My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ξενοδοχειο “οι Καβουροτρυπες”;

Χριστούγεννα έρχονται αλλά το θέμα αυτό μπορεί να θεωρηθεί εξόχως καλοκαιρινό. Ας όψονται, όμως, οι εξελίξεις! Ο λόγος, λοιπόν, για τις Καβουρότρυπες της Σιθωνίας, ένα απ` τα πιο αγαπημένα μέρη της Περιφέρειάς μας για τις θερινές μας διακοπές (γι` αυτές που μπορούσαμε κάποτε να κάνουμε, τέλος πάντων!). Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα τσιμεντοποίησης, μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, προχθές Δευτέρα επρόκειτο να υπογραφεί το συμβόλαιο για την πώληση έκτασης 3.000 στρεμμάτων, από το Συνεταιρισμό Δασικών Υπαλλήλων σε Ρώσους επενδυτές, με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και άλλων τουριστικών υποδομών. Ωστόσο, η συμφωνία δεν έκλεισε επειδή εμφανίστηκε και δεύτερος διεκδικητής της έκτασης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης δηλώνουν αντίθετοι σε τέτοιες επενδυτικές κινήσεις, ενώ ισχυρίζονται ότι για τη συγκεκριμένη έκταση υπάρχουν καταγγελίες πολιτών που αναφέρονται “στις προσπάθειες αποχαρακτηρισμού ενός τμήματός της από δασική σε χορτολιβαδική”.

«Θα σταθούμε απέναντι στην τσιμεντοποίηση της περιοχής Καβουρότρυπες στη Σιθωνία, αφού η συγκεκριμένη μεταβίβαση εκτιμάται ότι εξασφαλίζει περί τα 400 δομήσιμα στρέμματα», αναφέρει η ανακοίνωση των οικολόγων.

Σχολιάστε