My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Οι καιροί απαιτούν νέα ήθη

Του Νίκου Κωνσταντινίδη (Εκπαιδευτικός)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————Κάθε χώρα εκτός από το παρόν έχει και το παρελθόν της. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για το δικό της παρελθόν: Η λέξη Ευρώπη είναι ελληνική, όπως ελληνική είναι και η λέξη Δημοκρατία. Η Γερμανία όσο και να ‘ναι ισχυρή, δεν μπορεί να είναι περήφανη για τη δική της ιστορία: Για τα Άουσβιτς και τα Νταχάου. Για το αιματοκύλισμα του κόσμου σε δύο παγκόσμιους πολέμους…
Τα παραπάνω ας τα θυμηθεί η κ. Μέρκελ, κι ας πάψει να κινδυνολογεί. Ας σταματήσει ν’ απειλεί και να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας. Η άποψη ότι η Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης που αντιμετωπίζει, κοστίζει στη Γερμανία, είναι πέρα για πέρα ανακριβής.
Σε πρόσφατη εκπομπή του ARD, του κρατικού καναλιού της Γερμανίας, τα χρήματα που μεταφέρθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια από τη Γερμανία στην Ελλάδα είναι 15,2 δις ευρώ, ενώ με τους πιο χαλαρούς υπολογισμούς η Γερμανία κέρδισε από την οικονομική κρίση 65 περίπου δις ευρώ, μόνον από τόκους…
Στις 6 του Μάη η ψήφος του λαού είχε μια ξεκάθαρη εντολή, που αφορούσε την ακύρωση της πολιτικής του μνημονίου, καθώς και την αποδοκιμασία των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν.
Στην πολιτική οι λέξεις απηχούν το πραγματικό τους νόημα, όταν μετουσιώνονται σε πράξεις. Η δημοκρατία ολοκληρώνεται ως αξία, όταν υπηρετεί την πλειοψηφία. Η όποια αλλοίωση της λαϊκής βούλησης υπέρ μιας ισχυρής οικονομικής μειοψηφίας, είναι αντίθετη στο πνεύμα της.

Είναι γεγονός, πως η δημοκρατία αποκτά πρακτική αξία, όταν στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη. «Κρατίστην είναι δημοκρατίαν την μήτε πλούσιους άγαν μήτε πένητας έχουσαν πολίτας», λέει ο Θαλής ο Μιλήσιος.
Άλλο, λοιπόν, η Ευρώπη των λαών κι άλλο η Ευρώπη των τραπεζιτών. Άλλο η Ευρώπη των φτωχών κι άλλο η Ευρώπη των τοκογλύφων. Η Ευρώπη του άγριου νεοφιλελευθερισμού, καμία σχέση δεν έχει με την Ευρώπη του πολιτισμού και της αλληλεγγύης.
Η πολιτική προδίδεται συνήθως από εκείνους που την υπηρετούν. Και ιδίως από τους επαγγελματίες του είδους της. Από εκείνους που αντιλαμβάνονται τα κόμματα σαν ξενοδοχεία, με περιστρεφόμενες πόρτες και μπαινοβγαίνουν σ’ αυτά, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν μια εκλόγιμη θέση…
Η προεκλογική περίοδος στη χώρα μας μοιάζει με περίοδο μεταγραφής παιχτών. Θυμίζει εποχή παζαριού εδρών, στη βάση της προσφοράς και της ζήτησης. Οι ιδεολογίες και οι θεωρίες δεν μετρούν για τους κομματικούς μουσαφίρηδες…
Οι άσωτοι στη ζωή, όπως και στην πολιτική περίσσεψαν. Θέλει πολλά μοσχάρια να σφάξει ο «αρχηγός της οικογένειας», για να υποδεχθεί τα χαμένα του παιδιά. Μόνο που τώρα τα μοσχάρια τα πληρώνει ο λαός, με δυσβάσταχτα μέτρα, κι όχι ο ίδιος.…
Και ώ του θαύματος! Εκείνοι που μέχρι πρότινος έλεγαν πως το μνημόνιο είναι μονόδρομος κι ευτυχία, και που διέγραψαν απ’ τα κόμμα τους, τους βουλευτές που το καταψήφισαν, θυμήθηκαν αίφνης πως μπορούν τώρα να το ακυρώσουν, και μάλιστα μέσα σε τρία χρόνια!
Την υπογραφή μας, όπως και κάτι άλλο, λέει ο σοφός μας λαός, δεν τα βάζουμε όπου να είναι. Και πως ποτέ δεν υπογράφουμε κείμενο που δεν διαβάσαμε!
Η εποχή που ο πολιτικός θεωρούσε το λαό κοπάδι και τον ίδιο βοσκό πέρασε. Η κοινωνία όταν πεινά δεν χορταίνει με συνθήματα.
Γι’ αυτό, φτάνει με τους αυτόκλητους σωτήρες και με τους ιδεολογικούς λαθρεπιβάτες.
Φτάνει με τους γυρολόγους της πολιτικής. Φτάνει με τους ξερόλες και τους «φωστήρες». Φτάνει με τη «μουσειακή» πολιτική, κι όλο το σάπιο κατεστημένο.
Οι καιροί απαιτούν νέα ήθη. Ανθρώπους βγαλμένους από την ζωή και την καθημερινότητα. Στις 6 του Μάη, ο λαός της Ελλάδας άφησε πίσω με την ψήφο του πολλούς από εκείνους που τον κυβέρνησαν. Απέρριψε τα κόμματα που τον βύθισαν στη φτώχεια.
Σε τρεις εβδομάδες έχουμε και πάλι εκλογές. Από τη μια οι δυνάμεις που ήταν ενάντια στο μνημόνιο , κι από την άλλη οι φιλομνημονιακές. Αυτές, που μέχρι «χθες» μάς έλεγαν ότι στην πολιτική τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί!
Στις 17 Ιουνίου ο λαός της χώρας θα επιλέξει την πορεία που θέλει να έχει ο τόπος. Η Αριστερά για πρώτη φορά, διεκδικεί την πρωτιά, με βάση τα δημοσκοπικά αποτελέσματα. Ίδωμεν! Και μη ξεχνούμε, τέλος, πως χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται.

