My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ομιλία Γκουντενούδη σε Αξιούπολη

ajioupoli_5Από την πόλη των άξιων πολιτών, που γεωγραφικά συνιστά το σημείο συνάντησης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παιονίας, από την Αξιούπολη, ξεκίνησε τον κύκλο των κεντρικών του ομιλιών ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ Χρήστος Γκουντενούδης.

Το βράδυ της Παρασκευής η ιστορική πλατεία Ελευθερίας γέμισε από δημότες της περιοχής.  ‘’Η  παρουσία σας σηματοδοτεί μια νέα και ελπιδοφόρα αρχή, με το δημότη στην πρώτη γραμμή, κοντά στο φυσικό χώρο οργάνωσης της κοινωνίας μας το Δήμο’’ τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Γκουντενούδης ‘’Με το δημότη σε ρόλο πρωταγωνιστή, να προτείνει, να διαβουλεύεται με το Δήμο και να συνεργάζονται μαζί για την προκοπή και την ανάπτυξη της Παιονίας μας. Στην οικονομία, στις πολιτικές απασχόλησης, στον αγροτικό τομέα, στην παιδεία και στον πολιτισμό, στα μικροέργα αλλά και στις μεγάλες υποδομές. Ο Δήμος και ο δημότης οφείλουν να συμπορευθούν, αν πραγματικά θέλουμε το καλό του τόπου μας.

ajioupoli_4Ξεκινάμε τον αγώνα’’ συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας ‘’για έναν Δήμο Παιονίας με σύγχρονη και λειτουργική διοικητική δομή, με δίκτυα εξυπηρέτησης που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στο δημότη για έναν Δήμο ανοιχτό στο δημότη. Για έναν Δήμο με οικονομική αυτοτέλεια,που θα διαχειρίζεται στο φως τις οικονομικές λειτουργίες. Με χρηστή και έντιμη Διοίκηση. Για έναν Δήμο που θα ενισχύει τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και θα καθιστά το δημότη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των τοπικών υποθέσεων. Για έναν Δήμο με κοινωνική ευθύνη, Συμπαραστάτη και Αλληλέγγυο στους αβοήθητους. Με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία.Για έναν Δήμο με σταθερό αναπτυξιακό βηματισμό,που πορεύεται στους δρόμους της δημιουργίας,και της ανάπτυξης. Για έναν Δήμο κοντά στη Νέα Γενιά,υποστηρικτή και αρωγό των πρωτοποριακών νεανικών δράσεων που επενδύει στη Γνώση, στην Παιδεία.Για έναν Δήμο, με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα που αναδεικνύει και προστατεύει τις παραδόσεις, που σέβεται την πολιτισμική μας κληρονομιά.Για έναν Δήμο που καρποφορεί, για μια Παιονία Ισχυρή.Αυτό είναι το κοινό όραμα που μοιραζόμαστε στο Δημοτικό μας Συνδυασμό, γι’ αυτό το όραμα θα αγωνιστούμε’’.

ajioupoli_1Αναφερόμενος στη σύνθεση του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ ο κ. Γκουντενούδης υπογράμμισε ιδιαίτερα τα αυτοδιοικητικά και ποιοτικά της χαρακτηριστικά, τη συμμετοχή παλαιών και δοκιμασμένων με επιτυχία αυτοδιοικητικών στελεχών καθώς και νέων ανθρώπων στα κοινά.

 ‘’Με τη δική σας υποστήριξη, με τη δική σας ενθάρρυνση μπαίνουμε δυναμικά στην προσπάθεια να αλλάξουμε την Παιονία, να αλλάξουμε κατεστημένες αντιλήψεις και νοοοτροπίες και να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο μέλλον.Ενώσαμε τις δυνάμεις μας άνθρωποι από όλους τους χώρους. Στεκόμαστε μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις, και τοπικιστικές αντιπαραθέσεις. Έχουμε βρει κοινά σημεία επαφής, με κυρίαρχα την αγάπη και το ενδιαφέρον για τις τύχες αυτού του τόπου.Είμαστε άνθρωποι δικοί σου. Μας γνωρίζεις και μας εμπιστεύεσαι.Έχουμε γνωριστεί στο χωράφι, στο γραφείο, στις υπηρεσίες, σε κοινωνικούς χώρους.Η Δημοτική Παράταξη ‘’Παιονία Ισχυρή’’ είναι μια Δημοτική Κίνηση που αποτελείται από ανθρώπους άξιους, ικανούς, εργατικούς, με μεγάλη κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση στους χώρους όπου κινούνται επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Το ψηφοδέλτιό μας έχει στελέχη έμπειρα που έχουν δώσει αγώνες για την αυτοδιοίκηση και το Δήμο και νέους ανθρώπους που εκτίθενται για πρώτη φορά στα κοινά’’.

