My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή

Ο νομός Κιλκίς θα εκπροσωπείται και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο απ` τους τρεις βουλευτές που εκλέχτηκαν και τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή τους Θόδωρο Παραστατίδη (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργο Γεωργαντά (ΝΔ) και Χρήστο Χατζησάββα (ΧΑ).

Ας θυμηθούμε κάποια απ` τα βασικά βιογραφικά στοιχεία της ως τώρα πολιτικής διαδρομής τους:

parastatidis-theodorosΠαραστατίδης

Ο Θόδωρος Παραστατίδης εκλέγεται βουλευτής Κιλκίς απ` το 2009, στην αρχή με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωτοεκλέχτηκε τον Οκτώβριο του 2009 με το ΠΑΣΟΚ, με μικρή διαφορά ψήφων απ` τον πρώτο Γιώργο Φλωρίδη, αφού τότε το άλλοτε κραταιό κόμμα είχε εκλέξει δυο βουλευτές στο Κιλκίς, όπως είχε συμβεί και σ` άλλες δυο περιπτώσεις μετά το 1974.
Επανεξελέγη πάλι με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου του 2012, κερδίζοντας την εσωκομματική μάχη με τον Γ. Φραγγίδη, που στο μεταξύ είχε αντικαταστήσει το 2011 τον παραιτηθέντα Γ. Φλωρίδη. Φυσικά επανεκλέχτηκε στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του ιδίου χρόνου, με λίστα.

Στη συνέχεια αρνήθηκε την ψήφιση του 2ου μνημονίου, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του τότε προέδρου του, Ευ. Βενιζέλου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος Κοινωνία Πρώτα, προσχώρησε σε αυτήν, ενώ τον Μάρτιο του 2013 ήταν από τους πρωτεργάτες για την δημιουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, της οποίας διετέλεσε πρώτος πρόεδρος.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη στο νομό Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας 700 περίπου ψήφους περισσότερες απ` την ως τότε βουλευτή του κόμματος, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Με το κυβερνών κόμμα επανεκλέχτηκε και χθες, καθότι πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας.

Ο Θ. Παραστατίδης διετέλεσε και αιρετός νομάρχης Κιλκίς, αντικαθιστώντας το 1996 μετά από ενδοπαραταξιακή εκλογή τον παραιτηθέντα τότε Γ. Φλωρίδη, ενώ εκλέχτηκε το 1998 στο εν λόγω αξίωμα επικρατώντας με 100 περίπου ψήφους διαφορά του τότε υποψήφιου της ΝΔ, Ονούφριου Τσαβδαρίδη.

georgantas-giorgosΓεωργαντάς

Συμμετείχε για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές το 2009 ως υποψήφιος της ΝΔ στο Κιλκίς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση μετά τον Κώστα Κιλτίδη, με το κόμμα του να χάνει για μικρό αριθμό ψήφων την δεύτερη έδρα.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής επικρατώντας στο εσωκομματικό μέτωπο του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, για να επανεκλεγεί με λίστα στις «επαναληπτικές» εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους.

Τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής, με βασικό εσωκομματικό αντίπαλο τον πρώην νομάρχη και δήμαρχο Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα.

Ο Γ. Γεωργαντάς ξεκίνησε τη πολιτική του διαδρομή ως πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής της ΝΔ.
Εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 2002 και στις 2006, ενώ από την πρώτη Ιανουαρίου 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς τα έτη 2008-2009, όταν και παραιτήθηκε λόγω συμμετοχής του στις βουλευτικές εκλογές.

xatzisavvas-xristos-001Χατζησάββας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στο Νέο Αγιονέρι, απ` το οποίο κατάγεται.

Το 1997 έγινε η πρώτη του επαφή με τη Χρυσή Αυγή, της οποίας υπήρξε γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς.
Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς με την Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία.

Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής Κιλκίς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον μικρότερο αριθμό ψήφων απ` του «τριακόσιους» της τότε Βουλής. Επανεκλέχτηκε στις χθεσινές εκλογές με λίστα.

Σχολιάστε