My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ομιλία για το νέο πτωχευτικό κώδικα

Ομιλία στη Βουλή για το νέο πτωχευτικό κώδικα έκανε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, αναφέροντας τα εξής:

“Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με πρόσχημα το πτωχευτικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς τον Υπουργό Οικονομικών. Προσπαθεί έτσι να ξεπεράσει τα εσωκομματικά προβλήματα και την αντιπολιτευτική του αδυναμία.

Δυστυχώς, όμως, δίνει μια διέξοδο – έστω και προσωρινή – στην Κυβέρνηση, που ήδη εισπράττει τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος, αλλά ακόμα και στελεχών της, για την πολιτική της στα υγειονομικά, οικονομικά και εθνικά θέματα.

Η πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών συνιστά πολιτική υποκρισία, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις, στην ουσία, μετατρέπεται σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Θα ήθελα, επίσης, να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιεί ως αντιπολιτευτική αιχμή την προστασία της α’ κατοικίας, αφού δεν ψήφισε τον σχετικό νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2010, στη συνέχεια «ξέχασε» να διασφαλίσει την προστασία της στα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησής του. Αντίθετα, άνοιξε τον δρόμο στους πλειστηριασμούς, θέσπισε ως ιδιώνυμο αδίκημα τις διαμαρτυρίες.

Εξίσου υποκριτικό είναι να καταθέτει πρόταση μομφής κατά ενός Υπουργού. Οι αποφάσεις για την οικονομία είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και όχι μόνο του Υπουργού. Σήμερα αν ρωτήσουμε έναν εργαζόμενο, έναν άνεργο έναν ασθενή, θα μας πει ότι ευθύνες έχει ένας Υπουργός ή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Όλοι οι άλλοι Υπουργοί εκτελούν άριστα το έργο τους και ο αποτυχημένος είναι μόνο ο κ. Σταϊκούρας;

Είναι γεγονός, ότι το πτωχευτικό νομοσχέδιο είναι αποκαλυπτικό της απογυμνωμένης από κοινωνική ευαισθησία συντηρητικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αντιμετωπίζει τα φυσικά πρόσωπα σαν να ήταν εταιρείες. Δίνει προτεραιότητα στην πτώχευση, αντί στη στήριξη των έντιμων επιχειρηματιών που βρέθηκαν σε δυσκολία. Δεν δίνει ουσιαστικά δεύτερη ευκαιρία. Αφήνει χιλιάδες πολίτες στο έλεος των τραπεζών, τους βυθίζει σε υπαρξιακή αβεβαιότητα. Όλα αυτά την ώρα που η πανδημία δημιουργεί νέα «κόκκινα» δάνεια, νέες στρατιές ανέργων και νεόπτωχων, αφήνει ευάλωτες ομάδες απροστάτευτες.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Από την αρχή σάς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την πανδημία σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία. Δεν μπορούμε στο όνομα της αρχικής επιτυχίας να σάς δίνουμε άφεση αμαρτιών για την κακή διαχείριση της δεύτερης φάσης.

Πώς να δικαιολογήσει κανείς ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2020 δόθηκαν 85.000.000 ευρώ λιγότερα στα νοσοκομεία από ό,τι το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2019 που δεν υπήρχε ο κορωνοϊός; Τα τεστ του κορωνοϊού εξακολουθούν να δίνονται χωρίς έλεγχο κόστους και ανεξέλεγκτα από τους διοικητές σε ιδιωτικά εργαστήρια. Αναφέρω νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που έδωσε ήδη 425.000 ευρώ σε ιδιώτες. Δεν αλλάξατε την αδικαιολόγητη απόφαση να μην εκτελούν τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Παπανικολάου» και «Παπαγεωργίου» τις επεμβάσεις TAVI, με αποτέλεσμα να γίνονται σε δύο ιδιωτικές κλινικές με κόστος 15.000 ευρώ η μία, που σημαίνει ότι αποκλείετε όλους τους μη έχοντες.

Υπάρχει λοιπόν σοβαρότητα; Τώρα που το σύστημα υγείας βρίθει αναγκών, εσείς διαθέτετε λιγότερους οικονομικούς πόρους και δεν ενισχύετε τις δομές που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας;

Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς ασφάλεια. Εκπέμψατε σήματα χαλαρότητας. Δεν εφαρμόσατε έγκαιρα μέτρα πρόληψης, όπως «η μάσκα παντού». Έχετε μεγάλη ευθύνη για τα διπλά μηνύματα, για την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών, για την απουσία πρόληψης.

Δεν εμπλέξατε όλον τον υγειονομικό κόσμο, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τους ιατρικούς συλλόγους, τους φαρμακοποιούς, το «Βοήθεια στο σπίτι», όλες τις δομές -δημόσιες και ιδιωτικές- στη μάχη της ενημέρωσης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης της πανδημίας. Δεν αρκεί ο καθημερινός μονόλογος του κ. Χαρδαλιά.

Στον τουρισμό, που στηρίζει την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα είναι τεράστια: μικρή τουριστική σεζόν, χαμηλές πληρότητες, πενιχρά έσοδα, τουριστικές επιχειρήσεις που έκλεισαν ή υπολειτουργούν, χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία, εποχικά εργαζόμενοι χωρίς κάλυψη. Η έλλειψη ρευστότητας «στραγγαλίζει» τις επιχειρήσεις και ο κίνδυνος αφελληνισμού των ξενοδοχείων «αντί πινακίου φακής» είναι πλέον ορατός. Και εσείς εφαρμόζετε το δόγμα «μισή δουλειά, μισός μισθός».

Ευνοείτε τους λίγους με κάθε σας νομοθέτηση, ισοπεδώνετε τη μεσαία τάξη. Αρκείστε στα επιδόματα πρώτης ανάγκης και δεν δημιουργείτε συνθήκες ανάκαμψης στην αγορά. Στηρίζετε τα πάντα στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Δεν παρουσιάσατε κανένα σχέδιο και κανέναν μηχανισμό για την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων.

Η πολιτική σας είναι ανερμάτιστη, άτολμη, γεμάτη ερασιτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς. Αυτό είναι έκδηλο και στον τρόπο που χειρίζεστε τα εθνικά θέματα. Δεν υπάρχει εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ασκείτε μυστική διπλωματία, κρυφά από όλες τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας παραπέμφθηκαν στις καλένδες. Έχετε καθυστερήσει τους εξοπλισμούς. Δεν έχετε σοβαρό σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει σειρά στοχευμένων και έγκαιρων παρεμβάσεων και προτάσεων για τη στήριξη του τουρισμού, την εργασία, τις επιχειρήσεις, την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Δυστυχώς, τις αγνοήσετε.

Για όλα αυτά, λοιπόν, μεμφόμαστε όχι μόνο τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και την Κυβέρνηση στο σύνολό της.

Ευχαριστώ πολύ.”

Σχολιάστε