My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν

Τη Πέμπτη 21 Οκτώβρη οι γιατροί της Δημόσιας Περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται τα εξής:

«Δίνουμε ηχηρή απάντηση στα προκλητικά, χωρίς ίχνος ντροπής, ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Την ώρα που τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ και το ΕΚΑΒ έχουν ρημάξει κυριολεκτικά από τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Την ώρα που η αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία φτάνουν και ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας. Την ώρα που ακόμα και οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών κινδυνεύουν με διακοπή, όπως στο νοσοκομείο Μεταξά, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Δίνουμε απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Γιατί επικαλείται νομικά κωλύματα και το Σύνταγμα για να μην μονιμοποιήσει τους συναδέλφους μας επικουρικούς αλλά γράφει τη νομιμότητα στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» όταν πρόκειται να συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους.

Γιατί ισχυρίζονται ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να αυξήσουν τους μισθούς μας, αλλά βρίσκουν 13 δις για να αγοράσουν φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη και όπλα, δισεκατομμύρια για «πράσινες» και ψηφιακές μπίζνες, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ζεστό κρατικό χρήμα στους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες και ιδιοκτήτες ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων.

Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ»!!!

Γιατί το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει «νέο ΕΣΥ» σημαίνει:

  • Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.
  • Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ.
  • Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο νέο ΕΣΥ «θα παίρνεις ότι πληρώνεις».
  • Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ.

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει δημόσιες μονάδες υγείας, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

Στις 21 Οκτωβρίου απεργούμε όλοι εμείς που αρνούμαστε να υποτάξουμε την επιστήμη μας στην λογική του κόστους οφέλους. Που αρνούμαστε να στερούμε από τους ασθενείς μας αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της «καταπολέμησης τη σπατάλης» και «του εξορθολογισμού των δαπανών» προκειμένου να αξιολογούμαστε θετικά και να παίρνουμε μπόνους!

Απεργούμε και απαιτούμε:

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έλεγχος μόνο των τυπικών προσόντων και ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των προσλήψεων του συνόλου των υποψηφίων, και των επιλαχόντων, για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
  2. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων. Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
  3. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. Καταβολή του συνόλου των αναδρομικών διαφορών. Επιστροφή συντάξεων και εφ’ άπαξ στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές.
  4. Αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση πλαφόν και περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών.
  5. Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  6. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.
  7. Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων. Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.
  8. Σε περίπτωση άγονων προκηρύξεων επαναπροκήρυξη θέσεων με τα κίνητρα των άγονων.
  9. Πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε άγονες, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Επανεξέταση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό των άγονων περιοχών.
  10. 10. Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για έναρξη ειδικότητας, για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας. Κατάργηση του παραλογισμού σε ειδικότητες όπως η Αναισθησιολογία, ο ειδικευμένος γιατρός χωρίς υπηρεσία υπαίθρου («αγροτικό») να έχει «δικαίωμα» στην επικουρική ομηρία αλλά να μην έχει δικαίωμα αίτησης σε μόνιμη θέση επιμελητή αλλά ούτε καν στην εξειδίκευση.
  11. Κάλυψη όλων των θέσεων «υπηρεσίας υπαίθρου» (αγροτικών) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς επιμελητές ΕΣΥ, μέχρι την οριστική κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της «υπηρεσίας υπαίθρου».
  12. Τέλος στην υπερεφημέρευση – στις μετακινήσεις – στις αναστολές αδειών.

13.Τέλος στον αυταρχισμό της κυβέρνησης των διοικήσεων ΥΠΕ και διοικητών σε βάρος των υγειονομικών που υπερασπιζόμενοι τους ασθενείς αναδεικνύουν δημόσια προβλήματα και ελλείψεις.

Όσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια της για το νέο ΕΣΥ, άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να τα μπλοκάρουμε!

Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση.

Το δρόμο δείχνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην e-food, των δασκάλων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης!

Όλοι στην απεργία στις 21 Οκτωβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.»

Σχολιάστε