ajioupoli_2Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας ανέπτυξε στη συνέχεια τις θέσεις του Συνδυασμού για τη Διοίκηση, τον Πρωτογενή Τομέα, τη Νέα Γενιά, την  Κοινωνική Προστασία. Στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των δημοτικών υποστηρικτικών δομών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Γουμένισσας – Αξιούπολης – Πολυκάστρου, στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων, στον επαναπροσδιορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Π. σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες, στην υποστήριξη της λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. καθώς και στην ίδρυση και λειτουργία γραφείου Πρόνοιας στην Παιονία το οποίο θα εξυπηρετήσει πάνω από 2.500 πολίτες  που αναγκάζονται μέχρι σήμερα να μεταβαίνουν στο Κιλκίς επειδή δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία στην περιοχή.

Ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία Ισχυρή’’ επενδύει στην τουριστική ανάπτυξη της Αξιούπολης. Ο κ. Γκουντενούδης ανέφερε ότι η ημιορεινή πλευρά της Αξιούπολης αποτελεί  μια ελκυστική πρόκληση για το σκοπό αυτό, με αξιοποίηση του περιηγητικού τουρισμού, με  οργανωμένη αξιοποίηση για αναψυχή της λίμνης του Μεταλλείου, ενισχυτικές υποδομές στο  οδικό δίκτυο για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών στους καταρράκτες και στη Γαλάζια Λίμνη, με διασύνδεση του φυσικού τοπίου με χώρους ξεχωριστής ιστορικής σημασίας όπως το μουσείο του Σκρα, τα μνημεία του πρώτου παγκοσμίου πολέμου Σκρα – Ραβινέ καθώς και το εξαιρετικό, για την ποικιλία των εκθεμάτων του,Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

‘’Θεωρώ’’ τόνισε ‘’ότι η πιο σημαντική συμβολή μας στην τουριστική ανάπτυξη είναι να χρησιμοποιήσουμε το υδάτινο στοιχείο,το ποτάμι του Αξιού για να ενώσουμε την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο.Μέσα από την ανάπτυξη και αξιοποίηση μόνιμων δράσεων ναυταθλητισμού,χερσαίων και πλωτών ξεναγήσεων στο ποτάμι, οργανωμένων χώρων αναψυχής, μέσα από νέα μονοπάτια που θα αξιοποιηθούν για φυσιολατρικές και ποδηλατικές διαδρομές. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να επενδύσουμε σ’ αυτή την πρόταση γιατί τα αποτελέσματα θα είναι πράγματι θεαματικά.

 Σημείωσε επίσης ότι ως νέα Δημοτική Αρχή η ‘’Παιονία Ισχυρή’’ θα αξιοποιήσει εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Ε.Σ.Π.Α. το Ο.Π.Α.Α.Χ.,  το LEADER  για την υλοποίηση βασικών υποδομών στην περιοχή της Αξιούπολης όπως η αξιοποίηση των στρατοπέδων καθώς και του παλιού κτηρίου του Ο.Σ.Ε. για κοινωφελείς σκοπούς, η  ολοκλήρωση έργων υποδομής στην επέκταση του οικισμού, η αποπεράτωση τεχνικών εργασιών στις εργατικές κατοικίες, ο εγκιβωτισμός ρέματος Παλαιστή και η κατασκευή περιφερειακού δρόμου, η ανάπλαση  της εισόδου της πόλης από την πλευρά του Κιλκίς και η κατασκευή πάρκου, η καλύτερη οργάνωση της ΒΙ.ΠΑ Αξιούπολης και η διεκδίκηση παροχής φυσικού αερίου και σύνδεσή του με τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο κ. Γκουντενούδης παρουσίασε, τέλος, το ψηφοδέλτιο της νίκης στην Αξιούπολη,τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης κ.κ. Ελευθέριο Γαρόπουλο, Ιωάννη Ίγγιλι, Αικατερίνη – Αναστασία Παλλάδη, Αθανάσιο Παπασταϊκούδη, Νικόλαο Πασιατά, Ευανθία Πολυτίδου, Σοφοκλή Σακαλάκη, Παναγιώτη Σωτηριάδη καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης κ.κ. Κωνσταντίνο Ζηλελίδη, Δημήτριο Πάζη, Ευαγγελία Σιώπκα, Μαρία Γκαντίδου – Συμεωνίδου, Κυριακή Χαραλαμπίδου – Τουλκερίδου.

Δελτίο τύπου από ‘’Παιονία Ισχυρή’’ 

Σχολιάστε