My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Οικονομικη Διαχειρηση ΟΤΑ” στην Κύπρο

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «29+1» το οποίο κινείται σε δύο θεματικούς άξονες.

Ο πρώτος απευθύνεται στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο δεύτερος στα Συνεργατικά Ιδρύματα, περιλαμβάνοντας 29 προγραμματισμένα προγράμματα κατάρτισης και μία ημερίδα παρουσίασης & αξιολόγησης των αποτελεσμάτων στο τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.», με τη διοργάνωση του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τίτλο «οικονομική διαχείριση των Ο.Τ.Α.» -που υλοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου HILTON park Nicosia και το οποίο παρακολούθησαν 30 Πρόεδροι, Γραμματείς και Λογιστικοί Λειτουργοί Κοινοτικών Συμβουλίων.

Το πρόγραμμα υπήρξε «προϊόν» 3μηνης προετοιμασίας -σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία- και καταρχήν παρουσιάστηκαν οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας στις απολογιστικές εκθέσεις της τελευταίας 5ετίας, που αφορούσαν την οικονομική διαχείριση των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης.

Δόθηκαν από τον εισηγητή συμβουλές επί των παρατηρήσεων, προτάθηκαν πρακτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα πρότυπα ενιαία «σχέδια» προϋπολογισμού, απολογισμού και αναθεωρημένων λογαριασμών.

Ακολούθησε ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση στο πρότυπο λογιστικό πρόγραμμα για την ορθή διαχείριση του βιβλίου ταμείου, των τρεχούμενων τραπεζικών λογαριασμών, για την έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής και παραδόθηκε σε κάθε εκπαιδευόμενο βιβλίο με αναλυτικές οδηγίες για την τήρηση των λογαριασμών εσόδων-εξόδων.

Σχολιάστε