My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ξενέλλης: Παραλήψεις σε σχολεία

xenelis-giorgos-360x277Eνώ σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ  Κιλκίς Γιώργος Ξενέλλης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για “καθυστερήσεις και παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας” σε μια σειρά θεμάτων και συγκεκριμένα σ` αυτά που αφορούν στους αναπληρωτές, στις αποσπάσεις και στη μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΛΜΕ Κιλκίς, που ως γνωστόν εκλέχτηκε με την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τα λάθη και την καθυστέρηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ταλαιπωρεί τους εκπαιδευτικούς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και χωρίς διάθεσης μεμψιμοιρίας αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφέρω τα δίκαια παράπονα και τις αντιδράσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών για καθυστερήσεις και παραλείψεις του υπουργείου παιδείας για μια σειρά θεμάτων. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες αυτών των παραπόνων που αφορούν στα θέματα, που δεν είναι τα μόνα:
• Αναπληρωτών
• Αποσπάσεων
• Μη ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Τα λάθη στην πρώτη περίπτωση και η καθυστέρηση στη δεύτερη θα ταλαιπωρήσουν αφάνταστα και θα ζημιώσουν οικονομικά πάρα πολλούς συναδέλφους! Η ταλαιπωρία και η οικονομική τους ζημία θ’ αρθεί μόνον αν όλες οι αποσπάσεις ανακοινωθούν επισήμως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

apergies-sxoleiaΤέλος το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου μπορεί να είναι πιο πολύπλοκο και χρονοβόρο, πρέπει να περάσει από επιτροπές στη βουλή και να τεθεί σε διαβούλευση πριν ψηφιστεί όμως σε κάθε περίπτωση έπρεπε να ήταν έτοιμο και να είχε πάρει ΦΕΚ με την έναρξη της νέας σχολικής & φοιτητικής χρονιάς, αφού αφορά και σε Πανεπιστημιακά ζητήματα.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας υπενθυμίζω ότι καταργούσε το νομοθετικό πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13 και τ’ άρθρα 7, 8, 9 του 4024/11, ενιαίο μισθολόγιο) καθώς και σχετικά άρθρα των ν. 3848/10 και 3879/10 που αφορούσαν στην αυτοαξιολόγηση. Καταργούσε το ΠΔ 28/28-2-14 των υποχρεωτικών μεταθέσεων, την πράξη νομοθ περιεχομένου που ποινικοποιούσε μαθητικές κινητοποιήσεις, τη διάταξη που οι τέως ΠΔΕ και πρόεδροι οργανισμών γίνονταν σχολικοί σύμβουλοι, είχε θετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές (αναγνώριση προϋπηρεσίας ‘10 – ’14, άδειες εκπ/κές & εξετάσεων, κατάργηση ποινής σε περίπτωση άρνησης ανάληψης υπηρεσίας), θετικές ρυθμίσεις για την ΤΕΕ κλπ. Βέβαια σαν συνδικάτο ζητούσαμε να περιέχει κ άλλα και καλά κάναμε και η ΟΛΜΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση και είχε υποβάλει και σχετικό υπόμνημα.

Τελικά στο υπουργείο παιδείας θα μπορούσαν να είχαν γίνει πράγματα με μεγαλύτερη προσοχή, να είχαν γίνει περισσότερα, απ’ αυτά που το συνδικάτο μας θεωρεί βασικά ή θέματα αιχμής, δεν έχουν οικονομικό κόστος και επομένως δεν σχετίζονταν με τη <<διαπραγμάτευση>>.

Ξενέλλης Γεώργιος Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς
Αν. Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε