My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Οι αποφάσεις για την Ελλάδα

euroworking-groupΗ ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, αλλιώς διακινδυνεύει την καταστροφή της οικονομίας και του λαού της χώρας, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου στο CNN. Την υποστήριξη προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός τονίζοντας όμως πώς η ευρωπαϊκή δραστηριοποίηση, όμως, πρέπει να συνοδευτεί από μια πραγματική προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει.

Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα αύριο και τις επόμενες ημέρες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας και τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει την επείγουσα στήριξη της ρευστότητας εφόσον παραμένουν φερέγγυες, τονίζοντας πώς  καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν θα άντεχε επί πολλούς μήνες το είδος των εκροών κεφαλαίων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Τα βλέμματα όλων των αναλυτών είναι στραμμένα στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

zotos-eeΣτα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών βυθίστηκε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χάνει τη δυναμική της.Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW υποχώρησε, για τρίτο συνεχή μήνα, στις 31,5 μονάδες από 41,9 μονάδες τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο, ωστόσο σε ετήσια βάση συνέχισαν να υποχωρούν.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 1,3% από τον περσινό Μάιο, εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών ενέργειας.

zotos-usaΣτο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών αυξήθηκε η κατασκευαστική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, για τον μήνα Ιούνιο.Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στις 59 μονάδες, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.Οι 50 μονάδες συνιστούν το όριο μεταξύ της ανάπτυξης και της συρρίκνωσης. του κατασκευαστικού τομέα.

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο ετών κατέγραψε τον Μάιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή. Η άνοδος του δείκτη αντανακλά την αύξηση των λιανικών τιμών του αερίου, εν όψει της θερινής περιόδου.

Οριακή πτώση της τάξης του 0,2% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή  τον μήνα Μάιο.

Κατά 2,7 εκ. βαρέλια μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου,  ενώ κατά 89 δισ. κυβικά πόδια αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα φυσικού αερίου.

 Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν πτώση κατά 12.000 την εβδομάδα από τις 7 Ιουνίου έως τις 13 Ιουνίου, με αποτελέσματα σε αριθμούς πολύ καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

zotos-rosiaΠροβληματισμό για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του αγωγού Nord Stream, που μεταφέρει ρωσικό αέριο προς τη Γερμανία εξέφρασε η Κομισιόν τονίζοντας ότι πρέπει να συνάδει με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και πρόσθεσε ότι εργάζεται για να διατηρήσει το ρόλο της Ουκρανίας ως σημαντικού διαμετακομιστικού κέντρου.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι η Royal Dutch Shell και οι επί μακρόν αγοραστές του αερίου της στην Ευρώπη – η γερμανική E.ON και η αυστριακή OMV – συμφώνησαν να κατασκευάσουν δύο νέους αγωγούς αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική θάλασσα προς τη Γερμανία.

Επιφυλακτικός για το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντμίρ Πούτιν, μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής σε διεθνή πρακτορεία.

Ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε ότι το σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος θα βοηθήσει τους Έλληνες να αποπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές,

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για τους «σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους» που μπορεί να υπάρξουν σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ. Οι σχεδιασμοί γίνονται με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα κυβερνητικά τμήματα, οι οποίοι εξετάζουν τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιδράσεις στο βρετανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα από μια ελληνική χρεοκοπία.

zotos-kosmosΣτα 2,76 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Oracle κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου.Παράλληλα, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση κατά -17% διαμορφούμενες στα 3,14 δισ. δολάρια. Τα έσοδα, τέλος, υποχώρησαν κατά 5% δεχόμενα πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.

Οι πωλήσεις της Η&Μ – του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου ειδών ένδυσης στον κόσμο – σημείωσαν άνοδο 10% τον προηγούμενο μήνα, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για αύξηση 8%.

Σε θετικό από σταθερό προηγουμένως, αναβάθμισε το outlook (προοπτικές) της Σλοβενίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση «Α-» της πιστοληπτικής ικανότητα της χώρας.Η αναβάθμιση των προοπτικών αντανακλά την αναθεώρηση των προοπτικών της σλοβενικής ανάπτυξης στο 2% από 1,5% προηγουμένως, για το 2015.

Τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2014 ποσού 0,06 ευρώ ανά μετοχή (μικτό) αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Κρι-Κρι Βιομηχανία Γάλακτος ΑΒΕΕ στις 16 Ιουνίου 2015.

Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 40 του ν. 4172/2013, ήτοι 0,006 ευρώ ανά μετοχή και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό πληρωτέο μέρισμα 0,054  ευρώ ανά μετοχή.Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 από την Τράπεζα Πειραιώς.

zotos003Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες,  κοντά στα ιστορικά υψηλά, με αφορμή την πτώση του κλάδου της ενέργειας και των τραπεζών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,56% στις 18.014,28 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,31% στις 5.117 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,54% στις 2.109,71 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ολοκληρώνοντας μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, εξαιτίας των εξελίξεων στο ελληνικό ζήτημα. Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά μόλις 0,03% στις 6.710 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες  0,54% στις 11.159 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,24% στις 4.815 μονάδες.Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,36% στις 385,59 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωνε κέρδη έως και 1,1%. Από την αρχή της εβδομάδας ο δείκτης σημείωσε απώλειες 1%.

Στο Χ.Α. τα θεμελιώδη και οι αριθμοί έδωσαν την θέση τους στην ψυχολογία και την μεταβλητότητα καθιστώντας απαγορευτικό το επενδυτικό περιβάλλον σε κεφάλαια μακρόπνοου ορίζοντα. Η διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της συμφωνίας την ερχόμενη εβδομάδα αποτελεί το κεντρικό γεγονός της εβδομάδας που ξεκινάει με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και με ίσες πιθανότητες. Η χρηματιστηριακή αγορά ότι και να συμβεί έχει μόνο μια σίγουρη εξέλιξη: θα συνεχίσει την έντονη διακύμανση της, θα δοκιμάσει τις αντοχές των συμμετεχόντων επιταχύνοντας την ροπή της τάσης και θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

JUNE_4-page0004

zotos-1

Σχολιάστε