My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ομιλία για το Οικογενειακό Δίκαιο

«Ποιες είναι αυτές οι μειοψηφίες, που σας οδήγησαν να παραβλέψετε το πόρισμα της επιτροπής και να περάσετε διατάξεις όπως αυτή για το 1/3, που αποδομήθηκαν συντριπτικά και σήμερα στην ακρόαση των φορέων;»

Αυτό το ερώτημα έθεσε εκ νέου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Iσότητας, Ε. Αγαθοπούλου,  στη συζήτηση επί των άρθρων, που ακολούθησε της ακρόασης των φορέων για το νομοσχέδιο αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου. Κατά τη διάρκεια και της σημερινής ημέρας κατέρρευσε παταγωδώς  η  προσπάθεια  της ΝΔ,  να πείσει για την αναγκαιότητα μιας τόσο έωλης και προβληματικής νομοθετικής ρύθμισης, με αρνητικό αντίκτυπο σε χιλιάδες γονείς και παιδιά.

Η Ε. Αγαθοπούλου, επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι πρόκειται περί ενός νομοσχεδίου ταξικού, συντηρητικού, γονεοκεντρικού, το οποίο αναπαράγει πατριαρχικές ιδεοληψίες και σχέσεις ισχύος. Επιπλέον, τόνισε πως το εν λόγω σ/ν,  λειτουργεί τιμωρητικά, ελεγκτικά, πατροναριστικά απέναντι στις μητέρες, και μάλιστα με διατάξεις που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα, ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί ό,τι ορίζει η Σύμβαση της Κων/πολης για την ενδοοικογενειακή βία και να αποσυρθούν επίμαχες διατάξεις.

Τέλος, άσκησε κριτική επί μιας σειράς άρθρων του ν/σ, το σύνολο της οποίας μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο :  https://youtu.be/-248EOLUp-U

Σχολιάστε