My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι κούκλες δεν φοβούνται τη σκιά τους

Την υπέροχη παράσταση της θεατρικής ομάδας ANGELUS NOVUS – Ιωάννα Μαμακούκα   από την Ελλάδα  με τίτλο “Φοβάσαι τη σκιά σου;”  φιλοξενεί σήμερα 25 Μαίου στις 7 το απόγευμα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, μια παράσταση  εμπνευσμένη από ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια.

kouklotheatro.ioanna.mamouka-001Δυο παραμυθούδες ανασύρουν παλιά παραμύθια με όντα εφιαλτικά (ανασκελάδες, στοιχειά, στρίγγλες, δαιμόνους και τριβόλους…), πλασμένα από τη φαντασία του λαού μας, και φτιάχνουν μια παράσταση παιγνιώδη και ευρηματική  που συνδυάζει διαφορετικούς θεατρικούς κώδικες (αφήγηση, παίξιμο, τραγούδι, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, εμψύχωση) για να μιλήσουν και να ξορκίσουν τους «μεταφυσικούς» φόβους μας.

Τέσσερα ελληνικά λαϊκά παραμύθια απαρτίζουν αυτήν την παράσταση για παιδιά: Ο Ανασκελάς, Οι Τρεις Στρίγγλες, Το Στοιχειό του Πηγαδιού, Ο Τρισκατάρατος.

Στα  επιλεγμένα παραμύθια «ζωντανεύουν» οι θρύλοι της Ελληνικής Παράδοσης: στρίγγλες, διαβόλοι, τελώνια…που μπλέκουν τους ήρωες σε περιπέτειες Νύχτας και Μυστηρίου  και  αυτοί καλούν τα παιδιά να νικήσουν μαζί τους το Σκοτάδι.

Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μια διαδρομή στους ανθρώπινους φόβους και μέσα από τα παραμύθια να τους ξορκίσουμε.

Συντελεστές: διασκευή παραμυθιών: Αφρούλη Μπέρσου. Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης Σχεδιασμός – διδασκαλία σκιών: Koldo Vio. Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης. μουσική: Κωστής Βοζίκης. Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης. Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Πηνελόπη Βαλτή. Κατασκευή κοστουμιών: Ξανθή Διαμαντοπούλου. Παίζουν: Γιάννα Μαμακούκα – Αφρούλη Μπέρσου

http://youtu.be/bSMHwLahhFg

Η  παράσταση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της θεατρικής ομάδας ANGELUS NOVUS  (Δαμιανός Κωνσταντινίδης,  σκηνοθέτης, Ιωάννα  Μαμακούκα, ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια, Απόστολος Αποστολίδης, ενδυματολόγος-σκηνογράφος, Κωνσταντίνος  Βοζίκης, μουσικός) με τρείς σπουδαίους συνεργάτες: την Αφρούλη Μπέρσου που  διασκεύασε τα παραμύθια και που παίζει στην παράσταση ,τον  Koldo Vio που σχεδίασε και δίδαξε το θέατρο με σκιές και την ζωγράφο Πηνελόπη Βαλτή που σχεδίασε και κατασκεύασε τα σκηνικά  αντικείμενα (props).

Η ANGELUS NOVUS, πρόκειται για θέατρο με μικτές τεχνικές : μάσκες, αφήγηση , κλόουν, εμψύχωση αντικειμένων, κ.α.)  που παίζεται για νεαρό κοινό σε όλη την Ελλάδα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Από 4 ετών  και άνω

Ελληνικά

Κουκλοθέατρο & θέατρο σκιών

Σχολιάστε