My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι καθηγητές στο δρόμο

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ  της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη  Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12.μ.μ  το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, στα πλαίσια κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ «με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ, της 2ης Νοέμβρη 2019, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 12:00 στα Προπύλαια.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας και αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας η κατάσταση στα σχολεία και στις ζωή των εκπαιδευτικών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και σήμερα παραμένουν ανοιχτά όλα τα ζητήματα στην εκπαίδευση (διορισμοί, δαπάνες, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί κ.α.) που υποβαθμίζουν συνολικά το εκπαιδευτικό έργο.

Οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών των σχολείων (πάνω από 10 χιλιάδες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση) αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να λειτουργήσουν τα σχολεία. 

Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές συνεχίζουν για ακόμα μια χρονιά να ζουν στο καθεστώς της αβεβαιότητας και της μόνιμης περιπλάνησης σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα και μέτρα στήριξης (μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.λπ.)».

Σχολιάστε