Σχόλια
3 Σχόλια to “Οι καιροί απαιτούν νέα ήθη”
 1. Ο/Η Χ λέει:

  Ο δικομματισμός, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια είναι ο αποκλειστικός ένοχος της ολικής οικονομικής (και όχι μόνο) καταστροφής της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά σε μία ύστατη προσπάθεια ακράτητου ρεβανσισμού παίζει τα ρέστα του, με τίμημα το μέλλον ενός λαού και μιας χώρας που ποτέ δεν αγάπησε. Με γκεμπελικές τακτικές, σπέρνει το φόβο και δημιουργεί προβλήματα ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν, ζητώντας από τους Έλληνες να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους κλέφτες,προδότες, πατριδοκάπηλους, κωλοτούμπες και το κακό συναπάντημα. Ανθρώπους χωρίς αξίες και ηθικούς φραγμούς, χωρίς αξιοπρέπεια, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θέση του Βουλευτή σε οποιοδήποτε κόμμα ώστε να περάσουν αυτοί με ευμάρεια, τα δύσκολα χρόνια που έρχονται και να αδιαφορούν όπως έκαναν πάντα για το αν ο γείτονας τους, αυτοκτονεί εξαετίας των δικών τους παραλήψεων και αποφάσεων. Η πολιτική εξουσία της αλητείας έχει αποκαλύψει το πραγματικό της πρόσωπο, και μας ζητάει με αλαζονεία να δηλώσουμε μετάνοια, και να την προσκυνήσουμε. Γιατί είναι λέει η μοναδική που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο η ίδια μας έβαλε . Ας της δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί, χωρίς προεκλογικούς αγώνες, χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες, ήρεμοι αλλά και με πλήρη συνείδηση, την απάντηση που της αξίζει. Με το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας την ψήφο μας.

 2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Κάθε απλός πολίτης αυτής της χώρας που διαθέτει κοινή λογική δεν μπορεί παρα να συμφωνήσει με τα παραπάνω σχόλια. Αυτός ο λαός έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες δια της ψήφου του στον δικομματισμό, ώστε να δημουργήσει ένα σύγχρονο κράτος, αλλά διαψεύστηκε με τον χειρότερο τρόπο. Είναι πλέον καιρός να δώσει έστω μία ευκαιρία και σε κάποιο άλλο κόμμα. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες αυτής της χώρας να εμπιστευθούν τους ίδιους καπετάνιους που έριξαν το καράβι στα βράχια. Και το καράβι αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε καράβι, γιατί κουβαλάει εδώ και χιλιάδες χρόνια όλα τα εφόδια με τα οποία δημιουργήθηκε ο σύγχρονος πολιτισμός. Αν κάποιοι “ηγέτες” αυτής της χώρας οχυρωμένοι πίσω απο διεφθαρμένα κόμματα και ιδεοληψίες δεν σεβάστηκαν αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη, τότε σαφώς και είναι ανάξιοι οποιουδήποτε αξιώματος. Πέταξαν όλες τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν απλόχερα απο τον λαό για δεκαετίες και συνεχίζουν σήμερα ανερυθρίαστα να τον εμπαίζουν σε καθημερινή βάση με κάθε λογής ποταπές πράξεις, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του και να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Η δύναμη του λαού στην κάλπη είναι τεράστια και όλοι πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε, για να απαλλαγούμε απ’ όλους τους αποτυχημένους, και με καινούργια πλέον “υλικά” να φτιάξουμε κάτι ελπιδοφόρο. Αυτό είναι σήμερα το χρέος μας ως απλοί πολίτες, απέναντι στην πατρίδα.

  • Ο/Η Εθνικιστής Μακάκας λέει:

   Εγώ πάλι πιστεύω πως το λάθος στην ανθρωπότητα ξεκίνησε από τους νόμους που θέσπισε ο Περικλής. Το λάθος του ήταν πως πίστεψε πως οι επόμενοι κυβερνήτες θα ήταν όπως αυτός, οπότε οι νόμοι που έφταιξε έδιναν τεράστια δύναμη σε ένα πρόσωπο. Τελικά δεν ήταν και το κάθε λαμόγιο εκμεταλλεύεται αυτούς τους νόμους – οι οποίοι ελάχιστα έχουν αλλάξει- για να δικαιώνει τον κανόνα που λέει πως η εξουσία φθείρει αλλά και διαφθείρει. Μια από τα ίδια θα είναι και επόμενος κυβερνήτης – και ας μην έχει κυβερνήσει η παράταξή του ποτέ- αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε ως μονάδες να ήμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι. Όλοι μαζί και να ελέγχουμε κάθε στιγμή τον εκάστοτε ‘’κυβερνήτη’’ του πλοίου που λέγετε Ελλάδα. Μόνο έτσι δε θα πέσουμε ποτέ σε σκόπελο ή ύφαλο. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού μέχρι να πάρει ο καθένας την εξουσία. Και τότε βλέπουμε πραγματικά ποιός είναι τι. Γιατί ως γνωστόν ο άνθρωπος φανερώνει τον πραγματικό του εαυτό όταν του δώσεις χρήμα και εξουσία.

Σχολιάστε