My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι Ανατολικορωμυλιώτες στον Δημήτριο

Ο μητροπολίτης Γουμένισσας, ΔημήτριοςΤην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου τα μέλη του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του «Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυκάστρου» πραγματοποίησαν επίσκεψη για ευλογία και ευχές στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου όπου συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με την Ιερά Μονή της Παναγίας της Γουμένισσας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος τους επιφύλαξε εγκάρδια υποδοχή και συζήτησε μαζί τους τρέχοντα ζητήματα του Συλλόγου σχετικά με την λαϊκή μας παράδοση και ειδικά με αυτήν των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη).

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το νεοϊδρυθέν «Λαογραφικό Μουσείο» του Συλλόγου, που βρίσκεται στο Πολύκαστρο, και οι δυνατότητες – τρόποι επισκεψιμότητας τόσο από τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης όσο και από τους πιστούς της κοινωνίας μας.

Η επίσκεψη διήρκησε πέραν της μιας ώρας και ιδιαίτερη εντύπωση και θρησκευτική ευλάβεια προκάλεσε στα μέλη του Δ.Σ. η αναφορά του Σεβασμιότατου σε τελετουργικό αγιασμού με το «Τίμιο Ξύλο».

Στο τέλος, τα μέλη του Συλλόγου έκαναν προσφορά ενός βιβλίου σχετικά με την Ανατολική Ρωμυλία καθώς και σχετικά φυλλάδια τόσο του «Λαογραφικού Μουσείου» όσο και χαρτών από τις «αλησμόνητες πατρίδες».

Σχολιάστε