My Twitter Feed

23 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σύλληψη οικογένειας τελωνειακού

potaΥπηρετεί στη Δοιράνη.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ ένας 62χρονος τελωνειακός υπάλληλος, που υπηρετεί στο νομό Κιλκίς, η 59χρονη σύζυγός του, ο 33χρονος γιος του και η 27χρονη κόρη του, κατηγορούμενοι για κατ’ εξακολούθηση παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες προχθές, στον οδικό άξονα Πετριτσίου – Θεσσαλονίκης, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, εντοπίστηκε ο 33χρονος γιος του τελωνειακού να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της μητέρας του, μεγάλο αριθμό από φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, διαφόρων εταιρειών, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η υποδιεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε μεταβεί στην γειτονική Π.Γ.Δ.Μ., όπου προμηθεύτηκε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Στη συνέχεια εισήλθε ξανά στη χώρα μας, από τελωνειακό σταθμό του Κιλκίς, σε προδιαγεγραμμένο χρόνο και ειδικότερα κατά τη διάρκεια που εκτελούσε υπηρεσία ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος του παρείχε τη σχετική «κάλυψη», παραλείποντας τη διενέργεια τελωνειακού ελέγχου.

Επιπλέον, το ρόλο του προπομπού, στη διακίνηση των λαθραίων προϊόντων είχαν αναλάβει – από κοινού – η μητέρα και η αδελφή του, οι οποίες επέβαιναν σε προπορευμένο όχημα, προκειμένου να προβαίνουν στην ανίχνευση και εντοπισμό ενδεχόμενων αστυνομικών σταθμών ελέγχου και την έγκαιρη ειδοποίηση του 33χρονου.

Τα λαθραία ποτά, όπως προέκυψε, προορίζονταν να διατεθούν προς πώληση στην ελληνική αγορά, μέσω καταστημάτων εμπορίας ποτών (κάβες), που διατηρούν και εκμεταλλεύονται, τόσο ο 33χρονος όσο και η μητέρα του, σε πόλεις του νομού Κιλκίς.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά τη διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα προμήθειας, εισαγωγής και περαιτέρω διάθεσης λαθρεμπορικών αλκοολούχων ποτών, από τους παραπάνω συλληφθέντες, που συγκροτούσαν ιεραρχικά δομημένη ομάδα «οικογενειακού τύπου».

Από την εγκληματική τους δραστηριότητα, οι εμπλεκόμενοι, πέραν του κέρδους από την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεών τους (κάβες ποτών), αποκόμιζαν σημαντικά οφέλη από τη μη καταβολή των προβλεπόμενων τελών και δασμών, προς το ελληνικό Δημόσιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εφάρμοζαν συστηματικά τη μεθοδολογία της παράνομης προμήθειας και εισαγωγής λαθρεμπορικών αλκοολούχων ποτών, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το διάστημα της τελευταίας διετίας.

Από την έρευνα στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος τη στιγμή της σύλληψής του, βρέθηκαν μέσα στο χώρο αποσκευών του οχήματος, 18 κούτες που περιείχαν συνολικά 216 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι και τζιν), γνωστών επώνυμων εταιρειών, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σε σωματική έρευνα του 33χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.160 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και χειρόγραφες σημειώσεις, με μάρκες και ποσότητες φιαλών οινοπνευματωδών – αλκοολούχων ποτών, ενώ στην κατοχή του 62χρονου τελωνειακού υπαλλήλου κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, 455 ευρώ και 2.700 δηνάρια Σκοπίων.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση (κάβα εμπορίας ποτών), ιδιοκτησίας της 59χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 247 φιάλες ποτών (ουίσκι και τζιν), ενώ σε έρευνα οικίας της οικογένειας, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 905 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη λαθρεμπορία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα λαθρεμπορίας (οινοπνευματώδη ποτά) θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες για τον ενδελεχή φορολογικό έλεγχο των εμπλεκομένων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δράσης των συλληφθέντων και η ενδεχόμενη εμπλοκή – διασύνδεση άλλων προσώπων ή επιχειρήσεων, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, στις παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Πηγή: enikos.gr

Σχολιάστε