My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι άλλες “Ειδομένες” του Κιλκίς

Οι πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν τον τελευταίο καιρό στον άτυπο καταυλισμό του ξενοδοχείου των Ευζώνων, καθώς και στον άλλο παρόμοιο σε ένα ύψωμα δίπλα από ένα βενζινάδικο, θεωρούν ότι από εκεί θα βρουν το νέο μονοπάτι για τη διέλευση των συνόρων, μέσα από περάσματα και τρύπες στον φράχτη.

prosfyges-euzonoiΛίγο πιο πάνω, κάποια παλιά κτίρια κατοικούνται από μετανάστες που ένιωθαν κυνηγημένοι στην Ειδομένη και αποχώρησαν από εκεί φοβούμενοι μήπως συλληφθούν, όταν πληροφορήθηκαν για την αστυνομική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας.

Όμως ο μεγαλύτερος πρόχειρος καταυλισμός παραμένει αυτός του βενζινάδικου (Πλάζα) στην εθνική οδό, κοντά στον κόμβο Πολυκάστρου, όπου μόνο την περασμένη Τετάρτη κατέφυγαν 1.500 άτομα από την Ειδομένη, με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων παραμένουν εκεί να έχει φτάσει στα 2.500 περίπου άτομα.

Στον καταυλισμό αυτόν έχουν κανονική δραστηριότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και άλλες οργανώσεις, καθώς και εθελοντές που φροντίζουν για τη σίτιση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, παρόμοιες επιχειρήσεις μ` αυτήν στην Ειδομένη, θα πραγματοποιηθούν και στους ανωτέρω άτυπους καταυλισμούς τις επόμενες μέρες, όταν θα έχουν διαμορφωθεί νέες θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας.

Σχολιάστε