My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οικισμός χωρίς τηλέφωνο – ίντερνετ

Οικισμός που απέχει μόλις 600 μέτρα από τη Νέα Σάντα και κατοικούν σ` αυτόν 60 οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε σταθερό τηλέφωνο και internet. Ζήτησαν, λοιπόν, μ` επιστολή τους προς τους  Έλληνες Βουλευτές και προς κάθε αρμόδιο την επέκταση του δικτύου του ΟΤΕ στον οικισμό τους.

agathopoulou-eirini-001Την επιστολή κατέθεσε ως αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Υποδομών, η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισημαίνοντας ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων, δεν υλοποιήθηκε η επέκταση του δικτύου του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι να μένουν αποκομμένοι από τους οικείους τους, να μη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται,  και το σύνολο των κατοίκων να μην έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση που προσφέρει το διαδίκτυο.

Στην επιστολή επισημαίνεται το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης των κατοίκων του οικισμού, αφού είναι αποκλεισμένοι από ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο απολαμβάνουν στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας.

Η βουλευτής ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

tilefono-001Η επιστολή των κατοίκων

Κυρία, κύριε

Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι οικισμού της Νέας Σάντας Κιλκίς, 28 χιλιόμετρα απ τη Θεσσαλονίκη  το 2014 και μας κρατά αποκλεισμένους από την επικοινωνία με τους ανθρώπους μας και τον έξω κόσμο.

 Ο οικισμός μας, στον οποίο κατοικούν 60 οικογένειες βρίσκεται 600 μέτρα από το χωριό και 400 μέτρα μακριά από την παλιά Εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης και από το δίκτυο του ΟΤΕ.

  Παρ όλα αυτά  και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν να επεκταθεί το δίκτυο του ΟΤΕ μέχρι τον οικισμό μας, για να έχουμε πρόσβαση σε σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ .

 Αυτό έχει σαν συνέπεια ηλικιωμένοι να μένουν αποκομμένοι από τους οικείους τους  και να μη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται, παιδιά και νέοι να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (αυτό που θα παρέχεται δωρεάν όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός) και την πληροφόρηση, να έχουμε μεγαλύτερο κόστος για την επικοινωνία μας με τον «έξω κόσμο»  αλλά και μεταξύ μας και  να αγωνιούμε για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μας όταν χρειάζεται να μείνουν μόνοι στο σπίτι .

 Κατοικούμε 20 χιλιόμετρα απ το Κιλκίς , 30 από τη Θεσσαλονίκη και στα όρια της Βιομηχανικής περιοχής Νέας Σάντας και αισθανόμαστε αδικημένοι από την πατρίδα μας, όταν είμαστε αποκλεισμένοι από ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο απολαμβάνουν στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι της χώρας. Η ενημέρωση, η άντληση πληροφοριών, η επικοινωνία και η διασκέδαση μας είναι προβληματικά, γιατί ο ΟΤΕ αρνείται να επεκτείνει το δίκτυο του μέχρι τον οικισμό μας, ωσάν να μην είμαστε δικαιούχοι- πελάτες  του και η συντεταγμένη πολιτεία δε μας θεωρεί ισότιμα μέλη με τον λοιπό πληθυσμό.

Τρέμουμε στη σκέψη ότι μπορεί να κινδυνέψει κάποιο μέλος της οικογένειας μας και να μη μπορέσει να ζητήσει βοήθεια, επειδή δεν έχει ή δε γνωρίζει τη χρήση κινητού.

 Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο Κιλκίς και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

  Απευθυνόμαστε σ εσάς και ζητάμε να μας βοηθήσετε, για ν αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος μας .

 

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:

 Ελισσάβετ Σφαιρίδου, τηλ.  6944260699

Μάκης Ελλενίδης  τηλ. 6938034455, & 6973809694

Μέμα  Τεμεκενίδου, τηλ. 6944259518

Σχολιάστε