My Twitter Feed

3 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κιλτίδης: Είμαι όπως πάντα παρών -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Οι λίστες και οι «ληστές»

Του Γιώργου Φραγγίδη (Μαιευτήρας, γυναικολόγος, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ)

—————————————————————————————————————————————-Είναι θέμα Δημοκρατίας να γνωρίζουν οι κυβερνώντες τα όρια της εντολής των πολιτών προς αυτούς. Πότε τους δίνονται τα προνόμια της διακυβέρνησης και πότε ο λαός τους τα ανακαλεί. Το φαινόμενο της τραγικής τύχης, κυρίως για το πολιτικό σύστημα, αλλά όχι μόνον, της διάσημης πλέον λίστας Λαγκάρντ εγείρει πολλά ερωτήματα κατά πόσον υπηρετεί τη Δημοκρατία.

Μπορεί η κατάσταση της οικονομίας να μονοπωλεί τις συζητήσεις και το ενδιαφέρον στη χώρα μας, αλλά αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η συμμετοχή σε μία νομισματική ένωση, αλλά η ίδια η φύση και το μέλλον της Δημοκρατίας εδώ και στην Ευρώπη γενικότερα, όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, που ανάγει το πολιτικό κόστος από τις επιπτώσεις των αυστηρών προγραμμάτων και των πακέτων μέτρων στην εύλογη καχυποψία των πολιτών απέναντι στο δικομματισμό.

Είναι θέμα Δημοκρατίας να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς ένθεν κακείθεν παρεμβάσεις όλοι οι θεσμοί. Οταν ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα από το Σύνταγμα να πράττει αυτεπαγγέλτως και δηλώνει ότι περιμένει εντολή, όταν το ΣΔΟΕ περιμένει εντολή, όταν γίνεται κορωνίδα της πολιτικής η πάταξη της φοροδιαφυγής και εμφανίζεται το θέμα της λίστας μετά από δημοσίευμα, είναι σαφές ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας». Θλίψη προκαλεί και η αφορμή για εκ των υστέρων κριτική πολιτικών προσώπων, που, όταν υπηρετούσαν κυβερνητικούς θώκους, ήταν άτεγκτοι στις σκληρές αποφάσεις τους. Δεν είναι θέμα λίγων προσώπων, μακάρι να ήταν! Θα ήταν εύκολη και η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι θέμα πολιτικής και πολιτικών. Είναι θέμα Δημοκρατίας και θεσμών. Είναι θέμα δομών άρρηκτα δεμένων μεταξύ τους σε μία λογική συγκάλυψης κατά το δοκούν, που δημιουργούν στο σύνολό τους τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής. Αυτήν τη διαπλοκή που χρησιμοποιούν και αναπαράγουν σε μικρότερο βαθμό στη συνέχεια οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, προκαλώντας αηδία στο μέσο πολίτη που έντιμα προσπαθεί να ζήσει, αντιμετωπίζοντας το καθημερινό πρόβλημα της λίστας του σούπερ μάρκετ και των αναγκαίων αγαθών.

Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που δημιουργούν οι επιλεκτικές διαρροές με λίστες πραγματικές και λίστες πλαστές και η σημερινή τραγωδία του Ελληνα, ο κάθε πολίτης απαιτεί από τους πολιτικούς σύντομα και με πράξεις να δείξουν ότι πολεμούν τη φοροδιαφυγή και είναι μακριά από λογικές συγκάλυψης.

Είναι θέμα Δημοκρατίας η τιμωρία των πραγματικών ενόχων, αλλά και η προστασία και η μη διαπόμπευση των αθώων. Γιατί ποιος θα μπορέσει να απαντήσει στα βασανιστικά ερωτήματα του παιδιού ενός αθώου διαπομπευμένου αυτόχειρα;

Δημοσιεύτηκε την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σχόλια
One Response to “Οι λίστες και οι «ληστές»”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Βεβαίως και η διαπόμπευση προσώπων είναι πράξη ανήθικη και καταδικαστέα. Βεβαίως και η πλημελλής λειτουργία των θεσμών δημιουργεί εκφυλιστικά προβλήματα δημοκρατίας. Βεβαίως και υπάρχει έλειμμα πολιτικής και πολιτικών. Βεβαίως και το Σύνταγμα καταστρατηγείται κατα το δοκούν. Βεβαίως και η λειτουργία του κράτους νοσεί βαριά. Μέσα όμως σε τόσες πολλές διαπιστωμένες βεβαιότητες αναδύεται η μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον αυτής της χώρας και αποδεικνύται πως βρίσκεται σε χέρια ΑΝΙΚΑΝΩΝ και σε κάθε περίπτωση ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ των περιστάσεων κυβερνητικών αξιωματούχων και ως εκ τούτου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ για τους απλούς πολίτες και την υπόσταση της χώρας. Κορωνίδα αυτής της συμπεριφοράς των κυβερνώντων είναι η στάση Βενιζέλου ο οποίος εσχάτως επιδίδεται σε ένα ακατάσχετο ρεσιτάλ βερμπαλιστικού ναρκισσισμού, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εχει αναγάγει την πολιτική σε ένα φτηνό κουτσομπολιό στην προσπάθειά του να αποτινάξει απο πάνω του τις ευθύνες και το αποκαρδιωτικό είναι οτι ορισμένοι πολίτες πείθονται κιόλας.
    Σ΄αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου το κράτος λειτούργησε, λειτουργεί και απ΄οτι φαίνεται θα συνεχίζει να λειτουργεί με όρους μαφιόζικης omerta, τίποτε καλό δεν προμηνύεται. Οσο οι πολίτες θα ανέχονται τον κουτσαβακισμό της πολιτικής απο τους συγκεκριμένους ανάλγητους πολιτικούς, που κοκορεύονται μάλιστα οτι έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους, φοβάμαι πως θα λούζονται τα επίχειρα των πολιτικών αποφάσεών τους.
    Και για να τελειώσω ερωτώ τον κ.Φραγγίδη επι μίας άλλης οδυνηρής πραγματικότητας. Είναι υπέρ ή κατά των βάρβαρων μέτρων που αναμένεται να ψηφιστούν στην Βουλή; Επειδή απάντηση δεν περιμένω και επειδή στοιχηματίζω οτι την γνωρίζω: ΝΑΙ.

Σχολιάστε