My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ομιλία για “επιτελικό κράτος”

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, απηύθυνε χθες ομιλία στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) και το Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Φόρουμ (ELF), για την καλή νομοθέτηση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Ο κ. Γεωργαντάς επικέντρωσε την παρέμβασή του στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Κυβέρνηση για την καλή νομοθέτηση και ιδιαίτερα στις καινοτομίες του Επιτελικού Κράτους.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός τόνισε: «Το Επιτελικό κράτος είναι η πρώτη ουσιώδης θεσμική παρέμβαση της Κυβέρνησης, που θέτει γενικούς και ειδικούς κανόνες καλής νομοθέτησης, προσανατολισμένους στην εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού Κράτους. Με το Επιτελικό Κράτος και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας που θεσπίζει, τίθενται τα θεμέλια για μια σύγχρονη νομοθετική διαδικασία, ορίζοντας ένα πλαίσιο ορθής νομοθέτησης, το οποίο η Κυβέρνηση δεσμεύεται δημόσια να τηρήσει».

Σχολιάστε