My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανησυχία του ΟΗΕ για Ειδομένη

Τη βαθιά ανησυχία της για τις εντάσεις και τη βία στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και καλεί τις αρχές και των δύο χωρών να διαχειριστούν τα σύνορά τους με τρόπο που να συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές προστασίας των προσφύγων.

prosfyges-eidomeni-001Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο ενός Μαροκινού άνδρα χθεςστα σύνορα. «Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να προβούν οι αρχές στις δέουσες ενέργειες. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να επαναφέρουν την ασφάλεια στην περιοχή καθώς αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία όσων την έχουν ανάγκη, αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και των εθελοντών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τους πρόσφυγες και μετανάστες που τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στην ΠΓΔΜ, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους στην Αθήνα. Εκεί, όπως σημειώνεται, βρίσκονται στη διάθεσή τους δομές υποδοχής και παροχής βοήθειας και μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας, προκειμένου να προσφέρουν ξεχωριστά συμβουλές, πληροφορίες και νομική ενημέρωση σε εξατομικευμένη βάση.

Η Ύπατη Αρμοστεία προτείνει, εξάλλου, η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων να γίνεται βάσει των αναγκών προστασίας τους και όχι βάσει της εθνικότητάς τους – και καλεί μαζί με άλλες οργανώσεις τα εμπλεκόμενα κράτη να επανεδραιώσουν τους μηχανισμούς συντονισμού και ανταπόκρισης, όπως έχουν συμφωνηθεί στη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων και στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

makthes.gr

Σχολιάστε