My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι «χοντροί»… είναι καλοί!

giannoulis-xristosΤου Χρήστου Γιαννούλη.


Είναι άδικο και υπερβολικά σκληρό να χτυπιέται για τα φυσιογνωμικά του χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι αλήθεια ότι η εξωτερίκευση των εσωτερικών και πολιτικών του χαρακτηριστικών, είναι πολύ πιο αποκρουστική από την πρώτη ματιά της εικόνας του.

Επειδή όμως μεγάλωσα με την αρχή και την βιωματική πεποίθηση ότι οι «χοντροί είμαστε καλοί άνθρωποι» και με την επίσης βιωματική προϊστορία ενός ανθρώπου που στη νιότη του είχε φτάσει στα 198 κιλά, θα το υπερασπίζομαι ακόμη και αν πρόκειται να συμπεριληφθεί σε αυτό και ο σεβαστός κύριος Αντιπρόεδρος.

Γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο όταν η κρίση των πολιτών και της ιστορία αντιπαραβάλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον εξίσου φυσιογνωμικά αδικημένο Γιώργο Παπανδρέου. Για άλλους λόγους αυτός, με ενδιάμεσο παράγοντα μία ακόμη αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα, τον Κώστα Καραμανλή.

Οι τρείς τους λοιπόν με τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδει η λαϊκή σοφία και το αισθητήριο των πολιτών, έφθασαν στο ιστορικό ικρίωμα να πρέπει να μιλήσουν για το ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ εδώ.

Και επειδή λοιπόν είναι «καλοί» άνθρωποι, αισιοδοξούμε έστω και από απόγνωση ότι θα πούνε επιτέλους την Αλήθεια.

Σήμερα, υποσχέθηκε ο κ. Βενιζέλος ότι θα μιλήσει ανοιχτά για το πως από το 44% του Οκτωβρίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ έφτασε την χώρα στα νύχια της τριμερούς των δανειστών και στα νύχια της ακροδεξιάς του Σαμαρά του Μπαλτάκου και των απογόνων του Καρατζαφέρη και του Τηλεάστυ.

Ελπίζω ότι δεν θα αθωώσει ούτε τον Κώστα Καραμανλή, προκάτοχο του Γιώργου Παπανδρέου που ίσως αποτελεί την χρυσή εφεδρεία για να βρεθούν οι 180 βουλευτές της προεδρικής εκλογής (ακόμη και αν το διαψεύδει ο ίδιος). Αριθμός βουλευτών που αν δεν εξασφαλιστεί, εγγυάται το τέλος της σημερινής επικίνδυνης συγκυβέρνησης.

Ελπίζουμε ότι θα τολμήσει να αναφερθεί πως οι περισσότεροι από τους σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης στην οποία συμπρωθυπουργεύει, υιοθετούσαν μέχρι το 2009 το πολιτικό αξίωμα ΞΟΔΕΨΤΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Παρόλα αυτά βρίσκει το «κουράγιο» και το «πατριωτικό» θάρρος να τους εμπιστεύεται δια της ανοχής ή της συνενοχής του. Ίσως και της αδιαφορίας του.

Ελπίζουμε ότι θα αναφερθεί με γενναιότητα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος, λόγω των μετατραυματικών συνεπειών της χαμένης μάχης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση Παπανδρέου και την παράδοση της χώρας στον Σαμαρά.

Ελπίζουμε ότι θα αναφερθεί γιατί άφησε τον Σαμαρά ανεξέλεγκτο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και δεν προσπάθησε να τον συνετίσει, έστω και με την «αδύναμη» ευκαιρία της ΕΡΤ, από τον κατήφορο της αυταρχικής και ανερμάτιστης διακυβέρνησης που οδηγεί από τον ΕΝΦΙΑ στην ανεργία και από την καταστροφή στον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και εργαζομένων. Και την ελληνική οικονομία σε μία εικονική πορεία ανάκαμψης.

Πορεία που μόνο οι πιστοί αφισοκολλητές της Πολιτικής Άνοιξης μπορούν να διακρίνουν.

Ελπίζουμε ότι θα μιλήσει για το αδιαμφισβήτητο ιστορικά γεγονός ότι την «παράταξη» που συχνά επικαλείται, δεν την διέλυσε η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η δική του βουλιμία να μην απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό καθεστωτισμό. Σαν το ψάρι που δεν μπορεί να ζήσει έξω από το νερό, οδηγήθηκαν σε πολιτικό αφανισμό.

Και αν σήμερα λείπει το σοσιαλδημοκρατικό αριστερίζων κέντρο, ας το χρεώσει στους «κηπουρούς» του. Είδος που δεν ευδοκιμεί μόνο στην «αυλή» του Γιώργου Παπανδρέου.

Ελπίζουμε τέλος ότι στην κριτική που ετοιμάζει ως «καλός» άνθρωπος και αλτρουιστής πολιτικός που θυσιάστηκε για την σωτηρία της χώρας, να συμπεριλάβει και τις αθλιότητες που συνεχίζονται αδιάλειπτα έως και αυτή την ώρα που μιλάμε. Με συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, άθλια νομοσχέδια ευτελούς συναλλαγής με συγκεκριμένα συμφέρονται, την δημοκρατία και τους θεσμούς σε φθίνουσα απαξιωτική πορεία και τους πολίτες εκτός των ορίων της αντοχής του.

Για όλα αυτά ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ και ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ να μιλήσει.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε