My Twitter Feed

18 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά δυο σχολεία σε Γουμένισσα -

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος, 2020

Σπανίζουν οι σχολ. καθαρίστριες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Λύση για τους δασικούς χάρτες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Βγάλτε το Κιλκίς απ` το λοκντάουν -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Covid: Κρούσμα μετά από 5 μέρες -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Μάσκες – παγούρια έφεραν κόντρα -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Σιωνίδης: Να δοθεί άμεσα λύση -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

«Ανάσα» από τα αρνητικά δείγματα -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Ομάδες Γονέων σε Κιλκίς και φέτος

Λαμβάνοντας υπόψιν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς για τη Σχολή γονέων, κατά τις προηγούμενες χρονιές, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους,  ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων.

sholi_goneon14_afisa-001Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Στις συναντήσεις, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και γνώση και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη: μια ασφαλή, δυναμική αφετηρία στη ζωή.

            Οι ομάδες γονέων δεν είναι διαλέξεις, οι οποίες δρουν, συνήθως, ενοχοποιητικά προς τους γονείς, προτείνοντας συνταγές επιτυχίας, αλλά ομάδες ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του γονεϊκού και συζυγικού ρόλου.

            Μερικά από τα θέματα που θα πραγματεύεται η ομάδα είναι τα εξής:

  • Επικοινωνία στην οικογένεια
  • Ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια
  • Όρια και πειθαρχία
  • Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης σε παιδιά και γονείς
  • Αρχές και αξίες
  • Οι συγκρούσεις στην οικογένεια
  • Η βία μεταξύ συμμαθητών-σημάδια αναγνώρισης και τρόποι παρέμβασης
  • Δυσκολίες προσαρμογής στο σχολείο
  • Μαθησιακές δυσκολίες

Η ομάδα θα πραγματοποιείται, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, μετά από αίτησή τους ενώ δε θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες γονείς. Ο χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας).

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος τονίζει σχετικά: “Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, για πέντε συνεχόμενα έτη, η έντονη παρουσία και η συμμετοχή του κοινού (γονέων, υποψηφίων γονέων κ.α.) κατέδειξε την ανάγκη που έχουν οι γονείς να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο, αλλά και την βαθύτερη επικοινωνία όλων να ενισχυθούν πνευματικά και να καθοδηγηθούν στον ορθό χειρισμό των ποικίλων προβλημάτων και συγκρούσεων που προκύπτουν καθημερινά στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Η οικογένεια αποτελεί τον χώρο και τον τρόπο της ζωής στον οποίο μορφώνεται ο Χριστός στις καρδιές των ανθρώπων, εφόσον υπάρχει η κοινωνία της αγάπης μεταξύ των συζύγων και αυτή γίνεται σκοπός και στην ανατροφή των παιδιών.

Με την επιστημονική καθοδήγηση της κ. Έλλης Φρεγγίδου, ψυχολόγου M.Sc., η ενθουσιώδης συμμετοχή των συμμετεχόντων και ο γόνιμος και εκτενής διάλογος ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός θεσμού που αγαπήθηκε και πλαισιώθηκε με ενδιαφέρον από τους γονείς της τοπικής μας κοινωνίας.”

Μεταξύ άλλων, η επιστημονικά υπεύθυνη για τη διοργάνωση της Σχολής Γονέων αναφέρει: “Στις αρχές του 2010 αποφασίσαμε να συστήσουμε ένα υποστηρικτικό δίκτυο γονέων, μια Σχολή που στόχο είχε πρώτα από όλα να έρθουμε κοντά, να συζητήσουμε τα κοινά μας ζητήματα και τους προβληματισμούς, να εμπιστευτούμε εκείνον που θέλει να βρίσκεται δίπλα μας. Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Εμμανουήλ και την καθοδήγηση του Αρχιμανδίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, το όραμα έγινε πράξη. Άλλοι αγκάλιασαν το δύσκολο εγχείρημά μας, άλλοι αμφισβήτησαν την πρωτοβουλία μας. Εμείς συνεχίσαμε και να που συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα, 5 χρόνια μετά, με ομάδες που ξεπερνούν συνολικά τα 40 άτομα, επεκτείνοντας τις προσπάθειές μας ακόμα και σε δράσεις εθελοντισμού.

            Σας καλούμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι με απώτερο στόχο την αρμονική σχέση με τον εαυτό μας και έπειτα με το παιδί και την οικογένειά μας. Ας καταρρίψουμε το μύθο του “τέλειου γονιού” αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις αδυναμίες μας.

Όταν κάτι γίνεται με αγάπη και σκληρή δουλειά, το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι κάθε μέρα να ανθίζει όλο και περισσότερο.”

Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2341029076 (Ιερός Ναός) και 6946081649 (κ. Φρεγγίδου).

Σχολιάστε