My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οικολόγοι: Αποτροπιασμός για γεγονότα Χαλκιδικής

Η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, “Οικολογία Αλληλεγγύη”, εκφράζει απογοήτευση και αποτροπιασμό για την τραγική τροπή των γεγονότων στη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, όπου η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και οι πολιτικοί υποστηρικτές της επέλεξαν το δρόμο της βίας εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς.  Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η “Οικολογία Αλληλεγγύη” δηλώνει τη συμπαράστασή της στους τραυματισμένους πολίτες και σε όσους αντιδρούν στα σχέδια καταστροφής του τόπου τους. Υπάρχουν πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή (τουριστικές, αγροτοκτηνοτροφικές, δασοκομικές, μελισσοτροφικές, πολιτιστικές-αρχαιολογικές), οι οποίες δυστυχώς υπονομεύονται από τις σημερινές επιλογές της Εταιρείας, της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Τα επενδυτικά σχέδια της Εταιρείας θα φέρουν μόνο λίγες εκατοντάδες θέσεις εργασίας, αλλά θα υπονομεύσουν περιβαλλοντικά και οικονομικά τη μισή Χαλκιδική και το υδατικό της δυναμικό. Κανένα όφελος δεν θα υπάρξει για την ελληνική οικονομία, καθώς όλα τα κέρδη θα φεύγουν σε Καναδούς και άλλους “διεθνείς” επενδυτές ενώ όλες οι επιπτώσεις και η ρύπανση από τα βαρέα μέταλλα θα μείνουν για να την υφίστανται αιωνίως οι “ιθαγενείς” και το περιβάλλον.

 

Ο κ. Τρεμόπουλος

Εξ` άλλου, ο περιφερειακός σύμβουλος της “Οικολογίας Αλληλεγγύης”, Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε: “Η αρπακτική και αποικιοκρατική απόσπαση μεταλλευμάτων από τον τόπο μας με τη βία δεν παρέχει κανένα μέλλον και καμιά ελπίδα, αλλά μας γυρνά σε προηγούμενους αιώνες. Εμείς τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και καλούμε την εταιρεία και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Ανάπτυξη με ΜΑΤ και ξύλο δεν γίνεται. Καλούμε για μια άμεση διαβούλευση για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, για να υπάρξει ένα διαφορετικό μέλλον για την περιοχή”.

Σχολιάστε