My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ομάδα προστασίας μνημείων πολιτισμού

Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο τη προστασία των μνημείων πολιτισμού και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, συγκροτεί η Δημοτική Αρχή Παιονίας στοχεύοντας να ενεργοποιήσει όσους δημότες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προσφέρουν γνώσεις, ενέργεια και ιδέες.

Ανάλογες επιτροπές και ομάδες εργασίας προτίθεται να δημιουργήσει ο δήμος και σε άλλους τομείς με στόχο τη βελτίωση και την ανάπτυξη του τόπου μας και για θέματα καθημερινότητας που αφορούν τον κάθε δημότη.

Ήδη, η «Ομάδα εργασίας για την Προστασία των Μνημείων Πολιτισμού και η Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εν γένει, στα όρια του Δήμου Παιονίας» προσκαλεί όσους δημότες έχουν ακαδημαϊκές γνώσεις ή σχετική εμπειρία και μπορούν να διαθέσουν τον απαιτούμενο χρόνο, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση info@paionia.gov.gr, είτε ταχυδρομικά στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 75-77, είτε μέσω fax στο 23433-50160 έως την Tρίτη 3 Μαρτίου 2020.

Σε ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι:

“Οι κύριοι στόχοι, της υπό σύστασης ομάδας είναι, μεταξύ των άλλων, η δημιουργία κοινωνικής συνοχής μέσα από την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού, ώστε να κατανοήσει τη δυναμική της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών, η επικέντρωση στην εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, δια των πολιτιστικών αγαθών, η προετοιμασία της συμμετοχής του Δήμου στη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικότερα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και την Εφορεία Νεότερων Μνημείων, η προετοιμασία της συμμετοχής του Δήμου στην ωρίμανση και οργάνωση τοπικών πολιτιστικών σχεδίων, η αναζήτηση πόρων για τον πολιτισμό, η αναζήτηση καλών πολιτιστικών πρακτικών και η ενσωμάτωση τους, στις πολιτικές του Δήμου και η δημιουργία στρατηγικού σχεδίου για την πολιτιστική επικοινωνία”.

Πεντάλοφος – Ομαλό

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου και Ομαλού, Δήμητρα Τζιάλη, συνοδευόμενη από τοπικούς συμβούλους και κατοίκους των δύο χωριών είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο του Πολυκάστρου.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Τζούρτζος, Βαγγέλης Νίτσης και Γιάννης Αδαμόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Καραθόδωρος.

Συζητήθηκαν προβλήματα σχετικά με την ύδρευση, την άρδευση και την αγροτική οδοποιία και διαμορφώθηκε ομόφωνη πρόταση που αφορά μελέτη για περιπατητικά μονοπάτια στην περιοχή, που θα παρουσιαστεί για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε