My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Οι Οικολόγοι για εξορύξεις σε Β. Ελλάδα

Τους πολύχρονους αγώνες των οικολόγων επικαλέστηκε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Χαλκιδική, μαζί με τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τον πανεπιστημιακό Γιώργο Τριανταφυλλίδη και τον διδάκτορα Οικολογίας Γιώργο Μπλιώνη. Πρόκειται για ένα αναλυτικό πρόγραμμα 40 σελίδων, που αναφέρεται σε όλα τα προβλήματα που αφορούν τη Χαλκιδική και προτείνει λύσεις για μια αειφόρο προοπτική.
Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στα επενδυτικά σχέδια εξόρυξης χρυσού, όχι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά σε όλη τη Β. Ελλάδα από το Κιλκίς έως τον Έβρο και τόνισε την αναγκαιότητα της απαγόρευσης της χρήσης κυανίου στη μεταλλεία χρυσού, σύμφωνα και με το σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, για την υιοθέτηση του οποίου σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά τη θητεία του στην ευρωβουλή. Επίσης, επεσήμανε την αναγκαιότητα να αλλάξει ο αποικιοκρατικός Μεταλλευτικός Κώδικας (Ν.Δ. 210/1973) της Χούντας και να υιοθετηθεί ως ελάχιστο όριο εκμετάλλευσης το ένα γραμμάριο χρυσού ανά τόνο εκσκαφικού υλικού.«Διαφορετικά», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «τα εδάφη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα θα αφεθούν στις αρπακτικές διαθέσεις των χρυσοθήρων για να τα εκσκάψουν και να τα διυλίσουν με κυάνιο».
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το πρόγραμμα που καταθέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη Χαλκιδική και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας που να έχει προσεγγίσει σε τόσο βάθος τα προβλήματα της Χαλκιδικής. Οι προτάσεις μας είναι αποτέλεσμα έρευνας και διαλόγου με τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Είμαστε αντίθετοι στις συνταγές των μνημονίων. Πολλά προβλήματα όμως ξεκίνησαν από προηγούμενες δεκαετίες και τα δημιούργησαν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, με ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, μια οικονομία που στηρίχτηκε σε πήλινα πόδια και ένα πελατειακό κράτος που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.
Παρακολουθούμε την υποβάθμιση της Χαλκιδικής χρόνια τώρα, αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο κι αγωνιζόμαστε για τη λύση χρόνιων προβλημάτων. Το πρόγραμμά μας είναι οι αγώνες μας και η εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Πετύχαμε μεγάλες νίκες. Βάλαμε φρένο στην αλόγιστη επέκταση μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων Πόρτο Καράς και Σάνη, σταματήσαμε την παράνομη δραστηριότητα οικοδομικών συνεταιρισμών, προστατέψαμε τις παραλίες και τα δάση από την κακοποίηση και τα συμφέροντα. Προστατεύουμε το μέλλον της Χαλκιδικής και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αντιστεκόμαστε στα μεγαλεπήβολα σχέδια των χρυσοθήρων και στην καταστροφή των προϋποθέσεων της ζωής. Μέσα από μια αειφόρα προοπτική διασφαλίζουμε προκοπή και θέσεις εργασίας. Εκφράζουμε μια άλλη πολιτική, που δεν αλιεύει ψήφους, που δεν ταυτίζεται με τα μεγάλα συμφέροντα αλλά υπηρετεί το συμφέρον των πολλών και των επόμενων γενιών».
notios-evoikos.blogspot.gr
Σχολιάστε