My Twitter Feed

9 Δεκέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ανεξάρτητος κι ο Παζαρτζικλής -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Διαμαρτυρία για τα αδέσποτα -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Ενίσχυση φορέα για Πάικο -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Αποκαθήλωση του ΓΑΣ Κιλκίς στην Αξιούπολη! -

Κυριακή, 8 Δεκέμβριος, 2019

«Γιατί άργησαν τα ολιγομελή;» -

Κυριακή, 8 Δεκέμβριος, 2019

Μέρισμα σε 250 χιλ. νοικοκυριά -

Παρασκευή, 6 Δεκέμβριος, 2019

Εγκαίνια KLEEMANN στη Κίνα -

Παρασκευή, 6 Δεκέμβριος, 2019

Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς -

Πέμπτη, 5 Δεκέμβριος, 2019

Ομιλία για τις επενδύσεις

Σημεία της ομιλίας του βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Φραγγίδη, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Ανάπτυξης «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που εκφώνησε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019:

«Η κυβέρνηση αυτή ήρθε στην εξουσία διακηρύσσοντας ότι βασικός άξονας του προγράμματός της και κυρίαρχη φιλοσοφία της για την ανάκαμψη της χώρας, είναι η ανάπτυξη.

Δημιούργησε προσδοκίες στον Έλληνα πολίτη, προαναγγέλλοντας ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα έβαζε εμπρός την μηχανή της οικονομίας.

Παρά τον τεράστιο όγκο του νομοσχεδίου (211 άρθρα), λιγότερο από το 40% των διατάξεών του ασχολείται με αναπτυξιακά θέματα. Είναι ένα νομοσχέδιο-συρραφή διατάξεων πολυάριθμων υπουργείων. Τίποτα δεν υποδηλώνει την ύπαρξη αναπτυξιακού οράματος και στρατηγικής. Καμία προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση.

Πρόκειται στην ουσία για ένα πολυνομοσχέδιο, που διακρίνεται από προχειρότητα και βιασύνη, όπως όλα τα μέχρι τώρα νομοθετήματά σας, με ρυθμίσεις τροποποιητικές διατάξεων προηγούμενων νόμων. Δίνετε μάχη για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και μένετε μακριά από την ουσία της καλής και ουσιαστικής νομοθέτησης.

Η ανάπτυξη, εξ ορισμού, αφορά στην προαγωγή της οικονομίας μιας χώρας. Πώς γίνεται να απουσιάζουν από το εν λόγω νομοσχέδιο διατάξεις που να αφορούν στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα, τους πυλώνες της οικονομίας μας;

Νομοθετείτε για την επιχειρηματικότητα αφήνοντας απέξω πάνω από το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, δηλαδή τις μικρομεσαίες, που είναι η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και υπέστησαν κατά κύριο λόγο τις βαριές συνέπειες της κρίσης.

Δίνετε έτσι το στίγμα σας. Είστε για τους λίγους. Δεν είστε για όλους.

Με πρόσχημα την ανάπτυξη, προωθείτε ρυθμίσεις για τα εργασιακά, οι οποίες ευνοούν τους εργοδότες που αυθαιρετούν, με στόχο τη φθηνή εργασία. Αποδυναμώνετε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέσω «εξαιρέσεων» και «προϋποθέσεων», ενώ δίνετε στον Υπουργό την υπερεξουσία να εξειδικεύει τα νέα μέτρα κατά το δοκούν.

Στο Κίνημα Αλλαγής στηρίζουμε διαχρονικά τον εργαζόμενο, την Εθνική Γενική Σύμβαση και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις. Στηρίζουμε και τον εργοδότη αλλά εκείνον που κινείται μέσα στο πλαίσιο του εργατικού δικαίου και δεν αυθαιρετεί εις βάρος των εργαζομένων του.

Μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές. Σχεδόν ένα (1) μήνα μετά, ο ΟΑΕΔ δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων για τους εργαζόμενους. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει τροπολογία ζητώντας να γίνει η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει να εφαρμοστούν τα μέτρα και να ανακουφιστούν όσοι επιβαρύνθηκαν άμεσα.

Οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες δε διαμορφώνουν πολιτική. Οι πράξεις και τα αποτελέσματα είναι αυτά που προσδιορίζουν την πολιτική μιας κυβέρνησης.

Άλλη μία τροπολογία που καταθέσαμε αφορά στις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών. Οι τράπεζες στη χώρα μας τείνουν τελευταία να επιβάλουν χρεώσεις σε όλες τις συναλλαγές, ακόμα και αν δεν σχετίζονται με την κάλυψη λειτουργικού κόστους, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία διαπραγμάτευσης από την πλευρά του πολίτη.

Προτείνουμε την απαγόρευση των καταχρηστικών χρεώσεων, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Προτείνουμε, επίσης, να δηλώνουν οι τράπεζες υποχρεωτικά την αιτία της χρέωσης, αν δηλαδή αφορά αμοιβή παροχής υπηρεσιών ή κάλυψη λειτουργικής δαπάνης, προάγοντας έτσι τον ανταγωνισμό στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Μάθαμε ότι ο Πρωθυπουργός προγραμμάτισε συνάντηση με τους τραπεζίτες, όπου θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα. Ελπίζουμε να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση, προς όφελος των πολιτών και να μη γίνεται για λόγους επικοινωνίας και εντυπωσιασμού.»

Σχολιάστε