισμό… η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες στην Υγεία κατά 573 εκ. €, εκδηλώνοντας την πρόθεση της να συνεχίσει να πορεύεται χωρίς σχέδιο.

Στο δεύτερο μισό της ομιλίας της, η Αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, ανέλυσε την δυσανάλογη έκθεση των γυναικών στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία, το μισθολογικό χάσμα και τον αποκλεισμό από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όλα αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη στον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης οδηγώντας στην καταβαράθρωση του εισοδήματός τους και την αύξηση των απλήρωτης εργασίας στο σπίτι και έκλεισε λέγοντας «οι γυναίκες εργαζόμενες μητέρες έχουν αναλάβει υπερπολλαπλάσια βάρη εντός σπιτιού. […] Υπάρχουν καλές πρακτικές να αντιγράψετε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πορτογαλία, αλλά εδώ η κυβέρνηση δεν έχει προγραμματίσει τίποτα, περιμένει το εμβόλιο».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Αγαθοπούλου επανέλαβε ότι «θα ψηφίζαμε έναν προϋπολογισμό, που θα περιλάμβανε τα μέτρα που σας φωνάζουμε από τον Μάρτιο. Δηλαδή, μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιδότηση της εργασίας με κάλυψη 100% μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που είναι σε lockdown, εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά που έχουν υποστεί καταβαράθρωση του εισοδήματός τους, επιχορήγηση των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, γενναία στήριξη του κοινωνικού κράτους και του δημοσίου συστήματος υγείας. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.»

Σχολιάστε